Vasapolis i dödens käftar

En solig höstlig semesterresa för en finländsk pensionärsgrupp till Cypern ändrar snabbt karaktär när en av deltagarna mördas och det slutar inte där. Mordet på Cypern heter Alf Snellmans nya kriminalroman.
9.6.2017 - 11.20

Lycka är ett blåbär i koppen

Skildringen av årstidernas förlopp är ett beprövat och tacksamt tema i barnlitteraturen, inte minst för att naturens föränderlighet och förunderlighet aldrig slutar att förvåna.
30.5.2017 - 10.45

Med barndomen i backspegeln

Barndomsminnen i bokform är inte ovanliga, men att som skådespelaren och författaren Anders Larsson skriva om sin uppväxt med humor, insikt och djupsinne, gör boken både rolig, oväntad och underhållande.
9.5.2017 - 09.47

På färd i avkrokarnas Ryssland

Anders Mårds reportagebok om den nästan 700 kilometer långa vägen mellan S:t Petersburg och Moskva är en personligt färgad samhällskritisk kulturresa, främst till avkrokarna längs vägen.
3.5.2017 - 12.39

Mazzarella sätter multipel fokus på livets mening

Det är ingen enkel fråga författaren Merete Mazzarella tar sig an i boken Om livets mening. Men eftersom hon gör det genom att lyfta fram en rad gemensamma mallar för vad vi kan anse som ett gott liv blir svaret ett slags pussel vi själva är med och gör färdigt.
4.4.2017 - 13.27

När man brinner för teatern

Utan Birgitta Ulfsson hade teaterkonsten i Finland och Sverige känts bra mycket torftigare. Det framgår på och mellan raderna i samtalsboken mellan Ulfsson och Stig Hansén: Birgitta Ulfsson – med och mot min vilja.
17.3.2017 - 10.45

Poetisk fullträff för barn

22.12.2016 - 18.45

En Amerikaroman som berör på djupet

21.12.2016 - 09.40

Bokrecension: Dagen då barnet försvann

12.12.2016 - 19.15

Nagelbitare bakom fiendens linjer

25.11.2016 - 19.30

Bokrecension: Med tjugofem dollar mot äventyret

16.11.2016 - 14.47

Bokrecension: Tankar om livet och döden

14.11.2016 - 09.35

Se barnet bakom bråkstaken

21.10.2016 - 15.47

Bokrecension: En ko flyger högt

4.10.2016 - 10.06

Bokrecension: Goda krafter möter onda

3.10.2016 - 14.54

Bokrecension: Killemaran avgör på Kanarieöarna

22.9.2016 - 17.37

Nattligt äventyr på skärgårdsö

22.9.2016 - 14.44

Bokrecension: Smarta detaljer gör deckardebut

5.9.2016 - 14.07

Bokrecension: Siden i stället för plåt

22.8.2016 - 15.19