Petra Lind

Petra Lind

Reporter

Senast publicerade artiklar

18.9.2018

Jazzfestival tar ut svängarna på nytt ställe

Jazzmusiken fyller Borgå sista helgen i september. Porvoo Jazz Festival är tillbaka med ett fräsch och förnyat musikkoncept som ska få publiken på fötter tror konstnärliga ledaren Jaska Lukkarinen.

18.9.2018

Lovisa bokcafé är tillbaka på ny plats

Höstsäsongen i Lovisa bokcafé kör i gång på lördag med unga stjärnskottet Rafael Donner som första gäst. Platsen är ny, nu pratas det böcker på anrika Kapellet.

18.9.2018

När hjärtat klappar för konsten

Borgåbon Susanna Widjeskog har alltid haft konsten som följeslagare. Nu är hon aktuell med en biografi över en av Finlands största konstnärer, professorn och Borgåbon Juhani Linnovaara.

14.9.2018

Moralen går upp i rök på Lilla Teatern

Lilla Teaterns höst inleds med komiska förtecken. Med irländska Marie Jones enaktare Fly me to the moon flyger man säkert – det är både underhållande och igenkännbart att se hur vardagens små val kan få hela tillvaron att gå överstyr.

14.9.2018

Borgåettor får sina kunskaper testade

Fyrtionio förstaklassare i Kvarnbackens skola i Borgå deltar i en riksomfattande utvärdering där lärresultaten mäts och följs upp under hela den grundläggande utbildningen, närmare bestämt i ettan, trean, sexan och nian.

13.9.2018

Kaj Silfvast firar med musikfest i kyrkan

Kaj Silfvast har berikat det östnyländska musiklivet under de senaste fyrtio åren eller så. I veckan fyllde han jämna år och firar på söndag med en brett upplagd jubileumskonsert i Borgå domkyrka.

12.9.2018

Lärare fick inspiration av varandra

Cirka fyrtio svensk- och finskspråkiga lärare från hela Östnyland samlades i måndags i Konstfabriken för att lära sig av varandra inom ramen för ett nystartat projekt med tutorlärare.

12.9.2018

Hoppet glimtar bakom tomma blickar

Ansiktslösa med gröpta ögonhålor blickar bildkonstnären Anna Leppäs människor ut i tomma intet. I Konsthallen handlar det om skuld gentemot kommande generationer.

11.9.2018

Ett plus ett blir två i Kaplansgården

Fotografier, textilskulpturer och en installation i papper öppnar höstsäsongen i Galleri Gamla Kaplansgården. Det är textilkonstnären Nina Nisonen och fotografen Pertti Nisonen som med utställningen 1+1 gör ett undantag och ställer ut tillsammans.

11.9.2018

Nytt kafé intar gammal biofoajé

I oktober slår Aatos Café upp dörrarna vid Brunnsgatan 37 i Borgå. I lokalen där biobesökarna tidigare bunkrade upp med godis, popcorn och läsk serveras det inom kort frukost, lunch och kaféprodukter.

6.9.2018

"Allt jag vill är att dansa" – Lovisadansaren Siiri Terävä debuterar på Sibeliusdagarna med nykomponerad koreografi

Sjuttonåriga Siiri Terävä från Lovisa har dansat så länge som hon minns. På lördag debuterar hon på Sibeliusdagarna med en koreografi komponerad till en musikalisk saga från Tjeckien.

31.8.2018

Gamla stan blev kuliss för finskfransk filmmusikal

Den klassiska filmmusikalen Paraplyerna i Cherbourg inspirerade regissören Valto Baltzar till en ny film i samma anda. Den romantiska, finskfranska musikalfilmen Muistojeni Kahvila filmades förra veckan i Borgå.

31.8.2018

Körskolan är Runebergskörens nya giv

Runebergskören BSB inleder höstterminen med en nysatsning. Med körskolan som ordnas sju gånger hoppas man kunna locka nya sångare med i körens verksamhet.

30.8.2018

Sångare söks till operaprojekt i Lovisa

En musikalisk storsatsning får premiär i Lovisa i maj då Bizets opera Carmen sätts upp med lokala krafter. Nu söker man sångare till produktionen.

29.8.2018

Rebell söker svar bakom vackra kulisser

Borgåkonstnären Miia Westerlund ser sig som något av en rebell. Hon är främmande för glassiga ytor och prickfria fasader och via sin konst försöker hon locka fram det riktiga livet som sjuder under ytan.