Jonas von Wendt

Jonas von Wendt

Reporter

Senast publicerade artiklar

10.10.2020

Wilma Forsblom siktar på en karriär utomlands: Skottekniken måste sitta i ryggmärgen

Ska du bli en anfallare av internationella mått måste du ha någon speciell egenskap som gör dig extra attraktiv på marknaden. 17-åriga Wilma Forsblom har specialtränat skotteknik i åratal men PK-35-anfallaren vet att mycket återstår att göra.

Premium

6.10.2020

Åland United vann finska cupen men på pokalen ingraverades HJK

Åland United firade cupguld i söndags. Men på segerbucklan hade av någon märklig anledning någon av Bollförbundet anlitad person graverat in HJK. Detta trots att HJK inte ens medverkade i finalen.

6.10.2020

Bredsidan: Matchen i Gdansk ett självmål

Man kan alla gånger diskutera hur farligt covid-19-viruset är. Dödlighetsprocenten är tämligen låg och de flesta tillfrisknar rätt snabbt. Men så länge myndigheterna världen över betraktar viruset som den värsta farsoten som drabbat världen på årtionden kan det vara skäl att minimera riskerna för att smittas.

Premium

6.10.2020

Manchester United värvade Cavani i sista stund

Det europeiska transferfönstret stängde på måndag kväll. Detta hände bland annat under den sista dagen.

2.10.2020

Honka kvitterade med matchens sista touch

1-0 och 92 och en halv minut på speluret. Då styrde Jukka Halme oturligt ut en boll till hörna och med matchens sista touch gjorde Borjas Martin 1-1 i matchen mellan HIFK och Honka.

Premium

2.10.2020

Finländarna inledde bra i Skottland

Kalle Samooja gick första rundan på sex under par vid stortävlingen Scottish Open. Meriterade engelsmannen Lee Westwood leder på nio under par.

Premium

2.10.2020

Coronafall i TPS - Matchen mot SJK inställd

En spelare i fotbollsligalaget TPS har diagnostiserats med coronavirus och därmed är hela laget försatt i karantän i 14 dagar.

Premium

1.10.2020

Kommentar: KuPS fick en lektion i Europarutin

1-0 efter att KuPS tappat markeringen, 2-0 efter att KuPS blivit totalt överspelat och 3-0 efter en vacker frisparkskombination. Rumänska storklubben Cluj var precis så bra som KuPS fruktade. Att Aniekpeno Udoh på stopptid reducerade till 3-1 var en klen tröst.

Premium

1.10.2020

Pelicans poäng kostade nästan 180 000 euro styck

Lahtislaget Pelicans hör till lagen som inte mår särskilt bra ekonomiskt eller sportsligt. Förra säsongen var en katastrof på alla sätt och priset laget betalade per poäng hisnande högt.

Premium

1.10.2020

Enorma pengar på spel för KuPS

Cluj är klar, i mångas papper enorm favorit, mot KuPS i playoff-omgången i Europa League. Segraren avancerar till gruppspelet, förloraren har gjort sitt. HBL går igenom förutsättningarna inför mötet på rumänsk mark på torsdag kväll.

Premium

30.9.2020

Mika Lehkosuo tvingas gå från Kongsvinger

Kongsvinger ligger sist på den näst högsta serienivån i Norge och laget har fem raka förluster. På hela säsongen har det bara blivit tre segrar på arton matcher. Nu har klubbledningen fått nog, finländaren Mika Lehkosuo får sparken från klubben.

Premium

30.9.2020

Joel Pohjanpalo flyttar till unik klubb med brokig historia

Union Berlin lånar in landslagsanfallaren Joel Pohjanpalo från Bayer Leverkusen. Kontraktet innehåller en option att köpa loss finländaren nästa sommar.

30.9.2020

4 000 euro i böter för HIFK

HIFK vann det mest underhållande Helsingforsderbyt i modern tid då laget för några veckor sedan slog HJK med 4-3. Men framgången på fotbollsplanerna kommer med en prislapp utanför. HIFK tvingas böta 4 000 euro på grund av supportrarnas uppförande under matchen i Tölö.

29.9.2020

Heiskanen trea i poängligan

Mot Tampa Bay hade också Miro Heiskanen det tungt men den unga stjärnbacken gjorde ett fenomenalt slutspel.

28.9.2020

HJK körde över RoPS - HIFK:s Mattila åkte billig utvisning

Efter en sämre period med svajiga resultat var kanske RoPS just det motståndet HJK behövde för att få i gång alla cylindrar inför det stundande titelracet mot KuPS. 4-0 till HJK i fotbollsligan.