Stina Jäderholm

Stina Jäderholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

18.9.2018

Akilles friidrottare tränar mest utomhus, Uusimaa-arenans hyror förskräcker

Friidrottarna i Borgå funderar på varför man i så många andra, också mindre, kommuner har mycket bättre möjligheter att träna inomhus. Agricolahallen i Lovisa är ett bra exempel. I den nya Uusimaa-arenan är hyrorna skyhöga.

18.9.2018

Glassig strategi för Drömmarnas Borgå 2030 går nu till fullmäktige

Stadsstyrelsen i Borgå har godkänt stadens framtida strategi, med små ändringar. Tolv sidor lång och med många bilder går Drömmarnas Borgå 2030 vidare till stadsfullmäktige.

18.9.2018

Inveon fortsätter förhandla med Prakticum

Prakticums förslag förkastas inte. I stället vidtar intensiva förhandlingar. Inom oktober i år hoppas Inveons styrelse att man ska ha ett godtagbart förslag om samgång, med tidtabeller.

18.9.2018

Nya regler om dataskydd fick Kårkulla att gå tillbaka till penna och papper

Kårkulla samkommun vill nu vakna upp ur den förlamning som väntan på vårdreformen lett till. I den lokala verksamheten, som i Borgå, jobbar man vidare som tidigare, med klienterna i fokus.

17.9.2018

Skolorna avvaktar med Move

I Sibbo och i Borgå utför eleverna inga beep-test den här veckan. I Lovisa väntar man på besked från Utbildningsstyrelsen.

16.9.2018

Kim vill lyfta på Lovisas svans

Kim Wahlroos attraheras av mikrokosmos, av den lilla människan och det enkla livet.

14.9.2018

Bokbussen i medvind

Om allt går vägen kan en ny bokbuss för Borgå beställas redan nästa år.

14.9.2018

Liljendals församling går taggad till val

Medan det på andra håll inom nya Agricola svenska församling har varit svårt att få kandidater till församlingsvalets listor visar lilla Liljendal framfötterna. Nio Liljendalbor har sagt ja till kandidatur till gemensamma kyrkofullmäktige och till församlingsrådet.

13.9.2018

Ujula vill ännu förhandla om svensk yrkesutbildning

Förslaget för Inveons styrelse som möts på tisdag är att avtalsförslaget om fusionen Inveon-Prakticum ska förkastas. Stadsdirektör Ujula är inne på en annan linje.

11.9.2018

Ren mat är grunden för god mat

Miljöhälsovården i Borgå har i uppgift att se till att livsmedelslokalerna uppfyller alla lagstadgade hygienkrav. En del regler kan kännas alltför stränga, men när det finns bestämmelser måste de följas tycker Tommy Lindström, företagare på Borgå Fiskhus.

11.9.2018

Kolumn: Allt var bättre förr

Till sist: vi avgör själv. Den som vill protestera mot 'förmyndarsamhället' kan fritt anlita de aktörer som har en dålig hygien enligt Oiva.

10.9.2018

Möt Borgås tjänstemän öga mot öga

Det finns plats för fler. Rinkeli-bussen startade på måndagen framför stadshuset med bara tre "riktiga" passagerare när den första -turen inleddes.

10.9.2018

Osäkert om Pellinge lägergårds framtid

Havsö Ab kan inte fortsätta sköta lägergården till ett billigare pris än dagens avtal stipulerar.

10.9.2018

Tre servicehem i rad på Svalåkern

Alldeles intill Borgås eget nya serviceboende på Svalåkern kommer både Attendo och Vetrea Terveys att verka i varsitt hus med serviceboende för personer med utvecklingsstörning eller annan funktionsnedsättning.

8.9.2018

Mycket lek och stoj i Box barnträdgård

I många år bollade man i Sibbo med frågan hur kommunen egentligen ska förhålla sig till de privata daghemmen. Nu är det servicesedel eller stöd för privat vård som gäller och daghemmen jobbar från den här hösten i en helt ny verklighet.