Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

12.5.2019

Laakkonen slutar med Audi, Seat och Volkswagen

Bilkoncernen Laakkonen, som också har verksamhet i Borgå, har sålt sin representation av Audi, Seat och Volkswagen till företaget K-Caara. Affären blev offentlig i slutet av april och ska ännu godkännas av konkurrensverket.

Premium

11.5.2019

Rar fjäril trivs allt bättre i Stensböle

Det har gått nästan nitton år sedan mnemosynefjärilen återfördes till Stensböle efter att i decennier lyst med sin frånvaro i hela regionen. Den skyddade och utrotningshotade fjärilen verkar trivas på naturskyddsområdet. I dag finns en liten men livskraftig population.

Premium

11.5.2019

Det behövs kreativitet för att få fram hästkrafterna ur traktorerna

Redneck Express och Finnish Sniper står sida vid sida i garaget i Askola. Ingen av tractor pulling-traktorerna kommer att synas på tävlingsbanorna i år, men kanske nästa säsong – det tar den tid det tar att få dem klara.

Premium

9.5.2019

Temahelheter ger eleverna mer än kunskap

Temat är skogen, och sjätteklassarna jobbar med skogstemat inom de flesta ämnen. Alla vet vad som förväntas av dem, och eleverna kan inom vissa ramar välja sina uppgifter och hur de jobbar. I språkbadsundervisningen är temahelheter inte något som kom med den nya läroplanen.

Premium

1.5.2019

Välmående för hela kroppen nu på samma ställe

Petra Tackman har drivit Life-butiken i Borgå i tio år, och nu kan hon uppfylla visionen hon haft sedan hon blev företagare. Butiken fungerar nu också som center för välbefinnandebehandlingar.

30.4.2019

Sista september går tiden ut för varvet

Senast den sista september ska varvbyggnaderna på västra åstranden vara tömda, förutsatt att varvföretaget N-Group inte har framgång i koncepttävlingen för stranden. Agarna Ivar och Max Nordlund har ändå inte gett upp kampen om att varvet ska kunna fortsätta i någon form.

26.4.2019

Sibbo vill vara med och jobba för en renare Östersjö

Rent vatten vid kusterna och en havsnatur som mår bra. Bland annat det finns i visionen som alla som deltar i Östersjöutmaningen förbinder sig till att jobba för. Sibbo kommun har nu sällat sig till de omkring 270 aktörer som tillsammans jobbar för en välmående Östersjö.

25.4.2019

Nya hyresgäster tar över gamla busstationen i Lovisa

Restaurang Bella har just öppnat i busstationen i Lovisa. När Matkahuolto flyttar ut i slutet av månaden flyttar företaget Lavka in.

Premium

25.4.2019

Trycket på bättre trafiklösningar växer i takt med att Sibboborna blir flera

En lättrafikled mellan Kalkstrand och Box, en ny hållplats för motorvägsbussarna och att få fart på tågtrafiken till Nickby. I takt med att invånarantalet i Sibbo stiger ökar också användningen på vägarna och trycket på bättre trafiklösningar.

23.4.2019

Lastbil välte på Kungsvägen i Borgå

Kvart före sex i morse larmades räddningsverket om en lastbil som vält på Kungsvägen i Borgå, nära Drägsby. Arbetet med att bärga lastbilen tog flera timmar och vägen kunde öppnas för trafik strax före klockan 11.

20.4.2019

Ingen finalplats för Sarina

Borgåsångaren Sarina Kettunen sjunger inte i finalen av sångtävlingen The Voice of Finland. På fredagskvällen fick hos se sig besegrad av sin lagkamrat Jasse Jatala som representerar Toni Wirtanens team i finalen nästa fredag.

Premium

19.4.2019

Arkivpärla: Ett överflöd av lamm till påsk

För två år sedan besökte ÖN familjen Sundbäcks gård på Sundö på Pellinge. Inför påsken var det full rulle i fårhuset.

18.4.2019

I kväll slår restaurang Ranta-Aitta upp sina dörrar

Nya restaurangen Ranta-Aitta ligger idylliskt i en av strandbodarna vid ån. På samma plats fanns tidigare restaurang Johan's, så platsen är bekant för många matgäster. Nu är det köksmästare Robert von Bell som ser till så maten smakar och gästerna trivs.

Premium

17.4.2019

SE BILDER: Glada miner när läsarna kollade in redaktionen

Båda kaffekokarna fick gå för fullt under den första timmen. Det var många som ville passa på och se hur det är på Östnylands redaktion på Lundagatan 8.

16.4.2019

Daisys första veckor är över – det elektroniska systemet används nu i alla daghem i Borgå

Systemet Daisy har nu använts två veckor i daghemmen i Borgå. Nu börjar alla få kläm på det nya.