Petra Lind

Petra Lind

Reporter

Senast publicerade artiklar

7.12.2019

Plagget är starten för processen

Små hål heter bildkonstnären Eva Lamppus utställning som pågår på galleri Gamla Kaplansgården i december. Ofta springer hennes skapande ur gamla klädesplagg som går igen i målade motiv, i kollage, i stärkta skulpturer och i installationer.

Premium

1.12.2019

Missionärer, militärer eller nunnor? Kördamer i uniform väcker uppmärksamhet

Missionärer, militärer eller nunnor? De uniformklädda koristerna i Finnair Singers väcker ofta uppmärksamhet när de uppträder på offentliga platser. Den strikta klädseln hänger ihop med sångarnas arbetsplats: de kommer från olika avdelningar inom Finnairkoncernen.

Premium

30.11.2019

"Sjung julsånger, det är välgörande" – Katri Helena önskar Östnylands läsare god jul på video

De vackraste julsångerna är en kär tradition som fyller kyrkbänkarna runtom i landet i december. Som beskyddare för årets välgörande kampanj – den 47:e i ordningen – fungerar schlagerstjärnan Katri Helena som bor i Askola sedan många år.

Premium

29.11.2019

Herrgårdsfasoner präglade familjen Holms jul

Hur såg familjejulen ut i 1700-talets Borgå? Det är frågeställningen som Borgå museum utgått ifrån när de dukat fram rikemansjulen i Holmska gården.

Premium

27.11.2019

Taxibilarna återvänder till torghörnet

Stadsutvecklingsnämnden lyssnade på konsumenterna och taxiföretagarna och beslutade om en helomvändning kring taxiskjutsarna vid torget. Nu försvinner stolparna vid torget och taxibilarna återvänder till sin gamla plats.

27.11.2019

Brukar du använda våtservetter? Då är de antagligen tillverkade i Liljendal

Det började 1970 med förpackningsverksamhet i liten skala. Nu, femtio år senare, har nio anställda vuxit till sextio och Liljendalbaserade Teampac har ett starkt fotfäste som kontraktstillverkare med våtservetter som främsta nisch.

Premium

25.11.2019

Lukten ledde personalen till läckan – frätande kemikalier flöt ur kanister på Borgå Läkarcentral

Fyra anställda på Mehiläinen Borgå Läkarcentral fick första hjälpen efter att ha andats in perättiksyraångor från en läckande kanister. Två rum på läkarstationen är avspärrade och en sanitetsfirma är inkallad för att städa upp efter läckan.

Premium

22.11.2019

Gemensamma kyrkorådets förslag: Lägg ner på Runebergsgatan, bygg ut på Lundagatan

Gemensamma kyrkorådet vid Borgå kyrkliga samfällighet vill avstå från Svenska Församlingshemmet och i stället bygga ut den finska församlingens fastighet på Lundagatan. Gemensamma kyrkofullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet.

Premium

20.11.2019

Runebergspriset kommer med lång lista på författare

Runebergspriset i litteratur 2020 tar nya vägar. På onsdagen publicerades en lång lista med 18 författarnamn och titlar som urvalsjuryn ska slimma med en tredjedel innan den 12 december.

19.11.2019

Skön sång ska resultera i stormkök och pannlampor

Borgå Rotaryklubb har sedan några år tillbaka satsat på att skapa en årligen återkommande, välgörande konserttradition. På fredag är det igen dags för sång i gott syfte i Borgå gymnasiums festsal.

Premium

17.11.2019

Borgåbon Anna Simberg lockar läsarna att lösa fredagskrysset

Anna Simberg är en välkommen fredagsgäst hos Östnylands läsare. Borgåbon har illustrerat HBL:s storkryss sedan 1974 och numera ingår hennes färggranna korsordbilder också i lokaltidningarna.

Premium

15.11.2019

Tidningshusets vd blev tf tidningsbud – Anna Hellerstedt tillbringade dagen i Lovisa

Strejkande postanställda har fått KSF Medias vd Anna Hellerstedt att låta jobbkavajen hänga i skåpet och i stället dra på sig dunjackan. I fredags delade hon ut tidningar i Lovisatrakten och nästa vecka åker hon västerut.

15.11.2019

Tidningshusets vd blev tf tidningsbud – Anna Hellerstedt tillbringade dagen i Lovisa

Strejkande postanställda har fått KSF Medias vd Anna Hellerstedt att låta jobbkavajen hänga i skåpet och i stället dra på sig dunjackan. I fredags delade hon ut tidningar i Lovisatrakten och nästa vecka åker hon västerut.

Premium

15.11.2019

Nya bildningsdirektören: Nu ska vi få utbildningens ekosystem i balans

Borgås nyvalda bildningsdirektör Sari Gustafsson följde i onsdags hemma med den direkta webbsändningen från stadsfullmäktiges möte i stadshuset. – Det är klart att det är extra intressant när det gäller en själv, säger hon.

Premium

15.11.2019

"Para ihop rätt barn med rätt bok så kan alla bli läsare"

Tio barnböcker tävlar om Runeberg Junior-priset 2020. På boksidorna hittar man allt från mumier och nallar till grodor, prinsessor och fisande rövare. Varierat, javisst, men den gemensamma nämnaren heter läslust och det är ett område som Svenska Barnboksakademins nyaste medlem, Linda Bondestam, är expert på.

Premium