Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

19.9.2020

Från plats A till plats B

Östnylands reporter Jannika Lindén funderar på sin relation till bilar.

Premium

18.9.2020

Tomma bussar och inhiberade turer ger inga pengar

De mindre bussbolagen stapplar framåt i sviterna av coronaepidemin. De har fått se största delen av bokningar inhiberas, varit tvungna att permittera sin personal och har svårt att se en framtid för branschen.

Premium

15.9.2020

Lypa satsar ännu mera på skrivning

Nu ska eleverna i Lyceiparkens skola bli mer genremedvetna och få redskap för att skriva olika slags texter. Lypa är en av åtta skolor som är med i projektet Skrivande skola för klasserna 7-9, och skolans lärare samarbetar för att hitta gemensamma skrivmodeller.

Premium

11.9.2020

SFI-mästerskapen i simning avgörs i Borgå

Omkring tusen personliga starter och ett femtiotal stafettstarter sker i simhallen i Borgå i helgen då SFI-mästerskapen i simning går av stapeln. Det var länge oklart om tävlingarna alls kunde simmas men det blir av – dock utan publik.

Premium

10.9.2020

Nu kan man träffa sin kära som bor på ett serviceboende inomhus

Det besöksförbud för att träffa sina anhöriga på serviceboenden i Borgå inomhus som gällt sedan i våras tar slut på fredag. Men försiktig ska man vara, epidemin är inte över.

9.9.2020

Nya Citymarket skjuts på framtiden – ingen vill bygga hotell i dessa tider

Kesko kommer inte att lämna in någon ansökan om bygglov för den nya Citymarket på västra åstranden i höst, som det var meningen. Orsaken är att ett hotell är en förutsättning för bygglovet, och det är ingen som i det här osäkra läget vill satsa på ett nytt hotell.

Premium

8.9.2020

Svårt att nå balans mellan rätt till privatliv och skydd mot smitta

Alla medel har satts in för att hindra spridningen av coronaviruset, men kan det ha fört med sig en kränkning av medborgarnas grundrättigheter för de som bor på serviceboende? Det anser en del anhöriga, och nu också den övervakande myndigheten.

Premium

7.9.2020

Ett drömuppdrag att jobba med kultur och utbildning ur ett nytt perspektiv

Att vara ordförande för Svenska kulturfonden är ett förtroendeuppdrag som kan jämföras med en halvtidstjänst. Mikaela Nylander delar sin tid mellan förtroendeuppdrag och studier – och trivs som fisken i vattnet.

Premium

6.9.2020

Ripsa överraskade alla och vann Breeders

Stoet Parfaite Amour, till vardags Ripsa, tar poserandet tillsammans med sin ägare och uppfödare och sin ryttare med ro. Det goda lynnet var också till stor nytta när den tämligen oerfarna men mycket fina hästen överrumplade alla och vann helgens uppfödartävling, Breeders Prize för dressyrhästar.

Premium

6.9.2020

Planerna på Lundagatans topp tar ett steg framåt – gamla hvc ska samla service för äldre

Området kring Lundagatans hälsocentral har varit på tapeten sedan 2016 då företaget Kuuiskkoaho första gången ansökte om planeringsreservering för tomten. Sedan dess har utredningar och tilläggsutredningar gjort och förhandlingar förts och nu börjar planerna vara konkreta.

6.9.2020

Musikrådet har manskören i blodet – Teppo Salakka är även världsunik på kontraaltklarinett

Musikern Teppo Salakka från Sibbo har ett mycket brett register. Han spelar flera instrument, han är lektor, dirigent, kompositör och arrangör, och nu också musikråd.

2.9.2020

Andra gången gillt – arbetssökande ska få bättre service i Borgå

Smidigare service och en egen coach som man kan vända sig till i alla frågor. Det ska arbetssökande i Borgå erbjudas under de närmaste åren – inom ramen för två olika projekt.

Premium

31.8.2020

Lugnt på coronafronten – men inte läge att pusta ut

Det verkar som om coronaedpidemin just nu är under kontroll i Östnyland. I Borgå och Lovisa har skoleleverna som varit i karantän återvänt till sina skolor, i Sibbo testar enstaka personer positivt.

31.8.2020

Coronaepidemin sköt upp operationen – oro, smärtor och värkmedicin är Abi Pogossovs vardag

Abgar Pogossovs svåra smärtor visade sig vara en tarmsjukdom. Han fick diagnosen för ett halvt år sedan och skulle opereras, men så slog coronaepidemin till och alla operationer lades på is. Smärtorna gör varje dag till en kamp och fortfarande vet Abi inte när han kan få hjälp.

Premium

28.8.2020

Frivilliga kan sätta guldkant på livet för äldre

Bli en promenadkompis, står det på Borgå reumaförenings broschyr. Vill man inte promenera finns det många andra sätt som frivilliga kan hjälpa på – men det är skriande brist på människor som vill ställa upp och hjälpa andra.