Mira Strandberg

Mira Strandberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

20.9.2020

En tjugoåring med teknologitro: "Klimatkrisen kommer att ordna sig på något sätt"

Klimatångest? Inte särskilt produktivt. I stället vill Rasmus Lagerqvist fokusera på att med ny teknologi och förnybar energi hitta lösningar på världens klimatutmaningar.

Premium

8.9.2020

Intelligent vägavsnitt på stamvägen kan bli verklighet redan nästa år

Business Finland har beviljat pengar för projektet med att göra en del av stamväg 51 till en intelligent väg. Om allt går enligt planerna kan den första intelligenta vägbelysningen installeras nästa år.

Premium

7.9.2020

Många långkörare kom i mål när Ingå fullmäktige möttes

Ett enhälligt och fåordigt Ingåfullmäktige godkände både försäljningen av husen vid ån och första etappen av Bergvallaplanen.

Premium

7.9.2020

Nya områden skyddas i Sjundeå

Unika naturvärden på två privatägda skogsområden i Sjundeå gör dem till naturskyddsområden.

Premium

7.9.2020

Sjundeå vill med i leken med metropolkommunerna

Fjorton kommuner i huvudstadsregionen samarbetar tätt kring markanvändning, boende och trafik. Sjundeå vill med i samarbetet nu när regeringen tillsätter en ny delegation för metropolpolitik i år.

6.9.2020

Tjejvillan är en frizon för flickor: "Skönt att slippa pojkarna"

En trygg plats där flickor får vara sig själva och göra sådant de tycker om. Det är Tjejvillan, som har öppnat i Luckan i Kyrkslätt i augusti.

Premium

5.9.2020

Fyrveteran hoppas på närturism – men det kräver att försvarsmakten backar från ön

Rönnskär har sett krig, sovjetockupation och försummelse men fyren står kvar efter 220 år. Värt att fira, tyckte Finlands fyrsällskap, som bjöd in ättlingar till lotsar och fyrvaktare till ståtligt jubileum på fyrön.

Premium

3.9.2020

Petanque och invånarträdgård – Sjundeåborna ska trivas i Åparken

Kommunens vision för Åparken invid Sjundeå å innehåller allt från mera bänkar till en invånarträdgård. Nu ska invånarna få säga sin åsikt om planerna.

Premium

2.9.2020

Invånarenkät bekräftar: Det här är Ingås akilleshäl

Kollektivtrafiken, tillgången till hyresbostäder och hanteringen av utkomststöd fick mest kritik i en invånarenkät som Ingå kommun låtit göra. Nöjdast är invånarna med biblioteket, rådgivningen och säkerheten i kommunen

Premium

31.8.2020

Ingå kommundirektör: Sälj husen vid ån enskilt - aktiebolag skapar problem

Tre hus vid Ingå å som ägs av kommunen ska säljas till de nuvarande hyresgästerna. Det är ett förslag som kommunstyrelsen i Ingå ska ta ställning till i kväll. Om husen ska säljas måste fullmäktige ändra ett tidigare beslut om att skapa ett bolag för skötsel av husen.

30.8.2020

Kolumn: Röster blir vackrare tillsammans

Det är smockfullt i kyrkan. Det är många som har kommit för att ta ett sista farväl. Det är sorgtungt och svart men också kärleksfyllt och varmt. Själv är jag inte här för att jag var särskilt nära den avlidna. Jag är här för att sjunga – som vi gjort tillsammans förr.

Premium

30.8.2020

Långvarig herde presenterar sin helgedom i diger fotobok

Staffan Söderlund, tidigare kyrkoherde i Tenala, har tillsammans med Ole Ehrstedt sammanställt en fotobok om Tenala kyrka. Boken fungerar som en guide i kyrkan men ger också insikter i allmän kyrkohistoria, seder och bruk.

Premium

28.8.2020

Ungdomsarbetet i Sjundeå behöver mera frivilligkrafter

Coronaviruset har ökat behovet av ungdomsarbete. I Sjundeå behöver ungdomssektorn flera frivilliga till verksamheten.

Premium

28.8.2020

Nytt jättebatteri i Ingå kan säkra elen vid strömavbrott

Nordens största ellager som är kopplat till elnätet invigdes i dag i Degerby i Ingå. Batteriet är ett pilotprojekt som kan säkra eldistribution vid strömavbrott.

Premium

27.8.2020

Kvinnor musicerar i Fiskars

En två dagar lång festival i Fiskars lyfter fram lokala kvinnliga artister.