Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

16.11.2018

Sari Gustafsson blir vd för nya skolan Careeria

Styrelsen för den nya utbildningsanordnaren Careeria valde på fredagen Sari Gustafsson till verkställande direktör för den nya skolan. Gustafsson tillträder då Careerias verksamhet inleds 1 januari 2019.

16.11.2018

När hjärtat slår i teatertakt

Regissören, debattören och skådespelaren Dick Idman jobbar betydligt mindre nu som pensionär än han gjorde innan. Och bara med sådant han gillar.

15.11.2018

Framgångsrikt bilhus växlar upp mot framtiden

Bilhuset Porvoon Autotarvike fyller 70 år och firar hela veckan. Företaget har gått från att reparera efterkrigstida bilar till att sälja traktorer, lastbilar och personbilar. I dag är det Toyota som gäller.

12.11.2018

Från dunkel till ljus inredning på tre dagar: Seireeni fräschade upp sig

En dag för att riva och tre dagar för att bygga nytt. När restaurang Seireenis inredning förnyades var det full fart dygnet runt – och resultatet blev bra.

9.11.2018

"Det är viktigt att ungas röst blir hörd"

Nästa vecka är det ungdomsfullmäktigeval. Under den första halvtimmen av förtidsröstningen i valet var det en strid ström till valurnan i Lundi. Nya ungdomsfullmäktige tillträder den första januari.

9.11.2018

Vilka som leder Careeria klarnar nästa vecka

Femton personer sökte jobbet som verkställande direktör för det nya utbildningsbolaget Careeria. Nu har styrelsen gallrat ut två starka kandidater som genomgår en lämplighetstest. Nästa fredag fattas beslutet.

9.11.2018

Inbrottstjuvarna tog också tryggheten

För en knapp månad sedan slogs Camilla Estlanders trygghet i spillror. Efter ett fräckt inbrott i familjens hem försvann känslan för hemmet. Nu kämpar hon för att få den tillbaka.

6.11.2018

Svenska är ett självklart val för Lauri

Lauri Kytömaa är finskspråkig abiturient och älskar svenska. För honom är det självklart att lära sig prata svenska så bra som möjligt.

6.11.2018

Älskade, hatade finlandismer berikar vårt språk

Är det fel att tala om inkommande lördag eller om malet kött? Eller att kämpa med händer och tänder eller sätta ner tid på något? Nej, bara du vet att de är finlandismer och väljer rätt tillfälle att använda dem.

6.11.2018

Läs mera: Alla har sin egen favorit

Morjens, säger finlandssvensken när svensken hälsar med tjenare eller hej. Sprakasticka för tomtebloss, ämbar för hink och glansbild för bokmärke. Bland läsarnas favoritfinlandismer finns många ganska frekventa finlandismer.

6.11.2018

Älskade, hatade finlandismer berikar vårt språk

Är det fel att tala om inkommande lördag eller om malet kött? Eller att kämpa med händer och tänder eller sätta ner tid på något? Nej, bara du vet att de är finlandismer och väljer rätt tillfälle att använda dem.

2.11.2018

15 personer vill bli vd för Careeria

Inom utsatt tid, före den sista oktober, sökte femton personer jobbet som verkställande direktör för det nya utbildningsbolaget Careeria.

2.11.2018

Kyrkan ska vara ett rum för alla

Förhandsröstningen i församlingsvalet börjar tisdagen den 6 november. I Östnyland går man till val i tre svenska församlingar.

28.10.2018

Med små steg mot en klimatsmartare framtid

Sänk värmen inomhus några grader, välj närproducerad mat och lämna bilen hemma om du inte absolut behöver den. Bland annat så kan man minska sitt koldioxidavtryck. Projektet för en hållbar livsstil har kommit till provperioden då deltagarna testar olika sätt att göra vardagen mera miljövänlig.