Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

16.1.2018

Lappträsk nyanställer – vill stöda företagare i kommunen

En befattning som näringslivsutvecklare står att söka i Lappträsk. Det är en helt ny tjänst som tillsätts på deltid för tre år och målet är att erbjuda företagare mera service.

16.1.2018

Ny hall invigs med 60-års kalas

Det blir två flugor i en smäll när den nya lagerhallen på Marbacka gård i Liljendal invigs och Bjarne Bruce firar jämna år. Alla är välkomna på fest på lördag.

15.1.2018

Borgåbarn höll sig framme i tennisturnering

Ett tiotal deltagare från Borgå var med då den stora juniortennisturneringen avgjordes under mellandagarna i Helsingfors. Emilia Grönstrand från Albert Edelfeltin koulu kammade hem en silvermedalj.

15.1.2018

Nya ordföranden är glad och utåtriktad

Juhani "Jussi" Sjöström från Borgå har tagit över rodret för föreningen Svenska Hörselskadade i Borgånejden efter långvariga ordföranden Ella Björkman. Han ser fram emot sitt nya uppdrag.

14.1.2018

Sibboryttare toppar rankinglistor

Systrarna Susanna och Daniela Therman toppar rankinglistan för dressyrryttare för i fjol. Bland landets bästa inom hästsport finns också flera andra Sibbobor.

12.1.2018

Nu kan slalombacken öppna

Nu är vintern äntligen här – snökanonerna är i full gång i Kokon skidcenter och de första åkarna kan ta sig nedför backen på lördag. Det är den senaste öppningen av skidcentret på nitton år.

11.1.2018

Lotsbåt fick motorfel och måste bogseras

Vid 8-tiden på torsdag morgon fick en lotsbåt problem med motorn och behövde bogseras till Emsalö lotsstation. Besättningen var inte i fara.

10.1.2018

Borgå gymnasium debatterar i final

Ett lag från Borgå gymnasium är en av fyra finalister i Debattävlingen 2018.

10.1.2018

Sju matcher på samma kort

Sju idrottsföreningar har slagit sig ihop om ett Sportkort som berättigar till ett besök per match som av de deltagande föreningarna spelar. Meningen är att locka större publik till hemmamatcherna samtidigt som man sänker tröskeln att gå och se en match.

10.1.2018

Nepalesisk toppidrottare och barnmorska blev krögare i Borgå

Borgå är en underbar stad där det är lätt att hitta vänner. Det tycker familjen Ghimire som flyttat till Finland från Nepal och skapat sig ett nytt liv i Borgå. För nio år sedan öppnade familjen sin egen restaurang och driver den nu tillsammans.

9.1.2018

SFP i Borgå centrum bjuder in till Sote-lunch

Svenska folkpartiets lokalavdelning Borgå centrum fortsätter med sina luncher, och följande lunch är 17 januari.

3.1.2018

Konstverken i Lovisa kyrka renderade i dödshot

De omdebatterade konstverken i Lovisa kyrka väcker starka känslor, speciellt på sociala medier. I tisdags mordhotades Mia Aitokari som är ordförande för Lovisanejdens gemensamma kyrkofullmäktige av en person som anser att hon är ansvarig för att konstverken ställs ut i kyrkan. Aitokari har anmält hotet.

21.12.2017

Iina Virkki är årets Borgåbo

Konstnären Iina Virkki som bland annat är producent för stadsfestivalen Triennalen i Borgå har fått utmärkelsen Årets Borgåbo. Det är Borgå juniorhandelskammare som årligen delar ut priset.

20.12.2017

Lång kö när Burger King öppnade i Borgå

Snabbmatskedjan Burger King växer med fart. I dag öppnade en restaurang i Kungsporten i Borgå och i morgon kan man få grillade hamburgare också vid Pukaron Paroni i Lappträsk.

20.12.2017

Lucia och julgubben var på plats när familjeparken i Näse firade julfest

Att få träffa både julgubben och lucia samma dag är inte alla barn förunnat. Och får man dessutom dansa runt granen och äta pepparkakor är lyckan total.