Tommi Willberg

Tommi Willberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

19.9.2020

HIFK nära jätteskräll i säsongspremiären

HIFK:s handbollsherrar var nära att få en verklig pangstart då man länge pinade guldfavoriten Cocks i hemmahallen i Berghäll. Slutligen föll rödtröjorna med två bollar.

Premium

17.9.2020

Nya ligor, nya tävlingar och östnylänningar på nya serienivåer

Sedan coronaviruset satte stopp på en spännande säsong 2019-20 har nya vindar blåst i Innebandyfinland. Bland annat heter den högsta serienivån numera F-ligan och på herrsidan skapades en ny serienivå, Finlandsserien.

Premium

13.9.2020

Nytt seriesystem, bekant målsättning för Hunters

Coronaviruset påverkar i stor grad ishockeyn och Finlandsserien där Borgålaget Hunters håller hu är inget undantag. Säsongen genomförs med ett glesare spelschema och ett förnyat seriesystem där våren 2021 avslutas med en finalserie.

Premium

12.9.2020

Semifinal nästa för rekordbra Shamrocks

Rugbylaget Old Town Shamrocks har redan säkrat klubbhistorians bästa resultat i FM-serien. Två segrar till skulle krävas för att för första gången någonsin bärga hem mästerskapsbucklan till Borgå.

Premium

11.9.2020

Rekordfå lag i FM-ligan oroar – föreningarnas ansvar att lägga grunden för en välmående liga

Bara sju finländska lag finns med då FM-ligan i handboll kör i gång. Att nivån är jämnare än förr är glädjande men det krävs kämpatag av föreningarna för att utveckla ligan, anser ligalagens chefstränare.

Premium

7.9.2020

Sverigekampsvinnaren Kuivisto packar ryggsäcken och åker på rekordjakt – "Aldrig varit så här taggad över att få tävla"

Sara Kuivisto vann det avslutande 800-metersloppet i Sverigekampen och siktar härnäst på Mellaneuropa där det inom loppet av en dryg vecka blir tre tuffa internationella starter. Jonni Blomqvist var inte nöjd med sin kamp, men blickar ändå nöjt tillbaka på den gångna säsongen.

Premium

6.9.2020

Herrarnas försprång räckte inte – svenskarna löpte bokstavligen omkull Finland

Efter den första tävlingsdagen levde hoppet om en finländsk seger på herrsidan starkt. Men gren för gren tog svenskarna in Finlands försprång och avgjorde segern på löpbanan.

Premium

6.9.2020

Femte raka segern för svenska damerna – blåvita häcktrions trippel damernas höjdpunkt

Sverige vann Sverigekampen på damsidan som väntat med klara siffror men den avslutande dagen bjöd ändå på en handfull positiva besked av de blåvita idrottarna.

6.9.2020

Tårfyllt farväl av Kämäräinen – "Stora känslor"

En lång och ståtlig karriär avslutades i diskusringen på Ratinastadion då 34-åriga Sanna Kämäräinen gjorde sina sista kast.

Premium

6.9.2020

Trippelvinnaren Kemppinen: "Ett riktigt trevligt veckoslut"

HIFK-sprintern Lotta Kemppinens Sverigekamp kunde inte ha gått bättre. 22-åringen firade seger i den korta stafetten, på 100 meter och på 200 meter.

Premium

5.9.2020

Finlands herrar i förarsätet efter dag ett – svenska damerna har bekvämt försprång

Den första tävlingsdagen på Ratinastadion i Tammerfors är undanstökad.

5.9.2020

Årstiden kvittar – Kemppinen är alltid i rekordform

HIFK-sprintern Lotta Kemppinen har inte mindre än tre starter på programmet i Tammerfors. Och varför inte? Formen finns: det blev tangerat personbästa för 22-åringen på 100 meter.

Premium

5.9.2020

OS och 80 meter i Kangas synfält

Aaron Kangas ledde blåvitt till trippelseger i slägga. Stjärnskottet blickar nöjt – och förvånat – tillbaka på succésäsongen 2020 och ställer nu siktet på OS och 80-metersgränsen.

Premium

5.9.2020

Sverigekampen i gång – kaptenerna Lakka och Raitanen visade vägen

Sverigekampen på Ratinastadion i Tammerfors började med fina finländska framgångar.

Premium

31.8.2020

Nya matchkvällar och nytt proffsstall på gång

Föreningen Borgå Boxing fick god feedback för sin proffskväll i helgen och utesluter inte ett nytt liknande evenemang ännu i år. Samtidigt finns något större, ett proffsstall med Borgåfärg, i planerna.

Premium