Max Nyberg

Max Nyberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

15.10.2019

Lovisaföretaget Boomeranger Boats fick jätteorder

Det går bra för Boomeranger boats just nu. Nyligen skrev man under ett avtal för 41 båtar till Australien. Bolaget har gått från kris till framgång sedan 2015.

Premium

14.10.2019

Ny vändning kring Forsby hälsocentral

Styrelsen tog ett motsatt beslut från nämnden, och röstade för att stänga Forsby hälsocentral och flytta verksamheten till Lovisa centrum.

14.10.2019

Folks reaktioner är det bästa med trollandet – se video på två trick

Det finns säkert en del Borgåbor som känner igen namnet Max Zilliacus, den 16-åriga trollkarlen som gör shower för bland annat företag. Han har redan nu ett FM-silver i trollerikonst.

Premium

13.10.2019

Nickby växer, men ännu syns det inte i affärerna

Sibbo och Nickby växer så det knakar, men inflödet av nya invånare verkar inte återspeglas i företagarnas vardag – åtminstone inte bland de traditionella butikerna och inte ännu.

Premium

9.10.2019

Alla är frustrerade över skoldiskussionen i Lovisa

Förslaget att dra in byskolor i Lovisa har helt väntat stött på kraftigt motstånd – igen. Nämnden röstade emot indragningarna, men beslutet ignoreras inför styrelsens möte där man tillbaka vid startpunkten. Och så är folk förbryllade över hemlighetsmakeriet.

Premium

8.10.2019

"Vi har haft befolkningsminskning i flera år"

Lovisas stadsdirektör vill nyansera siffrorna på den finlandssvenska befolkningsflykten. Han påpekar att de inte avslöjar hur många fler finlandssvenskar än finskspråkiga som flyttar bort.

Premium

7.10.2019

Hamnen vill tömma delar av Valkom – staden köper upp fastigheter

För tillfället försöker två av Lovisa stads dotterbolag köpa upp fastigheter i närheten av Valkom hamn. Fastighetsaffärerna är än så länge frivilliga, men tvångsinlösning kan bli aktuellt.

Premium

3.10.2019

Nu tar de upp kampen mot kraftledningen

Planerna på en kraftledning mellan Borgå och Askola kom som en total överraskning för fastighetsägarna som påverkas. De accepterar inte bygget utan vidare. Elbolaget uppger å sin sida att det allmänna behovet ibland väger tyngre än enskilda fastighetsägares intressen.

Premium

2.10.2019

Café Saltbodan renoveras för fullt – och ska moderniseras

Eldsvådan vid Saltis i Lovisa orsakade stora skador. Nu pågår renoveringsarbetena där företagaren ser en chans att modernisera, men bara lite. Och så kanske det blir vinteröppet.

Premium

1.10.2019

Nytt Lovisaföretag satsar på kreativitet

Det går att lära sig tänka kreativt – och det är nyttigt. Det anser Sara Bengts som startat ett företag där målet är att lära ut kunskapen.

Premium

28.9.2019

Kvalitetsarbete i Sköldvik belönades med företagarpris

Årets företagare i Borgå har ett familjeföretag som är lite av en doldis. Syskonen Teemu Juutinen och Anne Virta driver Mahro Oy som gör servicearbeten för bland annat Neste och Borealis.

Premium

28.9.2019

Lyceiparken firar fyra årtionden som skola

Lyceiparkens skola fyller jämna år det här läsåret. Mycket har förändrats, men mycket är också som förut.

Premium

27.9.2019

Dom för sexuellt utnyttjande på familjehem ändrades inte

Hovrätten har tagit ställning till fallet där en anställd vid ett familjehem för omhändertagna barn dömdes för grovt sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt utnyttjande. Domen ändrades inte, men skadeståndet höjdes.

Premium

27.9.2019

Kraftledning ska dela landskapet itu – nu tar markägarna upp kampen

Trots över två års planerande får markägare först nu information en planerad kraftledning som innebär inlösning av mark mellan Borgå och Askola. Det är så här det går till, uppger man från elnätsbolaget.

Premium

25.9.2019

Borgå ås gröna matta skvallrar om miljöproblem

Alla nya växtarter är inte invasiva. Vissa är nykomlingar som tagit sig hit så att säga på egen hand, däribland kupandmaten som lätt för tankarna till blågröna alger.

Premium