Jonas von Wendt

Jonas von Wendt

Reporter

Senast publicerade artiklar

25.6.2019

Bredsidan: Grannländerna biter sig fast i toppskiktet

Norge och Sverige är de två nordiska nationer som klarar sig bäst i en allt tuffare konkurrens. Mot den bakgrunden är det inte överraskande att just de två nordiska länderna tog sig till VM och väl där återfinns bland de åtta bästa.

24.6.2019

Bredsidan: Bara de bästa borde få döma

Domarens roll är som bekant inte alldeles obetydlig. Det är domaren som långt anger takten, rytmen och sätter ribban för hur tufft spel som tillåts. I VM saknar vissa av rättskiparna fingertoppskänslan som behövs.

19.6.2019

Honka vassare och snabbare än HJK

– Jag har tränat rätt mycket på frisparkar under min karriär. Så helt överraskad är jag inte över att den satt.

19.6.2019

Bredsidan: Ett VM med lite växtvärk

Det finska landslaget har som bekant vissa problem med målskyttet. Noll mål på 180 minuter mot Island talar sitt tydliga språk. Om det är till någon tröst för finskt vidkommande kan man konstatera att väldigt många lag i VM har sina största problem i offensiven.

18.6.2019

Origi och Dunsby hjältar för HIFK

Tero Mäntylä höll för baklåret, Tiquinho hade löpt benen av sig och Jakob Dunsby såg ut som att han gått några ronder i boxningsringen.

18.6.2019

Bredsidan: Med Sarri hade chansen till långsiktighet funnits

Chelsea vann Europa League, slutade trea i ligan och spelade stundtals riktigt bra fotboll. Som tack för besväret fick Maurizio Sarri sparken.

Premium

14.6.2019

Bredsidan: Matildas avslöjade ruskiga luckor i Brasilien

Nu eller aldrig har devisen varit då det gäller Australien eller Matildas som det populära landslaget också kallas. Efter 40 minuters spel mot Brasilien lutade det åt aldrig. En timme senare hade Australien vänt på steken och kan bli livsfarliga i fortsättningen.

14.6.2019

Brasilien favorit också utan Neymar – Lionel Messis Argentina ute efter revansch

Copa America står på programmet i sommar. Tidsskillnaden gör det svårt att följa matcherna men för nattugglor vankas mycket godis. Brasilien får favorittipset med Colombia och Uruguay som främsta utmanare. Argentina försöker ta kål på en 26 år lång förbannelse.

13.6.2019

Bredsidan: Propagandafotboll versus tysk maskin

Värdnationen Frankrike och Norge bjöd på turneringens bästa fotboll så här långt i en match som hade det mesta. I bästa fall var det startskottet på en kvalitativ ökning i VM.

Premium

12.6.2019

Bredsidan: Nutid och framtid ser lovande ut

Finlands startelva mot Liechtenstein hade en medelålder på knappt 27 år. En mer eller mindre optimal siffra och tittar man på den finska truppen finns all orsak att blicka framåt med stor optimism.

11.6.2019

Bredsidan: Argentinas kamp inger hopp

Första gruppspelomgången är avverkad. Helhetintrycket? Mycket folk, inga slagsmål och aningen försiktigt spel. Samt att Argentina tog poäng i premiären.

Premium

10.6.2019

Bredsidan: Svårt att inte smittas av optimismen

Hemmastarka Finland har senast förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan i juni 2017.

9.6.2019

Bredsidan: Australien gjorde bort sig

Australien gör sitt sjunde VM på raken. "Matildas" har bara missat VM en gång, året var 1991.

8.6.2019

Bredsidan: Blixtar, dunder och Pukkis under

I en omröstning om republikens mest populära medborgare skulle Teemu Pukki placera sig väldigt högt. Hans segermål var ännu ett mästerverk av Kotkas stora son. Stjärnkulten kring honom bara växer. 2-0 av samma man var iskallt.

8.6.2019

Bredsidan: Frankrike fick en drömstart på VM

Frankrike har inte spelat tävlingsmatcher sedan EM 2017. I egenskap av värdnation är nationen automatiskt kvalificerad för VM. 4-0 mot Sydkorea var exakt den inledning Les Bleues behövde. Och VM med för den delen.