Maj-Louise Wilkman

Maj-Louise Wilkman

Reporter

Senast publicerade artiklar

21.1.2019

Serviceutbudet i Estbacka går mot ett uppsving

Det nya året ser ut att föra med sig en hel del goda nyheter för Estbackaborna. Må bra-centret har redan öppnat och snart står matbutiken i tur.

15.1.2019

Nyrenoverat bibliotek öppnade med program för alla

Med nya och fräscha lokaler och nya former av verksamhet ska huvudbiblioteket i Nickby i större utsträckning än hittills locka till sig besökare i alla åldrar.

Premium

27.12.2018

Det gäller att hugga så att skogen mår bra

Skogsbruksingenjören Bjarne Andersson har under sina år i skogen samlat på sig en kunskap med många förgreningar. Dem presenterar han i sin färska bok Skogsliv – 60 år av skogserfarenheter.

Premium

30.11.2018

Affärsinnehavare ser potential i västra åstranden

En del har fått en rivstart, andra hoppas på framtiden. Det gemensamma för de företagare tidningen talat med är att det finns en tilltro till västra åstranden.

30.11.2018

Det gröna är en trend också på vinhyllan

Alkos butik i Nickby har renoverats från golv till tak. Golvytan minskade, men hyllorna blev större och ger plats för nya produkter, många av dem ekologiska.

30.11.2018

Kläder av god kvalitet håller sig i årtionden

Det finns andra sätt att klä sig än att dra på sig ett av de miljarder nya plagg som produceras världen över årligen. Ett etiskt sätt är att köpa kläder som burits av någon annan.

30.11.2018

Ekologisk hårvård är en helhetsupplevelse

Sara Hollmerus och Vilma Evertson är nyblivna ekofrisörer. De anser att utbildningen har fått dem att växa som människa.

29.11.2018

Politiker mötte sjukhusledning som tror på närsjukhuset

Det korta avståndet mellan Helsingfors och Borgå kan ha missgynnat Borgå sjukhus när BB lades ner. Men närheten till Hucs har också fördelar.

30.10.2018

Mentorn är ett bollplank som företagaren kan lita på

Snart är de hundra, de företagare som under årens lopp anlitat företagsmentorerna i östra Nyland i ett angeläget ärende.

29.10.2018

En daghemsplats är ingen enkel match

Hindhår, Kullo eller Bjurböle var de daghem familjen Paju-Åkermarck erbjöds när de ansökte om daghemsplats i centrum.

24.10.2018

Aktiv förening engagerar föräldrar i barnens skolgång

Lyceiparkens skola ska vara en skola där barnen känner sig trygga, trivs och har roligt. Det är Hem och Skola-föreningens budskap.

19.8.2018

Stor uppslutning kring välgörenhetsevenemang

Det finns en stark vilja bland allmänheten att hjälpa barn och unga som insjuknat i cancer. Det som krävs är att någon gör slag i saken.

10.8.2018

Sämsta skörden på 35 år

Grödorna mår inte bra av för mycket regn. Men ännu värre är för mycket sol och värme. Därför har jordbrukaren Anders Rosengren inga förväntningar på årets skörd.

27.5.2018

Gammalt ska återanvändas och inte slängas

Slit och släng är inget för Ekku Niiranen. Han anser att återanvändning är en ekologiskt god gärning. Det är en orsak till att han köper upp dödsbon. Dessutom bär han på en samlargen.

18.5.2018

Snart ska tvåtusen äppelträd slå rot i Söderby

En levande landsbygd och en tro på en ljus framtid för jordbruket är något som Gunnel Englund tar på allvar. Hon är också beredd att arbeta hårt för sina visioner.