Jannika Lindén

Reporter

Senast publicerade artiklar

15.11.2019

Lappträsk höjer inkomstskattesatsen

Det blev ingen diskussion i fullmäktige när man beslöt höja inkomstskattesatsen i Lappträsk nästa år. Beslutet var nödvändigt, säger fullmäktigeordförande Sauli Silfvast, SDP.

Premium

14.11.2019

Det går bra för Borgå – men inte så bra som det ser ut

Vid en första anblick ser Borgå stads ekonomi bra ut, men skenet bedrar. Samfundsskatterna har varit extremt stora under några år och det har täckt andra minus. Fullmäktiges ordförande Mikaela Nylander konstaterar ändå att det går bättre för Borgå än för många andra kommuner.

Premium

13.11.2019

Bicca byter ett toppenjobb mot drömjobbet

Bicca Olin är Gröna ungas nya förbundssekreterare. Jätteroligt, fast oväntat, tycker hon. Olin ser fram emot att börja jobba i en organisation med stark tillväxt och siktet ställt framåt.

12.11.2019

Skattesatsen i Sibbo hålls på 19,25 procent

Fullmäktige i Sibbo inledde i måndags behandlingen av budgeten för nästa år. Skattesatsen och fastighetsskatten är nu fastslagna, arbetet med själva budgeten fortsätter i december. Klart är att det krävs åtstramningar och anpassningar. Fullmäktigeordförande Heikki Vestman vill ändå inte tala om nedskärningar.

Premium

12.11.2019

Blev du utan tidning?

Poststrejken började i går, och i och med det blir de dagstidningsprenumeranter som har dagsutdelning utan tidning. Men ingen panik, vår webbtidning är gratis att läsa medan strejken pågår, och du kan hämta din papperstidning bland annat på vår redaktion.

12.11.2019

Lukt i bostad ledde till stort pådrag

Det var en utryckning av större kaliber i måndags kväll i Vårberga i Borgå. Rubriceringen löd på olycka med farliga ämnen och klassificeringen medelstor. Det visade sig ändå att det inte var någon fara – lukten kom från kemikalier på lägenhetens balkong.

8.11.2019

Sjuttonåriga Matilda Svahn trivs bakom ratten

Matilda Svahn är en av dem som fått speciallov för att ta körkort som sjuttonåring, något som den nya körkortslagen gjort möjligt. Att hon kan köra själv underlättar både hennes och föräldrarnas liv.

Premium

6.11.2019

Vill man så kan man

När jag just hade fyllt tolv år insåg jag att jag behöver lära mig finska. Innan dess levde jag mitt liv ganska ostörd av majoritetsbefolkningen. I Borgå var språkfördelningen då ungefär som nu, fast tvärtom, med en majoritet svenskatalande. Jag gick i skola på svenska, pratade svenska hemma och familjens umgänge gick på svenska.

Premium

6.11.2019

Språkprojekt i gymnasiet ska synas i resultaten – så småningom

Tydliga modeller för hur man bygger upp texter av olika slag och ett helt kollegium som alla drar åt samma håll. I Borgå gymnasium har projektet Skolspråkslyftet kommit bra i gång.

Premium

5.11.2019

Koloniträdgården i Bäckas står och stampar

För ett år sedan blev det grönt ljus från Borgå stad, och planerna för koloniträdgården i Bäckas i Gammelbacka har varit klara redan länge. Men byggstarten låter vänta på sig.

Premium

3.11.2019

Hör luciakandidaterna sjunga

Det är dags att utse Östnylands lucia. Fem utåtriktade kandidater har ställt sig till förfogande för uppdraget, nu börjar röstningen. De insamlade medlen går till väl­gören­het.

1.11.2019

I dag ska ditt avloppssystem fylla de nya kraven

I går gick tidsfristen ut för ägare till fastigheter på grundvattenområde och vid stränder att uppdatera avloppsvattensystemet så det motsvarar kraven i miljöskyddslagen. I Östnyland har informationen gått ut bra, men långt ifrån alla avloppssystem är lagenliga.

Premium

1.11.2019

Lucias krönare vet allt om ljus

Om sex veckor är det luciadagen, och i dagens tidning finns de fem flickor som ställt upp som luciakandidat. Allra högtidligast är kröningen på Gamla rådhustorget. I år är det verkställande direktören för Borgå Energi, Patrick Wackström, som kröner lucia.

1.11.2019

Den här kvintetten vill sprida ljus i mörkret

Det är dags att utse Östnylands lucia. Fem utåtriktade kandidater har ställt sig till förfogande för uppdraget, och nu börjar röstningen. De insamlade medlen går till välgörenhet. I år kan du också utmana dina vänner att delta.

29.10.2019

Från metallkomponenter till smart elektronik – och vidare mot framtiden

Ensio Miettinen grundade Ensto för över sextio år sedan och sedan dess har företaget vuxit stadigt. I dag är det också tredje generationen som äger familjeföretaget och man jobbar vidare i Ensios anda.

Premium