Lina Frisk

Senast publicerade artiklar

5.8.2016

Kejsarens fiskestuga lever vidare

Forsmiljön och fiskevattnet vid Langinkoski har en lång tradition av stora makthavare. I dag besöker såväl turister som lokalbefolkningen i Kotka den historiska platsen.

30.7.2016

"Harry Potter-fansen kommer inte att bli besvikna"

På måndag inleder Jaana Kapari-Jatta översättningsprocessen för den nya Harry Potter-boken. Efter alla år lyckas trollkarlsvärlden fortfarande fascinera och överraska henne.

28.7.2016

Borgåkiosken väntar på nytt liv

Järvinen vill se den gamla kiosken i Borgås stadsbild igen. Där hör den hemma. Hon hoppas att den gamla kiosktraditionen ska göra en comeback i staden.

25.7.2016

Tuffheten och empatin förenar Eva och Kristina

Boxaren Eva Wahlström och hennes mamma Kristina Frejborg har alltid kunnat räkna med varandras stöd. Även fast Kristina länge önskat att Eva skulle lägga handskarna på hyllan har hon förstått att hon inte kan styra sin dotters liv. Men för henne är Eva mycket mer än bara boxning.

25.7.2016

Tirmo Blues lockade till dans

Det fina vädret garanterade full stuga på Tirmo Blues även i år. Den populära skärgårdsfestivalen är numera en självklar tradition för många. Festivalgästerna besöker evenemanget år efter år.

21.7.2016

Café Seasong vill locka människor till skärgården

Mer service betyder mer människor. Skärgårdsföretaget utökar sin verksamhet för att fler ska få njuta av kommunens skärgård.

20.7.2016

Antikvariaten är livskraftiga – på nätet

Gammal litteratur och den fysiska boken lockar fortfarande köpare. Men istället för den fysiska butiken har försäljningen flyttats till nätet.

14.7.2016

Borgåscouter lär sig segla i en stilig träbåt från Sjundeå

Båten S/Y Nanna behöver tid och omsorg. Den tidigare ägaren kunde inte längre ge det. I stället fick Borgåscouter ta över Sjundeåbåten.

13.7.2016

Scoutkåren överraskades med båtdonation

Båten S/Y Nanna behöver tid och omsorg. Den tidigare ägaren kunde inte längre ge det. I stället fick Borgåscouter ta över Sjundeåbåten.

13.7.2016

Eleverna inte oroliga för två språk under samma tak

En del är oroliga över att finskan ska ta över i Nickby hjärta. Eleverna inte ser däremot inget problem med att dela skola.

12.7.2016

"En hit är som en nyförälskelse"

Från Lappfjärd, via Los Angeles till Sibbo. Musikproducenten Jimmy Westerlund har levt på musiken hela sitt liv. Nu erbjuder han skärgårdsidyll kombinerat med studioliv åt artister.

7.7.2016

Vardagsänglar i Sibbo svenska församling

Att hjälpa andra är en självklarhet för vardagsänglarna i Sibbo. Trädgårdsarbete, utfärder och matlagning auktionerades ut i församlingen till förmån för Gemensamt ansvar.

6.7.2016

Pilastrarnas nya hyresgäster satsar på hemtrevlighet

De nya hyresgästerna har blåst nytt liv i den gamla gården. Såväl lokala som utlänningar har fått njuta av den hemtrevliga känslan på hotellet.

5.7.2016

Dagispärla i Nickby får beröm för pedagogisk miljö

Miljön är minst lika viktig som själva undervisningen. Så tycker i alla fall forskare Päivi Lindberg. Hon vill utmana fler daghem i landet att utveckla sin pedagogik och daghemsmiljö.

1.7.2016

Seitlax gårdsloppis lockar folk från hela landet

Gamla möbler, kläder och trädgårdsredskap. Allt går att hitta på gårdarna längs med Vålaxvägen det här veckoslutet.