Petra Lind

Petra Lind

Reporter

Senast publicerade artiklar

21.9.2019

"Jag hittade Henrikas namn i gamla köpebrev" – Inge Blom skrev historisk roman förlagd till Illby

Inge Blom skrev en historisk roman förlagd till 1800-talets Illby. Här får läsaren följa med Illbyflickan Henrikas liv i en utförlig berättelse som varvar fakta och fiktion.

Premium

20.9.2019

Nyytti blev Mytti – säljer sött och salt som studerande tillrett

Småbröd, bullar, munkar, pastejer, piroger och bröd. Bageributiken Nyytti återuppstår som Myytti och läckerheterna i vitrinerna dukas fram av tredje årets bagarkonditorstuderande vid Careeria.

Premium

20.9.2019

Vägen och livet ledde Anders Lundin till Borgå

Anders Lundins farfars bror vandrade från Vasatrakten över isen och slog sig ner i svenska Ångermanland. Nu är han själv ute på en expedition i motsatt riktning.

19.9.2019

Häng med på pilgrimsvandring i Spanien

Santiago de Compostela, det är målet som hägrar för medlemmarna i pilgrimsvandringsgruppen som redan mötts några gånger i Sibbo. De förberedande träffarna fortsätter över vintern, och fler hugade vandrare får rum.

Premium

16.9.2019

Sibbo satsar på livskvalitet för äldre – nu går musiken igen på byaexport

Sibbo gick i fjol in för att pigga upp vardagen för kommunens äldre genom att föra musiken ut till byarna. Den uppskattade given får nu en fortsättning i en serie konserter.

Premium

15.9.2019

Hästskoformad vändplats väcker frågor i Näse – se videon från Östnylands provrunda!

En läsare tog kontakt med Östnyland och frågade sig hur man riktigt tänkt när man byggde den nya hästskoformade vändplatsen intill Albert Edelfeltin koulu och nya Strömborgska skolan i Näse.

Premium

14.9.2019

Två olika tekniker möts i Galleri Hörnan

Konstnärsparet Antti Johannes Friman och Susanna Salama ställer ut i Galleri Hörnan den närmast månaden. Alpha & Omega heter utställningen där två olika tekniker möts i symbolikens värld.

Premium

13.9.2019

Hundra lokala mansröster stämmer upp tillsammans – Porvoon Mieslaulajat och Runebergskören BSB ger gemensam konsert

Manskörsången i Finland firar 200 år och det gav de lokala maskörerna Porvoon Mieslaulajat och Runebergskören BSB gnista som behövdes. Efter en paus på många år ger körerna i oktober en gemensam konsert i Borgå domkyrka.

Premium

12.9.2019

Bota rockfebern med en kväll på Brankis

Rock'n'roll fever heter föreningen Porvoo Borgå Rock & Blues Clubs senaste konsertsatsning. Det blir en helkväll i femtio- och sextiotalsrockens tecken på Brandkårshuset.

Premium

11.9.2019

Lokal doldis ställer ut – prisbelönta Veli Granös universum är i ständig rörelse

Nattens diamanter är det gåtfulla namnet på Borgåkonstnären Veli Granös utställning i Konsthallen. Så är det också en trolsk värld som träder fram i utställningslokalens dunkel.

Premium

11.9.2019

Stort polispådrag vid Pääskytien koulu – läget under kontroll uppger polisen

Polisen i östra Nyland skriver på Twitter att en i skolans personal har blivit misshandlad. Enligt polisen är förövaren en utomstående person.

11.9.2019

Skådespelaren Carl Alm om Aniara: "Kom och se resultatet av ett unikt internationellt samarbete!"

Klockriketeaterns största produktion genom tiderna, Aniara – fragment ur tid och rum, får Finlandspremiär nästa vecka. En av skådespelarena på scenen är Lovisabördiga Carl Alm.

Premium

10.9.2019

Väderskyddet måste bort! – Vårbergabor vandrade tillsammans för en tryggare närmiljö

Det handlade om trygghet, trivsel och trafik när invånarna i Vårberga i tisdags samlades till en trygghetsvandring i närmiljön. Mest oro väckte ölgubbarnas väderskydd nära köpcentret.

8.9.2019

Sångglada seniorer se hit! Nygammal kör söker flera röster

Kören Borgåsniglarna är det senaste tillskottet till utbudet av körer i Borgå. Kaj Silfast dirigerar den blandade kören som i första hand riktar sig till seniorer.

5.9.2019

Lilla Villan fick nya invånare – monster, drakar och lamm sätter fart på fantasin

Barnkulturen står högt i kurs på kulturhuset Lilla Villan i Nickby. Höstens satsning är en sagolik utställning uppe på det ålderstigna husets stämningsfulla vind. Här står berättelsen högt i kurs.

Premium