Oskar Skogberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

29.1.2020

Andra gången gillt, räknar man på Akan

Under programplanerare Peik Holländers ledning har Borgå folkakademi satsat på musik. Han kan konstatera att det finns ett intresse för musikrelaterat program och han hoppas att skolans ettåriga utbildning för musik den här gången blir verklighet.

Premium

27.1.2020

"Ett ode till vår vackra stad"

Flera av stadens välkända byggnader får ett nytt spektakulärt utseende under två kvällar i februari. Arrangörerna hoppas att Borgås första ljusfestival ska erbjuda många minnesvärda upplevelser.

26.1.2020

"Var säkra på att ert arbete uppskattas"

Festvåningen på Café Cabriole fylldes på fredagen av festtal och applåder då det var dags för Borgå stad att dela ut Kommunförbundets förtjänsttecken. En av dem som mottog en utmärkelse för sitt 40-åriga arbete var grävmaskinsföraren Kaj Kraufvelin.

26.1.2020

Rengör rätt – det går både snabbt och lätt

Blänkande föremål i ädelmetall är en fröjd för ögat men i många hem ligger bordssilvret och gamla smycken mörka och matta i någon byrålåda. Guldsmed Valtteri Honkapää visar hur man rengör en rad olika föremål.

Premium

16.1.2020

Bandylirare av världsklass tar mått på varandra i Borgå

Tack vare landslagspausen i de nationella serierna kommer Finland, Sverige och Ryssland att kunna ställa upp sitt främsta manskap i trenationsturneringen som spelas i Finland nästa veckslut. Matchen Finland–Sverige avgörs på bollplan i Borgå.

13.1.2020

Plast kombineras med miljötänk på Borealis

– Med dagens trender kring miljöfrågor och återvinning kan man säga att det är en intressant tid att vara på jobb inom plastindustrin, säger Fredrik Roswall. Han är produktionschef på Borealis i Borgå där man tillverkar plast med en patenterad teknik som utvecklats på orten.

8.1.2020

Gymföretagaren tipsar: börja lugnt och orka längre

Lika säkert som att det blir rusning till motionssalarna efter nyår är att det glesnar i leden senast då vi kommit fram till februari.

2.1.2020

Kim grävde fram en krigstida granat på sin gårdsplan – igen

Dagen före nyårsafton hittade Kim Laukonlinna i Tarkis en gammal granat i samband med att han grävde på gården. – Det kunde ha blivit en lite större nyårssmäll, skämtar han.

27.12.2019

Nu ska det ske en förändring: Borgå Företagare vill locka unga till sina led

– För oss gamyler kan det vara svårt att veta vad de unga förväntar sig, säger Borgå Företagares sekreterare Birgitta Palmqvist.

27.12.2019

Fridfull julhelg i östra Nyland

– Bra att det varit lugnt, för det tyder på att folk har haft en trevlig jul och att man kunnat bete sig, säger jourhavande brandmästaren Petri Lyttinen på räddningsverket i östra Nyland.

24.12.2019

Arbetshästen som blev ett samlarobjekt

Redan under det första tillverkningsåret 1948 kom tre Land Rovrar till Finland och under de där på följande årtiondena var modellen en trotjänare inom flera myndigheter i landet. I dag tillbringar många av de legendariska bilarna välförtjänta pensionärsdagar hos olika entusiaster. Svante Eskelin i Box är en av dem.

Premium

21.12.2019

Räddningsverket önskar God Jul

På Youtube har räddningsverket lagt ut ett bildkollage över året som gick.

20.12.2019

Postens assistenter ska hjälpa äldre i Borgå

Det är via företaget Posti Kotipalvelut som Borgå stad erbjuder personliga assistenter inom handikappservicen från och med mars nästa år. – Deras erbjudande var klart bättre än de andra, säger Tapani Eskola (SDP) som leder social- och hälsovårdsnämnden.

Premium

20.12.2019

Pellingefärjan går igen

Efter att ha stått stilla i knappt två timmar kör Pellingefärjan igen.

Premium

16.12.2019

Lyckad insamling av telefoner

Företaget Tree Amigos insamling i Citymarket i Borgå gav över trehundra telefoner. Av dem är 141 smarttelefoner vilket betyder att företaget låter plantera 141 träd.

Premium