planer
»

Nya regler planeras för skolmåltiderna – lärarna ska kanske dela bord med eleverna även i högstadier

Borde lärarna sitta vid samma lunchbord som eleverna? Åsikterna är delade, men åtminstone Venny Nyman, Anna och Linda Niska samt Jessica Hjort vid Strömborgska skolan i Borgå tycker idén är bra. Sitter man avslappnat tillsammans går det att prata om andra saker än på lektionerna.
8.1.2019 - 07.10

Hellre kortare höstlov än tidigare skolstart i Borgå

Det är bättre med kortare höstlov än att skolåret måste starta redan den 8 augusti. Det anser bildningsnämndens svenska utbildningssektion. Nämnden fattar slutgiltigt beslut.
28.11.2018 - 09.35

Nya hotellföretagarna får kungligt bemötande

Valtimohusets nya hotellföretagare håller tummarna för att ingen överklagar projektet. Besvärstiden går ut den 23 oktober. Hittills har reaktionerna bland ortsborna varit överväldigade och bemötandet är minst lika positivt då Arttu Hirvonen och Joakim Seeberg deltar i ett morgonmöte i Gamla stan.
12.10.2018 - 11.42

Borgå bygger sockel för framtiden

I höst och vinter formas Borgå stads framtid på flera olika sätt. Det handlar om bland annat stadskärnan, höghusbyggande i trä, om att äntligen göra det möjligt att utveckla industriområdet i Kullo och Nyby och förstås att komma överens om den nya strategi som ska styra stadens utveckling fram till 2030.
24.8.2018 - 08.15

Missnöje i Lovisa med Kårkullas planer

Kårkulla samkommuns styrelse har beslutat höja de kommunala priserna med fyra procent. Enligt beredningen inför grundtrygghetsnämndens möte i Lovisa är detta för mycket.
6.8.2018 - 13.01

Neste kan blåsa liv i Borgåarken

Borgå hoppas att storindustrin och framför allt Neste, blir sponsor för det unika konst- och naturmuseum som planeras på västra åstranden. Diskussioner har redan förts men kultur- och fritidsdirektör Merja Kukkonen säger att näringslivet vill se en ekonomiplan innan beslut om deltagande kan fattas.
11.4.2018 - 10.55

Pendelparkering kombineras med matbutik?

Är projektet ekonomiskt vettigt går Borgå in för en pendelparkering i två, tre våningar för hundratals bilar i Ensbacka. Konceptet omfattar också service, kanske till och med en matbutik.
29.3.2018 - 10.21

Varuboden-Osla utreder Prisma i Näse

Förhandlingar förs mellan Varuboden-Osla och Borgå stad om möjligheten att bygga ut S-market i Näse för att omvandla affären till Prisma. Det uppger verkställande direktör Hannu Krok, som också säger att experter anlitats för att komma med nya idéer för Lundi i centrum.
15.2.2018 - 12.00

Nickby S-Market blir energisnål

Varuboden Osla ser tillbaka på ett gott halvår och planerar energieffektiva nyinvesteringar, både i Borgå Näse och i Nickby i Sibbo.
22.8.2017 - 15.00