Petra Lind

Petra Lind

Reporter

Senast publicerade artiklar

17.5.2019

Nutida koreografier dansas i Kerkoterräng

Dansgruppen Kerkkoon kauniit framför Kerkobon Panu Varstalas koreografi Kotikonnuilla, i hemtrakterna, på söndag. Föreställningen sker runtom i byn

15.5.2019

Ungdomarnas rop är värt att höras

Tonåringarna från Teaterskolan i Borgå ställer sig på scenen med ett angeläget budskap. Med föreställningen Rop! tangerar de en rad teman som är viktiga för dagens ungdomar.

13.5.2019

Kretsen sluts för tvärkonstnärlig kulturarbetare

Rickard Borgström återvänder till barndomens sommarlandskap i Sibbo. Hans första insats som återinflyttad Sibbobo är att fungera som kurator för sommarutställningen Krets på Galleria Pesula.

Premium

11.5.2019

Strecken på centralidrottsplanen håller inte streck – nu målas tartanen om

Tartanen på centralidrottsplanen i Borgå målas om just nu och arbetena beräknas fortsätta in på nästa vecka. En mätmiss är orsaken till att samtliga streck på planen måste målas om.

Premium

10.5.2019

Se den söta bilden på kattungen Rocky

De två nyfödda kattungarna som räddades från en utsatt position i närheten av rikssexan i Liljendal mår gott på Katthuset i Tolkis. Nu försöker frivilliga få tag på kattmamman som hittills lyckats hålla sig undan från de välmenande sökpatrullerna.

9.5.2019

En till kattunge räddades – nyfödda Rambo och Rocky fick reservmamma på katthuset i Tolkis

En patrull från Östra Nylands polisinrättning ryckte ut på ett hjärteknipande uppdrag på onsdagseftermiddagen och räddade en nyfödd kattunge från rikssexan i Lovisa.

8.5.2019

Heijnsbroek-Wirén har ändrat sig – lämnar bakdörren öppen till ordförandeposten

Stadsstyrelsens ordförande i Lovisa, Mia Heijnsbroek-Wirén, har ändrat sig. Hon säger inte längre kategoriskt nej till att fortsätta på ordförandeposten när styrelsen konstitueras den 1 juni.

Premium

7.5.2019

Stadsstyrelsen tar timeout – 30 000 euro till Lovisa Historiska Hus är för mycket

Stadsstyrelsen i Lovisa behöver mera betänketid när det gäller samarbetsavtalet mellan staden och föreningen Lovisa Historiska Hus. Styrelsen är inte i det här skedet beredd att bistå föreningen med en större penningsumma än i fjol.

7.5.2019

Skaparen av sorgmodig seriefigur får pris

En gråtmild elefant – och mycket mer – har sysselsatt serietecknaren och illustratören Filippa Hella under de senaste tjugo åren. I höst hoppas hon att serieromanen om Algot blir klar.

7.5.2019

Vanligt grävjobb bakom Gamla rådhuset blev arkeologiskt eldorado

Förbättringen av Gabriel Hagerts gränd, i hjärtat av Gamla stan i Borgå, blev en mera utdragen process än väntat. Arkeologerna som övervakade arbetet gjorde flera intressanta fynd och grävjobbet blev en grundlig arkeologisk fältundersökning.

Premium

3.5.2019

Tjusterbyvägen är farlig säger föräldrarna – kämpar om skolskjuts för barnen

En rad föräldrar bosatt längs Tjusterbyvägen i Borgå har sedan i höstas kämpat för att få skolskjuts till sina barn i lågstadieåldern. Problemet är att vägsträckan som för två år sedan fortfarande klassades som farlig inte längre bedöms som sådan. Det i sin tur betyder att barnen inte längre får åka taxi till skolan.

30.4.2019

Femtonåringen Tirmo Blues firar med toppartister

Borgåskärgårdens egen musikfestival Tirmo Blues firar 15-årsjubileum i slutet av juli och satsar på en musikhappening som inte lämnar någon kall. Banden är färre än tidigare men toppnamnen desto fler.

27.4.2019

"Tout Helsingfors firade sommar i Lovisa" – Riko Eklundh satte farmoderns berättelser på pränt

Skådespelaren Riko Eklundh kom i vintras ut med sin första bok, Flickan skall uppleva historia. Berättelsen är hans farmor Kerstin Eklundhs, det är hennes minnen som berättas via ett rikt bildmaterial och andra historiska dokument.

Premium

26.4.2019

Den östnyländska tragikomiken når nya höjder i Mikael Crawfords höstroman

Journalisten och författaren Mikael Crawford återvänder till Östnyland i sin andra roman som utkommer i höst. Drick bröder är en tragikomisk berättelse som börjar på lägsta möjliga punkt – och därifrån går det bara neråt.

Premium

22.4.2019

Rocktupparna tar över ladugårdsvinden på Bosgård

Sextiotalet invaderar ladugårdsvinden på Bosgård också i sommar. Bosrock har blivit ett stående inslag på gården intill Pernåviken, och den 15 juni är rocktupparna och inte nötdjuren i huvudrollen.