Malin Slotte

Malin Slotte

TV-redaktör

Senast publicerade artiklar

3.10.2020

Tv-recension: Fasligt, men trollet dras ut i ljuset

I'll be gone in the dark, en true crime-serie om en av USA:s värsta seriemördare genom tiderna, är en gruvlig berättelse som kryper en in på skinnet. Huvudperson är ändå den författarinna som ägnade sitt alltför korta liv åt att försöka lösa mysteriet.

Premium

3.10.2020

Tv-recension: Ett ynka giftkorn kan döda

BBC har låtit dramatisera förgiftningarna i Salisbury, och i termer av thriller överträffar verkligheten här fiktionen. En sked av nervgiftet Novitjok kan döda tusentals, vilket höll den brittiska staden i skräck för två år sedan.

Premium

29.9.2020

Tv-recension: När hockeyn blev tvåa

För hockeysupportern Mats "Mållan" Moliis är laget Vasa Sport det viktigaste i livet, ända tills hustrun Carola blir sjuk. Kyösti Linnas porträtt hade vunnit på att vara mera dokumentärt berättande.

Premium

23.9.2020

Tortyr eller drömjobb? – Alissija gick på teater 224 gånger på ett år

Vad händer med en människa som ser alla teaterföreställningar i ett land under ett år och dessutom måste redovisa för sin upplevelse? Det är utgångspunkten i den estniska dokumentären A year full of drama som visas på Kärlek & Anarki.

Premium

21.9.2020

Den inhemska filmen Skogsjätten ger sig in i Golden Globe-racet

Filmen var den mest sedda inhemska filmen på bio i helgen.

19.9.2020

Tv-recension: Call me by your name-regissörens tonårsdrama är fullt av sinnlig stämning och utmanar det traditionella tv-serieberättandet

I We are who we are utmanar Luca Guadagnino det traditionella tv-serieberättandet. Det är ett långsamt tonårsdrama där inte så mycket händer på ytan, men desto mer förmedlas genom nyanser, skiftningar och subtila antydningar.

Premium

19.9.2020

Tv-recension: Värdelösa raggningstips till ockerpris i en unken business inpyrd av sexism

Dokumentären The pickup game ger insyn i en unken business präglad av inpyrd sexism där män plockas på pengar för att lära sig få kvinnor i säng.

Premium

18.9.2020

Annakaisa Suni från Kausala vann Solveig von Schoultz-tävlingen

Journalisten Annakaisa Sunis dikter vann första pris i årets Solveig von Schoultz-skrivtävling. Den ursprungligen finskspråkiga Suni skrev dikterna under en tjänstledighet på Svalbard.

Premium

14.9.2020

Tv-recension: Alla har rätt att skina

I Catwalk åker en grupp personer med funktionsvariationer till New York för att utvidga normerna inom modebranschen och sprida sitt budskap om acceptans och allas lika värde.

Premium

14.9.2020

Tv-recension: Hårresande om amerikansk sjukvård

Bleed Out är en dokumentär om läget inom den dyra, vinstdrivna sjukvården i USA, där felbehandlingar är vanliga. I praktiken utmålas det som omöjligt för patienten att få upprättelse för de misstag som begås.

Premium

13.9.2020

Tv-recension: Läcker feelgoodkaramell med smak av åttiotal

Sommaren 85 är en frejdigt underhållande nostaligtripp till åttiotalet som kretsar kring tre generationer kvinnor i en småstad. Det bjuds på relationstrassel, sex och en hel del humor.

Premium

7.9.2020

Villa Gyllenberg stänger för ombyggnad i över ett år

Villa Gyllenberg stänger söndag kväll den 11 oktober då den pågående utställningen avslutas. Museet öppnar igen i början av 2022.

7.9.2020

Tv-recension: Yle firar pride med Stonewalldokumentär

Som så mycket annat är även pride i sin gängse form inställd i år. Yle firar däremot pride som vanligt genom att visa filmer och dokumentärer på temat den 6–14 september.

Premium

6.9.2020

Tv-recension: Kört Wölländr from Rosengaard

Netflix har låtit göra en prequel till Wallanderserierna, om hur den unge polis Wallander blev den han blev. Men det blir mest underligt med att alla talar engelska i en serie som utger sig för att utspela sig i dagens Malmö.

Premium

5.9.2020

Kulturarbetare kräver stöd och ändrade restriktioner

I ett öppet brev till regionförvaltningsverket, Social- och hälsovårdsministeriet och kulturminister Annika Saarikko kräver undertecknarna av ett upprop samma regler för kulturevenemang som för resten av samhället under coronakrisen.