Oskar Skogberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

16.2.2019

Här är en eldriven Harley inget helgerån

Motorcyklar har bytt skepnad på Artmotor i Lappträsk sedan 1983. Senast i år tog företaget hem första pris i custom-klassen på motorcykelmässan med en Harley Davidson Night Train. Den legendariska tillverkaren står nu själv inför den kanske största omvandlingen i sin historia, något som applåderas av Artmotors ägare Jarmo Koskinen.

Premium

14.2.2019

SFP:are i Sibbo stöder inte sin egen kandidat

Två av SFP:s fullmäktigeledamöter i Sibbo planerar att ge Samlingspartiets Heikki Vestman sitt offentliga stöd i hans riksdagsvalskampanj. – Det är anmärkningsvärt, säger statsvetaren Göran Djupsund.

Premium

8.2.2019

Nu är helgen för flytande drömmar här – båtmässan ger flyt åt affärerna

För många båthandlare är båtmässoveckan den viktigaste veckan under hela året. På Borgåföretaget E3-Marin är Sebastian Henriksson glad över att man i år har en världsnyhet från Norge att visa upp.

Premium

6.2.2019

För sent att vaccinera dem som kan ha smittats av mässlingsjuk Borgåbo – personer som hör till riskgrupperna får ändå snabbt annan behandling

På måndagen konstaterades en kvinna i Borgå ha insjuknat i mässling. Borgå stads smittoskyddsansvariga har kontaktat bland annat kvinnans arbetskamrater för att identifiera personer som inte vaccinerats mot sjukdomen.

Premium

5.2.2019

I Borgås nyaste damklädesaffär har varje plagg "det lilla extra"

Damekiperingen Fig's Fashion vid Krämaregatan 8 i Borgå kombinerar enligt företagaren Virpi Sormunen stenfotsbutikens bästa sidor med de möjligheter e-handeln och de sociala medierna erbjuder.

Premium

30.1.2019

Liten är stark, snabb och flexibel – Hokkiplast har ess i ärmen i kampen mot konkurrenterna

Då du krattar, skrapar vindrutan, pimpelfiskar, fångar möss eller ställer in parkeringsbrickan på bilen är det möjligt, och till och med sannolikt, att du använder produkter som är tillverkade av Hokkiplast i Hammars. Företaget gör inte mycket väsen av sig trots att de under åren varit först i Finland med många prylar.

Premium

25.1.2019

Han håller den finska fiskens fana högt

Ingen norsk lax kommer att finnas i sortimentet när boden på Svinö öppnar i nya lokaler på lördag efter ett kortare uppehåll. – Jag vill bara sälja fisk jag fångat själv, säger fiskare Ari Toivoniemi som lovar att det kommer att finnas många godbitar att smaka på under invigningen.

Premium

25.1.2019

Grönt ljus för bergsbrytning i Box – miljoner kubikmeter berg förvandlas till stenkross

Nästan 3,5 miljoner kubikmeter berg kommer att brytas i Box i Sibbo under en period på tio år. Ordföranden för kommunens byggnads- och miljöutskott Kasper Nyberg (SFP) anser att det är mest ändamålsenligt att koncentrera sådan verksamhet till ett och samma område.

Premium

19.1.2019

De aktiva fortsätter slåss för skogen i Stengård

– Skogsområdet är unikt i Ebbo och stadens naturutredning är otillräcklig, säger Jenni Iivonen. Hon är en av de bybor som sökt besvärstillstånd till Högsta förvaltningsdomstolen för att få till stånd en ändring i planerna för det nya bostadsområdet i Stengård i Ebbo.

Premium

17.1.2019

Väglaget är dåligt – det behövs lugn i trafiken

Snöröjarna har haft fullt upp när snöovädret drog över östra Nyland. Petri Salmi på Lovisa stad började jobba vid tretiden på morgonen och han har några hälsningar till bilisterna. På räddningsverket säger Kristina Montonen att bilisterna hittills skött sig bra.

14.1.2019

Sibbo opponerar sig på tre punkter – ansöker om besvärstillstånd till HFD

En enhällig kommunstyrelse tog på torsdagen beslut om att lämna in besvär mot Helsingfors förvaltningsdomstols avgörande om den nya byggnadsordningen. Den andra parten i ärendet överklagar inte.

Premium

14.1.2019

Drygt tio hushåll utan vatten på Emsalö – vattenverket lyckas inte hitta ledningen

En vattenledning sprang läck på norra Emsalö på lördagen. På Borgå vatten har man hittills förgäves letat efter den exakta platsen där röret läcker men man misstänker att rörbrottet ligger på Byvikens botten.

11.1.2019

Elmontörer från Östnyland tog färjan till Åland

Tio anställda på företaget Nylands nätbyggnad hjälper till med att återställa eldistributionen på Åland. I en liten bransch är det vanligt att man hjälper kollegerna.

Premium

11.1.2019

Sibbo satsar på nytt villaområde i Söderkulla

Snart presenteras planerna för ett villabetonat havsnära bostadsområde norr om Söderkulla gård för allmänheten.

Premium

9.1.2019

Catharina von Schoultz kandidat i Europaparlamentsvalet

Borgåpolitikern Catharina von Schoultz (SFP) säger att den ökande polariseringen i Europa igen framhäver EU:s betydelse som ett fredsprojekt. Hon vill arbeta för mer samarbete, inte mindre.

Premium