nyheter
»

Sibbo betalar för investering och kanske för drift, persontrafik Kervo-Nickby är viktig för kommunen

Persontrafik till Nickby är viktig för Sibbo och kommunen är beredd att betala. Det handlar om många miljoner euro, investeringar i banan, i infrastrukturen och eventuellt också ersättningar för förluster när det gäller driften.
16.8.2019 - 16.33 Premium

I Borgå är man beredd att satsa stort för att få räls

En stad som på allvar jobbar för en framtid med spårtrafik måste visa beredskap att satsa tiotals miljoner euro, säger Jukka-Pekka Ujula i Borgå. I Lovisa vill Jan D. Oker-Blom inte gå med i "hängselsmällandet".
16.8.2019 - 16.33 Premium

Sjuåriga Neela får sen också åka skoltaxi

Förstaklassaren Neela Markkula, som lider av svår benskörhet, får inom kort åka taxi från hemmet i Östermalm till skolan i Huktis. Borgå stad har tänkt om i frågan.
16.8.2019 - 15.59 Premium

FBK-verksamheten tynar, räddningsverket behöver större personal

Räddningsverket i östra Nyland räknar med fem procent högre kostnader för verksamheten nästa år. Nya tjänster behövs.
16.8.2019 - 13.07

Erkkis billås gick upp i rök – stadshuset kan vara boven

Erkki Hietala fick problem efter att ha stått parkerad utanför stadshuset. Låsen till bakdörrarna slutade plötsligt fungera och ett verkstadsbesök gav klara besked: mekanismen hade brunnit upp. Är det störningssignalen från stadshuset som ligger bakom problemen? undrar han.
16.8.2019 - 09.47 Premium

Bildningscentret kan bli två paviljonger – skolfrågan i öst är en knepig grej

Borgåstyrelsens ordförande Jaakko Jalonen (SDP) säger att skolfrågan i stadens östra del kan lösas med att både Sannäs och Illby får flyttbara paviljonger. Han tror inte på beslut om ett fast bildningscentrum.
16.8.2019 - 08.16 Premium

Staden tänker om kring vissa skolskjutsar

Svårigheterna med att koordinera skolskjutsarna har varit mindre än vid skolstarten i fjol, säger utbildningsdirektör Jari Kettunen. Men det finns några problemfall som stadens skolskjutsarbetsgrupp försöker lösa å det snaraste.
16.8.2019 - 06.30 Premium

Neela nekas skolskjuts trots risk för ständiga benbrott

Förstaklassaren Neela Markkula trivs med sin nya skoltillvaro i Huhtisten koulu, men skolvägen är problematisk. Neela lider av benskörhet och sitter för det mesta i rullstol, trots det har Borgå stad nekat henne skolskjuts. I stället får mamma Minna Markkula 40 cent per dag för att rulla dottern till och från skolan.
16.8.2019 - 06.30 Premium

Minister Kiuru vill att Borgå söker utvecklingspengar

Borgå kan vara en utmärkt placeringsort för en ny social- och hälsovårdscentral, anser minister Krista Kiuru som vill verka för att förkorta vårdköerna. Efter högst en vecka ska den första bedömningen av vårdbehovet vara klar.
15.8.2019 - 19.01 Premium

Speedhooked kan få inkvartering i containrar – Roni Collin med kolleger utvecklar platsen bit för bit

Någon detaljplan finns inte för den fastighet vid Vägmästaregatan 2 i Kungsporten som Roni Collin plus några andra bygger ut för främst bilentusiaster. Om tågbanan kommer måste allting dessutom bort. Ägarna tar ändå risken och nu planeras också inkvartering i havscontainrar.
15.8.2019 - 17.25 Premium

Tio sökte jobbet som projektchef för bostadsmässan

Den förlängda ansökningstiden för projektchefsjobbet för bostadsmässan i Lovisa har gått ut. Det slutliga valet sker i september.
15.8.2019 - 16.07

Kloreringen i Kerko upphör – fortsätt koka vattnet

Efter tre veckor upphör nu kloreringen av vattenledningsnätet i Kerko, men uppmaningen att koka vattnet kvarstår ännu.
15.8.2019 - 15.09

Långsamma vägbyggen irriterar i Nickby

Den här veckan har asfalteringen av Stora Byvägen i Nickby inletts, men många förundrar sig över att arbetena framskrider väldigt långsamt. Nu meddelar Sibbo kommun att byggarbetet vid Stora Byvägens och Mårtensbyvägens anslutningsparkering kommer att försenas.
15.8.2019 - 11.38

Simma inte vid stranden i Lappträsk kyrkoby – avföringsbakterier i vattnet

Vid badstranden i Lappträsk kyrkoby har höga halter av fekala bakterier konstaterats. Miljöhälsovården i Borgå rekommenderar att man inte simmar där.
15.8.2019 - 10.47

Äkta upplevelser ska få fler kineser att långturista i Borgå

Resebranschen växer kraftigt i Kina och trenden går mot skräddarsydda resepaket. Borgå vill ha en del av kakan och satsar på att charma kinesiska turistagenter med allt från abborrfiske till kantarellsåskok. På sikt ska alltfler av fjolårets 150 miljoner resande kineser lockas hit.
15.8.2019 - 07.30 Premium

Sandpråmar har blivit en vanlig syn nära Vessölandet

Under de senaste månaderna har Vålaxborna reagerat på att sandpråmarna från Sandhöjdens krossverk på Vessölandet i Borgå kört ut sand i snabb takt.
14.8.2019 - 11.27

Lovisa stad har lagt fram en plan att göra gymmen gratis för pensionärer och arbetslösa

Lovisa stad utreder möjligheten att göra stadens gym gratis för pensionärer och arbetslösa.
14.8.2019 - 09.24 Premium

Uppdatering: Tandpatienter har riskerat tuberkulossmitta

En tuberkulossmittad person har arbetat vid tandkliniken i Näse. Alla kunder som kan ha utsatts för smitta kartläggs och kontaktas under den närmaste månaden. Det troligaste är att ingen har smittats, säger Susanna Varilo som är den läkare som ansvarar för smittsamma sjukdomar i Borgå.
14.8.2019 - 08.11

Kabelstöld ledde till saftiga skadestånd

Två män i 40-årsåldern gjorde sig skyldiga till grov stöld när de for i väg med totalt 350 meter kopparkabel från stenkrossbolaget Rudus område nära Sköldvik i mitten av maj.
13.8.2019 - 14.27

Asylpolitik blev hett ämne också på Gamla Rådhustorget

Rådhustorget i Borgå fick besök av tre ministrar på måndagseftermiddagen. Förutom några frågor om skogsplanering var det asylpolitik som intresserade Borgåborna som kom för att träffa ministrarna.
13.8.2019 - 09.33 Premium