Max Nyberg

Ledare: När är vi självförsörjande?

Ett fungerande jordbruk kan vara avgörande för hur vi lever i framtiden.
10.8.2018 - 08.22

Nya vindar i centrum-Citymarket

K-Supermarket i Lovisa förlorar sina köpmän när Marko och Susanna Kindstedt byter ort.
9.5.2018 - 10.53

Här vill man föra syrsor till Mars

Tjugo minuter från Borgå odlas syrsor med framtida rymdresor i åtanke. Företaget söker lösningar för ekologisk matproduktion som också fungerar på andra planeter.
4.5.2018 - 09.48

Bristfällig märkning på sillburkar

Några tiotal burkar dansk sill som saknade korrekt identifieringsmärkning hittades i början av februari i samband med en inspektion på företaget Skepparens Fisks lager i Lovisa. – Det handlar om ett misstag som gjorts i Danmark, säger Ronald Holmström på företaget.
19.2.2018 - 13.30

Exotiskt emmermjöl fick fransmän på fall

En grupp franska gastronomer på Finlandsbesök föll för Malmgårds emmermjöl och Åby gårds svartvinbärssmakande knäckebröd. Det lär inte dröja länge förrän parisarna får spisa på kakor bakade på hälsosamt Lovisamjöl.
20.6.2017 - 16.45

Bråd midnatt för människor och maskiner

I Bastukärr i Sibbo finns S-gruppens logistikcentral för dagligvaror. Det stora komplexet vilar inte ens på natten.
20.5.2017 - 08.03

Nu går brödkaveln vidare

– Till skillnad från börsbolagen är vi inte bundna av kvartalstänkandet, utan kan jobba på betydligt längre sikt, säger den nya företagaren på Henrikssons bageri, Mikael Yli-Seppälä. Till företagets styrkor räknar han personalen, produkterna och det långa Borgåarvet.
12.4.2017 - 15.22

Stina Jäderholm

Kolumn: Grattis, grattis!

Vet ni vad som fyller 25 år i år?Jo, honungsmarinaden, denna gudagåva till alla barnfamiljer. 14 000 paket honungsmarinerade broilerstrimlor lär säljas varje dag i detta land, och då handlar det bara om ett enda märke.
21.2.2017 - 11.53

Att minska matsvinnet är en daglig kamp

Insamlingen av julskinksfett som genomförs i år är ett sätt att demonstrera hur man kan få ut ny ekonomisk nytta av en produkt i stället för att slänga den på soptippen. Men i butikerna pågår arbetet med att minimera mängden mat som går förlorad året om.
14.10.2016 - 12.13

Veganens liv har blivit enklare

28.9.2016 - 09.32

Nordisk matproduktion på agendan

28.6.2016 - 15.51

Johan har alla bin i kupan

14.6.2016 - 06.31

Bra planering minskar på matsvinnet

6.6.2016 - 15.09

Borgå har fått en Reko-ring

1.4.2016 - 13.00

Klockan klämtar för potatisodlingen

4.2.2016 - 16.03

Matkasse nu också i Borgå

27.1.2016 - 13.00