Stina Jäderholm

Stina Jäderholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

13.12.2018

Kampen var förgäves, inga gynekologiska operationer i Borgå efter årsskiftet

Med rösterna 977 mot 112 röstade HUS-fullmäktige ner SFP:s förslag om att först göra konsekvensbedömningar och därefter ta slutligt beslut om operationerna. – Förståelsen för regionerna är inte stor i de stora nyländska kommunerna, säger fullmäktigeledamoten Otto Andersson.

13.12.2018

Försäljningen av Valkom Hall är en lättnad för varvet

Efter två svåra år hoppas Jukka Jaatinen på en bättre framtid i Valkomhamnen i Lovisa.

13.12.2018

Lovisa säljer sina aktier i Valkom Hall för 1 euro

Lovisafullmäktige debatterade och röstade, men kunde till slut godkänna förslaget att sälja aktierna i Valkom Hall. Alternativet var att försätta bolaget i konkurs.

12.12.2018

Språk och jobb viktiga mål för invandrare

Social- och hälsovårdsnämnden i Borgå har enhälligt återremitterat stadens uppdaterade integrationsprogram för ny beredning.

12.12.2018

Ett steg framåt för Östersundomplanen

Östersundomkommittén som är gemensam för Sibbo, Vanda och Helsingfors kunde i går godkänna förslaget till generalplan för Östersundom.

11.12.2018

Mörklagda gator i Borgå ännu några veckor

Det är arbetet med Borgå Energis nya ställverk kombinerat med en uppdatering av gatubelysningen som orsakar tillfällig mörkläggning i de olika stadsdelarna.

11.12.2018

För dyrt med experiment i Borgå

Gratis förskola för femåringar skulle kosta Borgå stad 162 000 euro i förlorade vårdavgifter.

11.12.2018

Klara regler behövs om elever, datorer och hemuppgifter

Borgåskolorna och -lärarna kan inte kräva att alla elever har tillgång till dator hemma. Alla grundskolelever måste behandlas lika, säger Hanna Lönnfors, fullmäktigeledamot och lärare.

10.12.2018

Irakier fördömde sexuellt utnyttjande och våld

Ett trettiotal manliga medlemmar av den irakiska invandrargruppen i Borgå höll en fredlig demonstration på söndag på Borgå torg. Det här rapporterar tidningen Uusimaa.

7.12.2018

Dubbla räkningar i Lovisa

Lovisafamiljerna betalar dubbla dagvårdsräkningar i februari och i april. De flesta tar ändå läget med ro.

6.12.2018

Barn i datorlösa familjer har en sämre situation

Borgå har inte råd att förse sina högstadieelever med personliga datorer. Ändå kräver skolan att en del av hemuppgifterna görs på dator. Till exempel i Sibbo är grundskoleeleverna i en mycket bättre situation.

Premium

5.12.2018

Kolumn: När vaccinbåten åkte runt i skärgården

Att förringa betydelsen av vaccinering borde vara straffbart. Att många av motståndarna är medelålders och äldre personer som borde veta bättre, det gör mig helt uppgiven.

4.12.2018

"Ett hus som vi så länge väntat på..."

Högtidlig, rolig och litet rörande också, det var Grännäs skolas invigningsfest på tisdagen. Den nya kärlekssången till den nya skolan tog publiken med storm. Se video från invigningen.

3.12.2018

Inga gynekologiska operationer vid Borgå sjukhus efter nyår

Björn Månsson, SFP, fick inget understöd för sitt förslag att först vänta på resultatet av en språklig konsekvensbedömning och först därefter ta beslut om gynoperationerna vid Borgå sjukhus. Borgåbon Jari Oksanen, Gröna, vice ordförande i HUS:s styrelse, deltog inte i måndagens möte.

3.12.2018

Skyddshemmet håller öppet 24/7

Julhelgen är lång i år, och det kan leda till ett stort behov av Borgå skyddshems tjänster. Eller så inte, skyddshemmets förman Marika Johansson säger att tillströmningen är svår att förutspå. Under 2017 var maj den brådaste månaden.