Maj-Louise Wilkman

Maj-Louise Wilkman

Reporter

Senast publicerade artiklar

13.6.2020

Vägrenen är den nya blomsterängen

Under de vilda blommornas dag drar tusentals människor ut på blomstervandringar på olika håll i Norden. Så gjorde man också på Storpellinge den 16 juni 2019.

Premium

4.11.2019

Stiftelsebidrag hjälper hålla föreningshus i skick

Sibbo sparbanksstiftelse delar ut ansenliga summor årligen. I onsdagshandlade det om drygt 100 000 euro.

Premium

1.11.2019

Lovisa bygger stort för framtiden: Så här blev nya skolan i Forsby

Barnen från Forsby skola och Koskenkylä koulu kan vara glada över stadens satsning på ett tvåspråkigt skolcenter byggt i timmer. Omdömena är enbart positiva.

Premium

31.10.2019

Färre parkeringsplatser runt torget inte ett alternativ

En del av medlemmarna i stadsutvecklingsnämnden anser att antalet parkeringsplatser på gatorna runt torget bör hållas på nuvarande nivå.

27.10.2019

"Samhällsengagemanget är en hjärtesak"

Stig Bäcklunds idrottsintresse har burit långt och kanske också gett honom den uthållighet och ork som krävs för att påverka samhället.

Premium

28.5.2019

Det djävulska bettet gav svåra följder – fästingar är ett äkta hot

Emilia Mattsson höll nästan på att gå under innan läkarna gick med på att henne på allvar. Hon fick sin diagnos för sent och då hade borreliosen redan utvecklats till neuroborrelios.

Premium

17.4.2019

Påskvandringen genom gamla stan manar till eftertanke

Via Crucis ger långfredagen en värdig inramning. Passionsspelet ges för fjärde gången och tusentals Borgåbor väntas också i år delta i vandringen.

Premium

26.2.2019

Städringen blev en sluss in i samhället

Den medmänsklighet som tredje sektorn står för spelar en avgörande roll i integrationen av dem som hoppas på en ny framtid i vårt land.

Premium

21.1.2019

Serviceutbudet i Estbacka går mot ett uppsving

Det nya året ser ut att föra med sig en hel del goda nyheter för Estbackaborna. Må bra-centret har redan öppnat och snart står matbutiken i tur.

15.1.2019

Nyrenoverat bibliotek öppnade med program för alla

Med nya och fräscha lokaler och nya former av verksamhet ska huvudbiblioteket i Nickby i större utsträckning än hittills locka till sig besökare i alla åldrar.

Premium

27.12.2018

Det gäller att hugga så att skogen mår bra

Skogsbruksingenjören Bjarne Andersson har under sina år i skogen samlat på sig en kunskap med många förgreningar. Dem presenterar han i sin färska bok Skogsliv – 60 år av skogserfarenheter.

Premium

30.11.2018

Affärsinnehavare ser potential i västra åstranden

En del har fått en rivstart, andra hoppas på framtiden. Det gemensamma för de företagare tidningen talat med är att det finns en tilltro till västra åstranden.

30.11.2018

Det gröna är en trend också på vinhyllan

Alkos butik i Nickby har renoverats från golv till tak. Golvytan minskade, men hyllorna blev större och ger plats för nya produkter, många av dem ekologiska.

30.11.2018

Kläder av god kvalitet håller sig i årtionden

Det finns andra sätt att klä sig än att dra på sig ett av de miljarder nya plagg som produceras världen över årligen. Ett etiskt sätt är att köpa kläder som burits av någon annan.

30.11.2018

Ekologisk hårvård är en helhetsupplevelse

Sara Hollmerus och Vilma Evertson är nyblivna ekofrisörer. De anser att utbildningen har fått dem att växa som människa.