mat
»

Smaku har utsett sin jury

Matfestivalen Smaku pågår just nu, där höjdpunkten äger rum den 25 augusti med ett evenemang på Konstfabriken. På torsdagen avslöjades vem som sitter i juryn.
16.8.2018 - 15.55

Smakupplevelser fick Resestenen i år

Vandringspriset Östra Nylands Resesten 2017 gick i år till Smaku.
6.4.2018 - 09.28

Mando Diao och Sanni på ny Borgåfestival

Festivalen Factoryfest äger rum i slutet av juli. Det utlovas god mat, bra dryckesutbud och intressanta artister.
13.3.2018 - 12.34

Årets mest omtalade snabbmatsnyhet är här – McDonald's veganburgare

På torsdagen lanserades McVegan, men bara i Finland och Sverige. Snabbmatsjättens veganburgare har väckt stor internationellt intresse.
30.12.2017 - 10.03

Närproducerad läckerhet på julbordet

Fisk i olika form har en självklar plats på julbordet och konkurrerar redan i många hem med julskinkan.
25.11.2017 - 15.23

Helén Kurri

Ledare: Borgå gör skäl för epitetet matstad

Mat är mer än daglig föda. Mat är mode och trender, och ett viktigt samtalsämne. Maten förenar människor.
31.10.2017 - 08.33

Meat Distict tillrädde smakligaste munsbiten

Matevenemanget Smaku som i år ordnades för andra gången blev en succé – igen. Evenemanget har kommit för att stanna.
28.8.2017 - 11.10

Insändare: Det finns matkultur!

Det är 100 dagar tills Finland fyller år och det skall vi fira genom att äta tillsammans. Ingen skall behöva äta ensam.
25.8.2017 - 05.45

I dag: Efterlysning: Ny matkultur

Att äta tillsammans föder en gemenskap som ger oss positiv energi och får oss att må bra på ett sätt som ökar vår livskvalitet.
22.8.2017 - 06.10

Burger King etablerar sig i Lappträsk

Pukaron Paroni förnyas i och med en större renovering.
18.8.2017 - 12.05

Max Nyberg

Ledare: Mat är kultur, etik och smak

Frågan om centralköket handlar inte bara om smak. Här finns också komplicerade frågor kring kultur, etik och gröna värden.
19.5.2017 - 08.30

Motion om halvfabrikat i Borgå

Två Centerledamöter anser att det nya centralköket borde planeras så att man tillreder så lite färdigmat som möjligt.
9.5.2017 - 15.09

Markku håller åter i trådarna på Sabaai

Markku Jokinen grundade Borgårestaurangen Sabaai i slutet av 1990-talet. Senare sålde han restaurangen, gick i pension och flyttade utomlands. Nu har han återvänt.
26.2.2017 - 10.00

Bistro Gustaf öppnar i centrum

En ny matrestaurang öppnar i mars i gamla apotekshuset i hörnet av Mannerheimgatan och Biskopsgatan. En av krögarna, Kullobon Mika Gehör, förklarar att krogen går i Albert Edelfelts fotspår.
31.1.2017 - 14.49

Sibbo söker Sibbobakverk via tävling

Sibbo kommun söker ett eget sött bakverk genom en tävling som är öppen för alla kommuninvånare.
31.1.2017 - 10.08

Producenterna har inte märkt prissänkningen

Det verkar som om de lokala producenterna inte påverkas nämnvärt av kedjans senaste drag. På annat håll, och bland de större företagen, har det ändå väckt ont blod.
17.1.2017 - 10.00

Långa köer till nya K-butiken

24.11.2016 - 12.35

Nytt koncept i restaurang L'amour

7.10.2016 - 15.44

I dag: Nationella matskatter söks

5.10.2016 - 06.00