Petra Lind

Petra Lind

Reporter

Senast publicerade artiklar

10.7.2018

Tvåtusen euro är en sällsynt stor kultursatsning i Lovisa

Lovisa har alla avsikter att genomföra också de tre följande utställningarna i den omdiskuterade serien Lovisa, liten stad – kulturell storstad? på Almska gården.

10.7.2018

Toppmöte för med sig stort polispådrag

Mötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors nästa vecka engagerar poliskåren i hela landet. Det dagliga polisarbetet sköts i normal ordning, men 1 000–2 000 extra poliser kallas in enkom för toppmötet.

6.7.2018

Fredrikaskolan får fortsätta undervisa högstadieelever

Statsrådet har beviljat Fredrikaskolan i Borgå fortsatt tillstånd att undervisa elever i årskurs 7–9. Det nya tillståndet är i kraft tre år framåt.

3.7.2018

Fyra konstnärer ställer ut på sydligt galleri

Galleria Art Marina på Stor-Pellinge torde vara Borgås sydligaste galleri. Beläget en färja och fyra broar bortom fastlandet bjuder galleriet på konstupplevelser med idylliska skärgårdsmiljöer som bonus.

3.7.2018

Budgeten sinar för omstridd utställning

Stadsdirektören i Lovisa, kultursektorns ledning och pressansvariga för den omdiskuterade utställningsserien Lovisa, liten stad – kulturell storstad? träffades förra veckan för att diskutera det så kallade kulturbråket i Lovisa.

2.7.2018

Alert båtägare hjälpte polisen fånga tjuven

Vid tvåtiden natten mellan lördag och söndag fick en båtägare i Hammars en abrupt väckning då larmet gick i hans båt.

30.6.2018

Sköna visor tar i land

Konsertturnén Visskeppet lägger också i sommar till på olika håll i östra Nyland. Precis som tidigare lyfter man fram hav, kärlek och sommar i musiken.

29.6.2018

Romanaktuella Sabine Forsblom återvänder till sjuttiotalets Borgå

På sensommaren utkommer den tredje delen i Sabine Forsbloms romanuppgörelse med sjuttiotalets Borgå. Betinkan tar vid där kritikerrosade Maskrosgudens barn slutade.

28.6.2018

Lantlig komedi roar i Lappträsk

Fredag kväll är det premiär för komedin Miehen tuoksu på tiljorna utanför Hotelli Hanhi i Lappträsk. Lapinjärven Kesäteatteri bjuder på skratt med en fläkt av romantik korsat med svingårdsodörer.

27.6.2018

Ta tillfället i akt – på fredag visas Slaipa Wikstens konst under två timmar i Saxby skola

Fredag kväll finns det en unik chans att se Birger "Slaipa" Wikstens konst i samband med Persmässmarknaden i Saxby.

25.6.2018

"Ljuvlig!" – liten gäst på skyddshemmet uppskattar uppiffad innergård

Trivsammare, gladare och mera lekfull. Det ska Borgå skyddshems innergård bli innan sommaren är till ända. I går fick man blomstren på plats.

24.6.2018

Äventyret väntar på sydligaste Pellinge

Island Riddles heter den nya satsningen som ska få öbor och besökare att gnugga geniknölarna och samtidigt bekanta sig med Pellingenaturen. Ledtrådarna finns utströdda längs med samma stigar där författaren Tove Jansson en gång gick.

23.6.2018

Stadslandskap statt i förändring fascinerar

Där gatan en gång gått. Det är temat för Lovisa stadsmuseums nya utställning som presenterar ett stadslandskap i förändring: många historiska perioder får plats i en stad som Lovisa.

21.6.2018

Bråk kastar skugga över önskad utställning

Ett praktbråk har redan en längre tid legat och pyrt under ytan inom kultursfären i Lovisa. Det har skurit sig mellan scenografen Ralf Forsström och stadens kulturförvaltning som upplever att man blivit sidsteppad och kränkt.

19.6.2018

Tonvis med syrsor ska skördas i Strömfors

Det som ska bli världens största odlingsenhet för syrsor har under våren startats upp i en nedlagd industrifastighet i Strömfors. De första lokalt odlade, fullstora syrsorna har redan frysts ner och levererats till livsmedelsindustrin.