Tommi Willberg

Tommi Willberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

18.2.2019

Kuivisto fortsätter dominera – Kajander vann FM-brons

Akilles medeldistansdrottning Sara Kuivisto tog två FM-guld i överlägsen stil i Kuopio. Sprintern Willem Kajander blev FM-tävlingarnas andra östnyländska medaljör.

Premium

18.2.2019

PSS cupmästare efter tio års paus – prispengarnas fördelning väcker förundran

PSS:s damer gick igenom finska cupen från klarhet till klarhet och vann föreningens genom tiderna tredje cuptitel. I och med cupsegern inkasserade PSS 5 000 euro i prispengar.

Premium

14.2.2019

Koponen ansluter till landslaget om VM-hoppet lever efter första ödesmatchen

Torsdag nästa vecka har Finlands basketherrar kniven mot strupen då Frankrike gästar Helsingfors i den nästsista VM-kvalmatchen. Finland får igen klara sig utan sina största stjärnor i ödesmatchen, men om VM-hoppet fortfarande lever i den sista kvalmatchen förstärks laget med Petteri Koponen.

Premium

13.2.2019

Motin: "Gäller att kunna leva under press"

HIFK tog en oerhört viktig seger över Sport med tanke på slutspelsstriden och gick också ut med goda spelarnyheter då tre erfarna profiler förlängde med Helsingforsklubben.

Premium

13.2.2019

Kuivisto klar för EM på två sträckor – "Det var vad jag var ute efter"

Sara Kuivisto är klar för inomhus-EM både på 800 och 1 500 meter. I helgen slåss hon om FM-medaljer i Kuopio innan det i början av mars bär av till EM-staden Glasgow och vidare till Arizona på ett höghöjdsläger.

Premium

11.2.2019

Akilles tappade mark inför slutspelet – ändå favorit i kvartsfinalen mot Narukerä

Akilles bandyherrar avslutade grundserien med två raka förluster. PSS:s damer, som spelar cupfinal nästa lördag, har däremot ett starkt grepp om grundseriesegern.

Premium

7.2.2019

Nu jagar Akilles bandyherrar två hemmasegrar – siktet ställt på hemmaplansfavör i semin

Akilles avslutar grundserien med hemmamatch mot WP 35 på fredag och med bortamatch mot grundserievinnaren Veiterä på lördag. Utgångsläget är läckert: två segrar ger Borgålaget hemmafavör genom kvartsfinalerna och en eventuell semifinalserie.

Premium

1.2.2019

Östnyländska herraväldet till ÅIF efter derbythriller

Det krävdes både förlängning och straffläggning med till slut knep Ådalens IF också säsongens andra derbymatch. Tröstepoängen lyfte Lovisa Tor upp i tabelltopp.

Premium

31.1.2019

Rasks rekordkväll höll Pikkarainen obesegrad

HIFK-anfallaren Joonas Rask hade många orsaker att fira efter matchen mot SaiPa. Hans fullträffar låg bakom lagets fina comeback och han satte samtidigt nytt personligt målrekord för en FM-ligasäsong.

31.1.2019

Laddat derby i Sibboarenan sporthelgens pärla

Veckoslutets match är utan tvekan kampen om Östnyland i innebandyns division 1 mellan Lovisa Tor och ÅIF. Här en koll på läget i bollsportserierna inför helgens matcher.

Premium

29.1.2019

Finlands mest omtalade spelare avgjorde säsongens första derby

Säsongens första Helsingforsderby var en repris av fjolårets cupmatch mellan HJK och HIFK. Slutsiffrorna skrevs 1–0 i HJK:s favör efter ett slugt mål av Riku Riski.

28.1.2019

Akilles siktar på FM-ligakvalet

Akilles handbollsherrar klev tillbaka upp på segerstigen i och med hemmasegern mot Esbo IF i lördags. På tisdag möts lagen igen och Akilles siktar på att ta nya seriepoäng och fortsätta sin färd mot FM-ligakvalet – som har flera frågetecken hängande över sig.

Premium

25.1.2019

Dags för bandy-VM: "Vi vågar drömma om VM-guld"

Akilles färger syns endast i tränarstaben då VM i bandy kör i gång i svenska Vänersborg under veckoslutet. Finlands herrar har tagit tre raka medaljer och drömmer om att uppreda guldbragden från 2004.

Premium

21.1.2019

ÅIF:s damer öppnade segerkontot – innebandyns herrdivision är otroligt jämn

ÅIF:s damer stod för en ordentlig skräll då man slog topplaget EräViikingit. Akilles bandyherrar, Lovisa Tor och PSS hör till lagen som kämpar om tätplaceringar i grundserien.Ta en titt på bollsportsserierna här: