Malin Slotte

Malin Slotte

TV-redaktör

Senast publicerade artiklar

25.9.2018

Tv-recension: Raqqa slaktas inte i tysthet

Dokumentären City of Ghosts handlar om några gräsrotsjournalister som riskerade livet under IS belägring av deras hemstad Raqqa i Syrien. Det handlar om ofattbar grymhet som bekämpas med stort mänskligt mod.

22.9.2018

Radiorecension: Ny relationspodd och nypremiär

I poddväg bjuder helgen på en ny relationspodd med Eva Frantz och Hannah Norrena. Därtill är Anne Hietanens och Ida Henriksons bokpodd tillbaka efter ett uppehåll.

21.9.2018

Tv-recension: Lågmäld japansk slow-reality

Glöm fylla, sex och dramatiska konflikter. Japanska Terrace House är en långsam och lågmäld realityserie där ungdomar som bor i ett hus pratar och lär känna varandra.

18.9.2018

Tv-recension: Maskulinitet i känslornas fängelse

Det rinner tårar, och det går våldsamt till, när män går i ett fängelse i Kalifornien går i gruppterapi för att komma i kontakt med sina känslor.

14.9.2018

Tv-recension: Det måste vara asperger

Om att i åtta år ha en diagnos som man inte känner igen sig i. Om att lika länge bli sedd genom sin diagnos av sin omgivning. Om det handlar kvällens dokumentär där en ung kvinna låter ompröva aspergerdiagnosen hon fick som barn.

13.9.2018

Tv-recension: Korståget mot abort

Kvällens franska dokumentär granskar abortmotståndsrörelsen, hur den är organiserad, finansierad, dess ideologiska grund, och vilka följderna är för kvinnor.

12.9.2018

Tv-recension: Kummeli i obegripligt föråldrad poliskomediserie

Humorgruppen Kummeli har gjort en tiodelad komediserie och det är som om inget hänt inom tv sedan sjuttiotalet.

11.9.2018

Tv-recension: Könskamp på tennisplanen

Världens mest sedda tennismatch är matchen mellan Bobby Riggs och Billie Jean King 1973. Det var ingen vanlig tennismatch, utan en match med stort symbolvärde, där kampen stod mellan man och kvinna.

10.9.2018

Tv-recension: Bland de deppigaste serier som gjorts

Kidding med Jim Carrey är allt annat än en ljuspunkt i höstens tv-serieutbud, däremot definitivt en höjdpunkt. Med sitt bisarra komiska grepp blir den en skildring av ett depressivt tillstånd.

9.9.2018

Tv-recension: Han wallraffade bland nynazister

Under ett år tog sig Patrik Hermansson in i högerextrema kretsar där han dokumenterade vad som hände med dold kamera.

5.9.2018

Tv-recension: Prästen, tron och lidandet

Om en präst som tvingas hantera både sina egna och andras problem handlar BBC-serien Broken. Han brottas med sin roll och sin tro i ett socialt utsatt område där samhället vänder de svaga ryggen.

4.9.2018

Tv-recension: Vrålande, mörbultade, vridna porträtt

Hur kommer det sig att Francis Bacon målade som han gjorde? Kvällens brittiska dokumentär söker svaren i konstnärens biografi, i hur han drogs till våldet och den fysiska smärtan.

3.9.2018

Tv-recension: Kvinnor som trakasseras på nätet

Om tre kvinnor som på olika sätt trakasserats på nätet handlar kvällens dokumentär. Det gäller hat och hot, hämndporr och skriverier som skrämmer bort potentiella arbetsgivare.

1.9.2018

Tv-recension: Svagt, Yle, svagt

Hyvät katsojat heter Yles nya lördagsunderhållning som i höst ersätter nerlagda Uutisvuoto. Recensenten som sett det första avsnittet tror inte sina ögon.

31.8.2018

Tv-recensioner: Pojkbandsparodi och nittiotalsnostalgi

Den svenska komediserien Boy Machine är en festlig drift med nittiotalets pojkband. I rollerna ses bland annat Henrik Dorsin och Jonas Karlsson.