Johanna Häggblom

Johanna Häggblom

Reporter

Senast publicerade artiklar

30.4.2021

Då var det som varmast – minns du vappen 1998?

Årets första maj-väder blir typiskt för årstiden, småkyligt men ändå uppehåll och lite sol ibland. Det är fortfarande skäl att packa med långkalsongerna på picknicken.

Premium

30.4.2021

Då var det som varmast – minns du vappen 1998?

Årets första maj-väder blir typiskt för årstiden, småkyligt men ändå uppehåll och lite sol ibland. Det är fortfarande skäl att ta på långkalsongerna på picknicken.

28.4.2021

Balders i Helsingfors tyngs av ekonomiska problem och rättsprocesser

Fastighetsaktiebolaget som driver Balders hus i Elefantkvarteret i Kronohagen har ekonomiska problem och hotas av konkurs, skriver Taloussanomat.

Premium

27.4.2021

Gränsbevakningen: Tiotals förfalskade intyg över coronatest vid gränsen

Ett tjugotal förfalskade coronatestintyg har hittills avslöjats vid finska gränsen. "Vi är övertygade om att fallen är mångfalt fler", säger kaptenlöjtnant Jukka Tekokoski.

16.4.2021

Coronaviruset har snart skördat 3 miljoner liv

Drygt nio månader in i pandemin hade en miljon människor dött. Tre och en halv månad senare hade antalet fördubblats. Sedan mitten av januari har ytterligare en miljon fått sätta livet till.

Premium

15.4.2021

Emilia Tallberg tvingas göra ett aktivt val mellan hälsa och studieplats

Om någon av er nu har corona kommer ingen av er att bli student i vår. Det fick flertalet abiturienter höra då de inledde sina studentskrivningar. Nu ställs de inför nästa prövning, urvalsproven. – Alla kommer att gå dit hur man än mår, det är ju hela ens framtid som står på spel, säger Lovisabon Emilia Tallberg.

Premium

11.4.2021

Paret Sundbäck har snart femtio små att ta hand om

Påskhelgen är oftast den mest intensiva för lammuppfödarna Camilla och Mikael Sundbäck ute på Sundön i Borgå skärgård – med sömnlösa nätter och bräkanden efter nappflaskan. – En dyr men kär hobby, kallar de det.

Premium

10.4.2021

Helsingforspolisen har fått in flera vargobservationer – senaste från Bredviken i Esbo

Under lördagen fick polisen in ett tiotal anmälningar om vargobservationer i nordvästra Helsingfors och Esbo. Hannu Jännes hör till dem som såg vargen vid Villa Elfvik nära Bredviken.

4.4.2021

Nätbarnmorska hjälper oroliga gravida i Helsingfors och Esbo

Nästan var tionde föderska känner stark oro och rädsla inför förlossningen. Inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt testas nu en digital barnmorsketjänst som ska hjälpa att bearbeta rädslan.

2.4.2021

Abiåret satte hård press på Julia och Axel

Om någon av er nu har corona kommer ingen av er att bli student i vår. Det fick Julia Huovinen och Axel Bondestam höra då de inledde sina studentskrivningar. Nu ställs de inför nästa prövning, urvalsproven. – Alla kommer att gå dit hur man än mår, det är ju hela ens framtid som står på spel.

Premium

2.4.2021

Paret Sundbäck har snart femtio små att ta hand om

Påskhelgen är oftast den mest intensiva för lammuppfödarna Camilla och Mikael Sundbäck ute på Sundön i Borgå skärgård – med sömnlösa nätter och bräkanden efter nappflaskan. – En dyr men kär hobby, kallar de det.

Premium

1.4.2021

Läsarna frågade om covid-19 – så här svarade Mika Salminen

Flera hundra läsare hörde av sig med frågor då direktör Mika Salminen vid Institutet för hälsa och välfärd besökte HBL:s redaktion för att kasta ljus på allt från virusspridning till vaccineringar.

31.3.2021

Mika Salminen svarade på HBL-läsarnas frågor

Mika Salminen, direktör för hälsosäkerhet vid Institutet för hälsa och välfärd, svarade på HBL-läsarnas frågor på onsdagsmorgonen.

17.3.2021

"Smittan ökar risken för blodpropp, inte vaccinet" – därför är Astra Zenecas vaccin i fokus just nu

Risken att drabbas av blodpropp och inre blödningar är mångfalt högre om man smittas av coronaviruset än om man får vaccinet. Forskare vill därför lyfta fram resultat som pekar på att Astra Zenecas vaccin inte är farligt. Samtidigt välkomnar de vidare analyser.

Premium

17.3.2021

THL: Inget samband mellan blodproppar och coronavaccin i Finland

I Finland har det inte förekommit fler blodproppar än normalt sedan coronavaccineringen inleddes, uppger Institutet för hälsa och välfärd.