mat
»
Helén Kurri

Ledare: Hade julskinkan ett bra liv?

Julskinka eller köttfritt julbord? Vad du har på din tallrik är politik.
11.12.2018 - 06.33

Ekologiskt kött på tallrikarna i skolor och daghem

På onsdag får barnen i Borgå en speciellt fin festlunch. Förutom att vi då firar Finlands 101-årsdag uppmärksammas också att det serverats gratis skolmat i 70 år.
3.12.2018 - 19.07

Insändare: Ingen ska tvingas välja mellan mat och medicin

Finland har på EU-nivå bundit sig till att minska fattigdomen, men tyvärr har riktningen varit en helt annan under denna regering.
16.11.2018 - 05.54

Borgås Ebbokök utsatt för vandalism – stänger och flyttar

Områdesköket i Ebbo har fortsatt trots att fastigheten i övrigt varit tom. Meningen är nu att flytta kökets verksamhet till Johannisberg.
5.11.2018 - 08.18

Vägg för vägg växer nyaste restaurangen fram

Byggprojektet i korsningen av Mannerheimgatan och Linnankoskigatan i centrala Borgå framskrider, kanske aningen försenat.
10.9.2018 - 17.57

Smaku har utsett sin jury

Matfestivalen Smaku pågår just nu, där höjdpunkten äger rum den 25 augusti med ett evenemang på Konstfabriken. På torsdagen avslöjades vem som sitter i juryn.
16.8.2018 - 15.55

Smakupplevelser fick Resestenen i år

Vandringspriset Östra Nylands Resesten 2017 gick i år till Smaku.
6.4.2018 - 09.28

Mando Diao och Sanni på ny Borgåfestival

Festivalen Factoryfest äger rum i slutet av juli. Det utlovas god mat, bra dryckesutbud och intressanta artister.
13.3.2018 - 12.34

Årets mest omtalade snabbmatsnyhet är här – McDonald's veganburgare

På torsdagen lanserades McVegan, men bara i Finland och Sverige. Snabbmatsjättens veganburgare har väckt stor internationellt intresse.
30.12.2017 - 10.03

Närproducerad läckerhet på julbordet

Fisk i olika form har en självklar plats på julbordet och konkurrerar redan i många hem med julskinkan.
25.11.2017 - 15.23

Helén Kurri

Ledare: Borgå gör skäl för epitetet matstad

Mat är mer än daglig föda. Mat är mode och trender, och ett viktigt samtalsämne. Maten förenar människor.
31.10.2017 - 08.33

Meat Distict tillrädde smakligaste munsbiten

Matevenemanget Smaku som i år ordnades för andra gången blev en succé – igen. Evenemanget har kommit för att stanna.
28.8.2017 - 11.10

Insändare: Det finns matkultur!

Det är 100 dagar tills Finland fyller år och det skall vi fira genom att äta tillsammans. Ingen skall behöva äta ensam.
25.8.2017 - 05.45

I dag: Efterlysning: Ny matkultur

Att äta tillsammans föder en gemenskap som ger oss positiv energi och får oss att må bra på ett sätt som ökar vår livskvalitet.
22.8.2017 - 06.10

Burger King etablerar sig i Lappträsk

Pukaron Paroni förnyas i och med en större renovering.
18.8.2017 - 12.05

Max Nyberg

Ledare: Mat är kultur, etik och smak

Frågan om centralköket handlar inte bara om smak. Här finns också komplicerade frågor kring kultur, etik och gröna värden.
19.5.2017 - 08.30

Motion om halvfabrikat i Borgå

Två Centerledamöter anser att det nya centralköket borde planeras så att man tillreder så lite färdigmat som möjligt.
9.5.2017 - 15.09

Markku håller åter i trådarna på Sabaai

Markku Jokinen grundade Borgårestaurangen Sabaai i slutet av 1990-talet. Senare sålde han restaurangen, gick i pension och flyttade utomlands. Nu har han återvänt.
26.2.2017 - 10.00

Bistro Gustaf öppnar i centrum

En ny matrestaurang öppnar i mars i gamla apotekshuset i hörnet av Mannerheimgatan och Biskopsgatan. En av krögarna, Kullobon Mika Gehör, förklarar att krogen går i Albert Edelfelts fotspår.
31.1.2017 - 14.49