Ändå blir det fel

Paret i veckans inhemska premiär må få alla rätt på lotto, men som film betraktad blev det inte många rätt.
12.1.2018 - 11.15

Livet är en fest, oh là là!

Det blir stort fett franskt bröllop i veckans bröllopskomedi, som det svänger om rejält även om det inte är någon flabba högt-film.
12.1.2018 - 09.25

Pengar som stinker och sänker

Världens kanske mest kända kidnappningsfall, kidnappningen av John Paul Getty III 1973, har nu blivit film i ångande regi av Ridley Scott.
12.1.2018 - 08.15

Filmrecension: Inte så lite förutsägbart

American Assassin är råkurr och muskler utan finess.
8.12.2017 - 10.37

Lika traditionellt som respektingivande

Nyfilmatiseringen av Okänd soldat drar ut i strid med realismen för ögonen, med ond bråd död som ständig följeslagare, och med folkligheten, kamratskapet och den mustiga humorn ständigt närvarande.
27.10.2017 - 09.05

Filmrecension: Lika lurvigt som ojämnt

Lite fantasilöst och platt är problemet med animationen Bigfoot junior.
1.9.2017 - 11.15

Filmrecension: Poliser och tjuvar i trångmål

Är Finland en rättsstat? är frågan i Pekka Lehtos nya dokumentär. Känslan av hastverk förtar tyngden i kritiken mot polisen.
1.9.2017 - 09.29

Slår knut på sig själv

Ifall vi bortser från att ridspöna och hästpiskorna i – den hårt hajpade E.L. James-filmatiseringen – inte kom kusarna i stallet till fromma var det som vilken som helst herrgårdsroman. Typ flicka av folket möter skamlöst stilig rikeman i behov av vägledning och sunda vätskor.
12.2.2017 - 11.30