Överlevnadssimulator i zombieapokalypsens fotspår

Tekniska bekymmer och brist på personlighet hindrar State of Decay 2 från engagera till fullo.
29.5.2018 - 08.15

Spelrecension: Lagbaserad svävarracing med underhållande twist

F-Zero möter Splatoon i denna bokstavligt talat färgsprakande svävarracer.
17.5.2018 - 09.16

Spelrecension: Norsk skogsrysare

Indie-rysaren Through the Woods har många goda idéer i bagaget – men lever tyvärr inte upp till sin potential.
8.5.2018 - 10.28

Säreget äventyr med slumpen i fokus

Det Zelda-inspirerade och till stor del slumpstyrda äventyret The Swords of Ditto är tyvärr mindre underhållande än originellt.
2.5.2018 - 13.48

Spelrecension: Ambitiös pånyttfödelse

Ny mytologi, omkonstruerad stridsmekanik och större narrativa ambitioner. Sonys likbleke krigsgud är tillbaka som vi aldrig sätt honom förut.
26.4.2018 - 11.45

Spelrecension: Uppföljare med ess i rockärmen

Ni No Kuni var resultatet av ett ytterst lyckat samarbete mellan den anrika filmstudion Studio Ghibli och rollspelsrävarna Level 5. Nu är uppföljaren här.
18.4.2018 - 12.55

Förnämliga upptåg med Kirby och kompani

Egentligen går det väl kanske ingen nöd på spel för yngre gamers där ute, om man ser till ren kvantitet. I synnerhet inte för de med lyxen att äga flera plattformar. Men det är förstås en betydande skillnad på att enbart vara lämpligt för barn och därtill vara genuint kvalitativt.
13.4.2018 - 10.02

Spelrecension: Nytänkande flyktdrama

Delad glädje är dubbel glädje brukar man ju säga. Något som filmregissören Josef Fares och hans mannar på Hazelight tagit fasta på i A Way Out – ett rafflande flyktdrama helt och hållet skräddarsytt för samarbete mellan två parter.
27.3.2018 - 10.03

Uppfriskande jordnära medeltidsäventyr

Kingdom Come: Deliverance är knappast det första rollspelet i medeltidsmiljö, men dess ovanligt jordnära framtoning, välfångade tidsera och mänskliga handling utgör ett synnerligen välkommet avbräck i genren.
21.3.2018 - 12.17

Minimalistisk plattformare

Indiescenen på konsol har fyllt en värdefull funktion sedan den introducerades halvvägs in på 00-talet. Att mindre spel oberoende av stora förläggare numer samexisterar jämte storproduktionerna har hjälpt till att bevara genrer som ingen annars satsar på.
16.3.2018 - 14.50

Mångsidig racing med spelglädjen i centrum

Att en del genrer magrat av och praktiskt taget tynat bort i takt med de växande produktionskostnaderna har länge varit en alarmerande utveckling. Racing av lättsammare slag hör till de drabbade.
9.3.2018 - 14.10

Spelrecension: Mestadels underhållande 90-talsflirt

När jag drömmer mig tillbaka till 90-talet och 2D-plattformsspelens storhetstid är det främst klassiker som Super Mario World och Donkey Kong Country 2 jag ser för mitt inre.
28.2.2018 - 15.31

Spelrecension: Kul och fartfyllt i lervällingen

Den som följt Milestone en längre tid vet att den italienska racingstudions logotyp på ett omslag inte är en helt tillförlitlig kvalitetsgarant. Studion är tveklöst kompetent, men ovanan att utveckla för många projekt samtidigt har dessvärre lett till en spretig formkurva.
21.2.2018 - 10.45