Hon är Amerika

Som underdoghistoria om en osympatisk kvinnlig idrottare är filmen om konståkaren Tonya Harding en feministisk bragd. Hon framställs både som offer och ansvarig, och tillåts vara högst mänsklig.
9.3.2018 - 19.30

Stor idé, liten utdelning

Downsizing är en film med en suverän premiss som tyvärr endast räcker till en lovande början. Sedan går luften ur.
12.1.2018 - 14.50

Ändå blir det fel

Paret i veckans inhemska premiär må få alla rätt på lotto, men som film betraktad blev det inte många rätt.
12.1.2018 - 11.15

Livet är en fest, oh là là!

Det blir stort fett franskt bröllop i veckans bröllopskomedi, som det svänger om rejält även om det inte är någon flabba högt-film.
12.1.2018 - 09.25

Pengar som stinker och sänker

Världens kanske mest kända kidnappningsfall, kidnappningen av John Paul Getty III 1973, har nu blivit film i ångande regi av Ridley Scott.
12.1.2018 - 08.15

Filmrecension: Inte så lite förutsägbart

American Assassin är råkurr och muskler utan finess.
8.12.2017 - 10.37

Lika traditionellt som respektingivande

Nyfilmatiseringen av Okänd soldat drar ut i strid med realismen för ögonen, med ond bråd död som ständig följeslagare, och med folkligheten, kamratskapet och den mustiga humorn ständigt närvarande.
27.10.2017 - 09.05

Filmrecension: Lika lurvigt som ojämnt

Lite fantasilöst och platt är problemet med animationen Bigfoot junior.
1.9.2017 - 11.15

Filmrecension: Poliser och tjuvar i trångmål

Är Finland en rättsstat? är frågan i Pekka Lehtos nya dokumentär. Känslan av hastverk förtar tyngden i kritiken mot polisen.
1.9.2017 - 09.29

Slår knut på sig själv

Ifall vi bortser från att ridspöna och hästpiskorna i – den hårt hajpade E.L. James-filmatiseringen – inte kom kusarna i stallet till fromma var det som vilken som helst herrgårdsroman. Typ flicka av folket möter skamlöst stilig rikeman i behov av vägledning och sunda vätskor.
12.2.2017 - 11.30