Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

17.9.2018

Ny musik och kända visor på pianoafton

Kompositören, producenten och musikern Thomas Enroth är aktuell med en serie konserter i höst. Det är hans första soloprojekt någonsin.

15.9.2018

Obekvämt bagage kan åka i korgen bakom bilen

Det tar Anders Weckström mindre än fem sekunder att montera den galvaniserade transportkorgen bak på bilen. Den använder han för att frakta allt han inte får plats med inne i bilen – eller som han inte vill ha i sin bil.

15.9.2018

Också hunden och katten ska åka tryggt

Säkerheten framför allt, också vad gäller djur som åker bil. Liksom människor ska både husdjur och bagage i bilen vara fastspänt så det inte kan slungas framåt ifall föraren av någon orsak måste tvärstanna.

14.9.2018

Glada miner när man håller hastigheten

Kör man enligt hastighetsbegränsningen på Rönnvägen i Borgå belönas man av ett glatt ansikte på mätaren vid vägen. Håller man för hög fart blir det i stället sura miner på tavlan. Tavlorna som visar bilarnas hastighet har en positiv inverkan på bilisterna.

13.9.2018

Niina Holmberg knep silver i distriktsmästerskapet

Ryttaren Niina Holmberg och hästen Mecenas kom på en fin andra plats då distriktsmästerskapen i fälttävlan avgjordes för södra Finlands del i helgen.

13.9.2018

Dillkött får godkänt av dagens skolelever

Dillkött är inte så illa som dess rykte låter påskina. Eleverna vid Strömborgska skolan serverades för första gången maträtten och de spontana kommentarerna var försiktigt positiva.

12.9.2018

Bristfällig arbetslista skapade oro bland personalen på Borgå sjukhus

Den nyaste turlistan på Borgå sjukhus publicerades i sista stund och innehöll flera brott mot kollektivavtalet. Vårdpersonalen och deras fackombud var mycket upprörda. I går rättades felen till och nu ska ledningen för sjukhuset se över rutinerna inför nästa arbetslista.

12.9.2018

Villa Soltunas öde är beseglat – byggnaden rivs i höst

Villa Soltuna, som Sibbo kommun bytte till sig i augusti, ska rivas. Delar av huset säljs på en offentlig auktion under hösten.

7.9.2018

Finalisterna i tävlingen Uplift är klara

Arrangörerna hoppas på en företagarboom i regionen, och ska man dra någon slutsats av intresset för företagartävlingen Uplift är det ingen omöjlig tanke. Nästa femtio ansökningar lämnades in till tävlingen och nu har finalisterna valts ut.

6.9.2018

Bestulna anhöriga får hjälp med att fästa bronsfigurer

Både begravningsbyråerna i Sibbo och i Borgå ser gratis till att de av deras kunder som blivit bestulna på och nu återfått sina gravdekorationer får dem monterade tillbaka på gravarna gratis.

6.9.2018

Borgå Energis vd trivs med både sitt jobb och sitt liv

Patrick Wackström är solbränd och utvilad efter en veckas semester i Kroatien och taggad inför höstens arbete. På torsdag fyller han sextio år. Efter firandet tar vardagen vid, med alla de utmaningar vardagen innebär för en verkställande direktör.

4.9.2018

Ny musik och kända visor på pianoafton

Kompositören, producenten och musikern Thomas Enroth är aktuell med en serie konserter i höst. Det är hans första soloprojekt någonsin.

31.8.2018

Den här nykomlingen trivs vid våra stränder

Den kortfingrade tångräkan är en nykomling som snabbt blivit rätt vanlig i våra vatten. Räkan har ökat explosionsartat i antal under senare år och trivs i algbältet vid stränderna.

30.8.2018

Tio familjer ska hjälpa Borgå mot en hållbar utveckling

Finländarna konsumerar fem gånger mer per år än vad jordens resurser skulle tillåta. Under hösten ska tio frivilliga familjer i Borgå hjälpa till med att hitta metoder för hur man kan göra vardagen mera klimatsmart och därmed minska både material- och koldioxidavtrycken.

29.8.2018

Jump In är tillbaka i ny skepnad

På söndag är det full fart i den nya bollhallen i Kokon. Det blir idrott för hela slanten och för hela familjen när över fyrtio idrottsföreningar och lika många företag deltar.