Posintra har fått ny vd – Seppo Pietarinen tar över efter Ulla Poppius

Östra Nylands utvecklingsbolag Posintra meddelar att Seppo Pietarinen valts till ny verkställande direktör.
6.8.2019 - 08.37

Byggplaner för Nimbus på bordet – fastighetsägaren hoppas på gemensamt projekt för hela kvarteret

Konsve, som äger Nimbushuset, uppdaterar sina byggplaner och vill höra om staden och grannhusens ägare vill hoppa på tåget. Nu finns det vilja på flera håll att utveckla centrum. Många bitar måste ändå falla på plats.
14.4.2019 - 09.32 Premium

Stadens konsulter fick back i centrum – men arbetet för att utveckla området fortsätter

De konsulter som på uppdrag av Borgå stad på torsdagen kom till Borgå för att granska privata centrumfastigheter fick kalla handen. Ägarna var ovetande om bakgrunden till inspektionen och släppte inte in besökarna.
22.3.2019 - 07.55 Premium

Konsulter utreder Citymarketkvarter och saluhall – nya torget börjar också ta form

Nu vill staden veta hur Citymarket/Nimbuskvarteret ska utvecklas och var en saluhall bäst passar in. Även västra infarten granskas samtidigt som stadsplaneringschef Dan Mollgren utvecklar planerna för torget till en ny, konkret nivå.
12.3.2019 - 07.15 Premium

Busstation på torget eller bakom stadshuset – båda alternativen ska utredas

Det är bråttom med att utveckla stadskärnan i Borgå och pusselbitarna är många. Redan nästa år gör staden försök med nya trafiklösningar och det gäller också att utreda var bussarna ska få plats, på torget eller bakom stadshuset?
22.11.2018 - 11.29

Kineserna fascineras av jingfen – den finska mentaliteten – och vill att vi är privata och lite introverta

Då man vill locka kinesiska turister till Finland lönar det sig att satsa på den finländska mentaliteten. Det något introverta, privata och lugna intresserar. Lägg till en dos orörd natur samt öppna vidder och wow! Spiritually Finnish är redan ett begrepp i Kina.
13.11.2018 - 15.30

Bilarna förlorar makten och busstationen flyttas till andra sidan torget

Trafiklösningarna är biffen i den nya centrumplanen för Borgå. Stadskärnan fredas för fotgängare och cyklister. De flesta gator förvandlas till långsamgator eller cykelgator. Bilarna får inte portförbud men hamnar i underläge.
1.11.2018 - 15.06

Borgå bygger sockel för framtiden

I höst och vinter formas Borgå stads framtid på flera olika sätt. Det handlar om bland annat stadskärnan, höghusbyggande i trä, om att äntligen göra det möjligt att utveckla industriområdet i Kullo och Nyby och förstås att komma överens om den nya strategi som ska styra stadens utveckling fram till 2030.
24.8.2018 - 08.15

Nickby stiger in i framtiden

Kaija Ekström har nyss flyttat in i nya Sipoon Killinki, ett stenkast från den plats vid Stora Byvägen i Nickby, där bussterminalen fått byggstart. Alldeles intill renoverar Markus Grönroos ett historiskt timmerhus, som får stå kvar mellan nybyggena. Byn växer så det knakar och lockar alla åldersgrupper.
17.7.2018 - 08.11

Framtiden oviss för byn i byn

Vad händer med gamla åldringshemskomplexet i Ebbo? Den frågan får inget exakt svar. Redan år 1887 köpte Borgå landskommun halva Hommas Nygård rusthåll för att kunna grunda ett fattighus. Området bebyggdes och utvecklades. Nu finns hot om rivning av de tomma husen.
13.7.2018 - 08.00

Ny rond att vänta kring Kungsporten

Dags att samla en expertgrupp som granskar Kungsportens framtid med nya ögon. Det anser minister Kaj Bärlund (SDP) som får stort lokalt stöd. Exempelvis Borgåstyrelsens ordförande Jaakko Jalonen (SDP) och stadsutvecklingsnämndens ordförande Jarmo Grönman (Saml) är beredda att ta itu med saken i höst.
6.7.2018 - 08.00

I höst inför Citymarket gratis parkering

Susanna och Marko Kindstedt, som för en månad sedan tog över Citymarket i Borgå, utvecklar verksamheten i rask takt. De satsar på främst färskvaror och köttdisk och en nyhet är gratis parkering i källaren från och med slutet av september.
4.7.2018 - 10.45

Nätverk av hamnar lockar båtfararna österut

De flesta båtfarare styr i dag västerut från Helsingfors, men i framtiden torde allt fler välja rutten österut. Här är havsvattnet renare och ett dussin finländska och estniska aktörer har bildat ett nätverk för att erbjuda både trygga och välutrustade gästhamnar. Projektet 30 miles är nu på målrakan och omfattar också den nya gästbåtshamnen i Borgå samt Skeppsbron i Lovisa.
29.6.2018 - 08.15

Dramatiska förslag för stadskärnan

Gatuparkeringen i stadskärnan reduceras kraftigt. Trafiken på Ågatan bryts av vid Runebergsesplanaden och nya gågator öppnas. Mannerheimgatan får en bred övergång vid Krämartorget för att binda ihop Gamla stan med den övriga stadskärnan. Busstationen flyttas.
1.6.2018 - 08.15

Interaktiv karta: Byggprojekt i Nickby

Här kan du bekanta dig med platserna där det kommer att byggas i Nickby under den närmaste tiden.
30.4.2018 - 14.11

Högst på önskelistan står gemensamma måltider

Under det senaste året har mycket gjorts för att öka trivseln i Vårberga. Nu ska invånarna involveras ännu mera – hur en pott på 30 000 euro används ligger i deras händer.
23.4.2018 - 11.28

Vårbergaborna ska få göra sin stadsdel trivsammare

Nu ska invånarna i Vårberga få vara med och bestämma hur de pengar som vikts för att öka välmåendet i stadsdelen används. Det är följande steg mot att göra Vårberga till en trivsam boendemiljö.
28.3.2018 - 14.22

”Vad vill Borgå vara världsbäst på?”

En bra strategi är lätt att enas kring. Det säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) från Vasa. Hans råd är att Borgå i sin strategiprocess ska jobba fram beslut om vad staden vill vara bäst på globalt. Sedan satsar man på det längs hela linjen.
9.2.2018 - 08.00

Björn Vikström

I dag: Minnen på gott och ont

Att känna sin historia innebär att också våga pröva tanken att allt kunde ha utvecklat sig på ett annat sätt.
29.12.2017 - 06.10