asyl
»

HFD gav back till Lovisaflickorna

Den irakiska Lovisafamiljen som består av två föräldrar och sju flickor, varav de tre yngsta är födda i Finland, fick inget besvärstillstånd av högsta förvaltningsdomstolen, och nu hotas familjen igen att utvisas från Finland.
7.8.2019 - 10.23

Asylbeskeden dröjer för flyktingfamiljerna i Lovisa

Snart har det gått ett år sedan den stora flyktingdemonstrationen på Lovisa torg, men fortfarande väntar närmare trettio asylsökande i Lovisa på att få asylbesked antingen från Migrationsverket eller någon rättsinstans.
22.2.2019 - 11.05 Premium

Avvisningshotade Zahraa talade till Lovisaborna

Tolvåriga Zahraa Albu Mohammed höll det officiella festtalet under Lovisas självständighetsfest. Framtidstron är stark, trots att flyktingfamiljen ännu inte fått beslut om asyl.
10.12.2018 - 11.37

I dag: Sju systrar

Män som närmar sig vuxenhet belastas med oerhört negativt stigma.
6.3.2018 - 06.10

Domstol stoppar avvisningen av de irakiska flickorna – tills vidare

Förvaltningsdomstolen stoppar avvisningen av en irakisk familj med sju döttrar i Lovisa. Beslutet utgör en delseger, men ännu är fallet inte avgjort.
2.3.2018 - 17.40

Lovisafallet avslöjar osunda lagar

Rättssäkerheten för asylsökande har försämrats märkbart under de två senaste åren. Både barnombudsmannen och flera politiker kritiserar nu de lagar och den asylpolitik som möjliggjorde avvisningen av den irakiska familjen i Lovisa.
2.3.2018 - 07.33

Helén Kurri

Ledare: Allt ljus på sju små flickor

Veckans diskussion i nyheter och på sociala medier har fokuserat på den irakiska familjen i Lovisa som hotas av avvisning. Medan föräldrarna håller sig i bakgrunden på grund av säkerhetsskäl figurerar döttrarna med sina ansikten, namn och intervjuer i nyhetsinslag och artiklar.
2.3.2018 - 06.03

Lovisa stad uttrycker sitt stöd för utvisningshotade familjen

Den utvisningshotade flyktingfamiljen i Lovisa får stöd från många håll. I en officiell stödyttring uppmanar Lovisa stad att ansvariga måste försäkra sig om att alla aspekter är beaktade innan utvisningsbeslutet förverkligas. På lördag arrangerar engagerade invånare en stöddemonstration på Lovisa torg.
27.2.2018 - 11.05

Unik räddningsaktion för Lovisaflickorna

I drygt två år har flickorna i den irakiska familjen hunnit rota sig i Lovisa. Nu hotas familjen att utvisas från Finland, samtidigt som enormt många Lovisabor har engagerat sig i en räddningsaktion. Misstron mot migrationsverket Migri är stor.
26.2.2018 - 14.46

Insändare: Varför skulle vi inte hälsa dem välkomna?

i accepterar inte den rutinmässighet med vilken Migri i dag fattar sina negativa asylbeslut.
8.9.2017 - 05.55