scen
»

Många scenpersonligheter från Grännäs skola intog Nationaloperan – se bilderna från föreställningen!

Nationaloperan har redan i ett årtionde sysslat med skoloperaverksamhet, och i år erbjuder man för första gången ett sådant paket för svenskspråkiga skolelever. Det var minsann på tiden!
4.11.2019 - 10.46 Premium

Skådespelaren Johanna Ringbom raljerar kring vådan av att vara gammal

Skådespelaren Johanna Ringbom grundade enpersonsteatern Teater Josefina för tjugo år sedan. Nu drar hon ut på jubileumsturné med en frispråkig föreställning som tar fasta på glädjen och våndan i att bli gammal.
31.10.2019 - 11.01 Premium

DuvTeatern charmerar med verklighetsbaserad saga

Tjugoårsjubilerande DuvTeatern låter på Svenska Teaterns stora scen sökarljuset spela över smärtpunkterna i livet för funktionsnedsatta. Föreställningen I det stora landskapet. En sagolik familjekrönika är en verklighetsbaserad, vacker och poetiskt utformad saga som ger åskådaren en tankeställare.
30.10.2019 - 13.59 Premium

Eleverna i Grännäs skola sjunger upp inför operadebuten i november – missa inte videon från övningarna

Grännäs skola framför elevoperan Djurens planet tillsammans med Finlands nationalopera. Skolan har förberett sig för föreställningen hela hösten och operan uppförs den 1 november på nationaloperan i Helsingfors.
21.10.2019 - 18.50 Premium

Scenens viskande livlina kliver in rampljuset

Sufflören är teaterarbetaren som kan pjäsmanusen bättre än alla andra och som med ofelbar tajmning viskar fram en stickreplik då en skådespelare kommer av sig. På Lilla Teatern får teaterviskaren en välförtjänt plats i rampljuset.
21.10.2019 - 13.43 Premium

Scendebut väntar eleverna i Grännäs skola – uppträder på nationaloperan i november

Grännäs skola framför elevoperan Djurens planet tillsammans med Finlands nationalopera. Skolan har förberett sig för föreställningen hela hösten och operan uppförs den 1 november 2019 på nationaloperan i Helsingfors.
21.10.2019 - 09.38

När stress och press leder till protest

Teater Taimine är som vanligt ute med ett angeläget budskap. Nyaste pjäsen Lyckomanifestet riktar sig till en tonårig publik, och den här gången handlar det om att handskas med alltför gåpåiga föräldrar och att försöka hitta det som gör ett ungt hjärta lyckligt.
16.10.2019 - 09.46 Premium

Festchans i Lovisa: Fira nyåret med musikfylld kabaré

Nygrundade Lovisa Operaförening ställer till med festlig kabaré på nyårsafton. Platsen är anrika biografen Kino Marilyn.
8.10.2019 - 13.41 Premium

Ojämnt om tre sökande kvinnor

Jonas Hassen Khemiris pjäs Vi som är hundra hade Finlandspremiär på Svenska Teaterns Amos-scen i torsdags. Den i Sverige och Norge rosade pjäsen får inte riktigt luft under vingarna hos oss, förutom då den blir internationell och berör på djupet.
7.10.2019 - 12.33 Premium

Lurens ordnar musikteaterklubb för barn

Lurens sommarteater och Teater Fabel arrangerar under hösten en musikteaterklubb för barn i åldern 10 år och uppåt. Deltagarna träffas en gång i veckan.
3.10.2019 - 16.22

Världskänd magiker kommer på oväntat besök – Joe Labero fängslar exklusiv publik

Joa Labero kommer på oväntat besök till Borgå i oktober. Eller särskilt oväntat är det kanske inte med tanke på att Unexpected visit är namnet på den svenske magikerns pågående show som är stöpt i det lilla, exklusiva formatet.
30.9.2019 - 09.19 Premium

Dramakomedi lever högt på sitt manus

Lilla Teaterns höststart går i skrattets och dramatikens svängdörr. Nyskrivna Äktenskapsgrejen är en samhälls- och personsatir som lever högt på Gunilla Hemmings goda manus.
24.9.2019 - 13.42 Premium

Svenska Teatern dukar fram skrattfest som heter duga

Fars är något somliga rynkar på näsan åt men de flesta vrider sig i skrattparoxysmer under föreställningen The Play That Goes Wrong på Svenska Teatern.
23.9.2019 - 14.25 Premium

Egil Green: "Klockriketeaterns Aniara imponerar med stor konstnärlig bredd"

Klockriketeaterns största produktion någonsin, Aniara – fragment ur tid och rum är en imponerande tvärkonstnärlig återgivning av Harry Martinsons dikt Aniara. Den kombinerar musik, skådespel, koreografi, video och ljus.
21.9.2019 - 09.05 Premium

Teater Viirus spelar ut ett eskapistiskt fyrverkeri

Teater Viirus föreställning Roulettenburg – total entertainment forever handlar om vår jakt på pengar och makt i allmänhet och vårt spelberoende i synnerhet, utformad som en absurdistisk show kring ett spelbord där roulettkulans dans sållar ut vinnare och förlorare.
17.9.2019 - 18.11 Premium

Skådespelaren Carl Alm om Aniara: "Kom och se resultatet av ett unikt internationellt samarbete!"

Klockriketeaterns största produktion genom tiderna, Aniara – fragment ur tid och rum, får Finlandspremiär nästa vecka. En av skådespelarena på scenen är Lovisabördiga Carl Alm.
11.9.2019 - 10.22 Premium

Lilla Villan fick nya invånare – monster, drakar och lamm sätter fart på fantasin

Barnkulturen står högt i kurs på kulturhuset Lilla Villan i Nickby. Höstens satsning är en sagolik utställning uppe på det ålderstigna husets stämningsfulla vind. Här står berättelsen högt i kurs.
6.9.2019 - 08.24 Premium

Teaterunga spelar Askungesaga för små prinsar och prinsessor – se videon från övningen!

Ungdomarna i Teatteri Werner satsar i höst på familjens minsta. Med klassiska Askungen hoppas de locka många små kungligheter att gå på teater antingen i Borgå eller i Lovisa.
3.9.2019 - 09.43 Premium

Kulturchanserna duggar tätt i lokalt kulturhus

Kulturhuset Grand dukar fram ett digert höstprogram med någonting för var och en. Kulturintresserade har chans på allt från musik, teater och konst till magi och ståuppkomik.
1.9.2019 - 15.05 Premium