Helén Kurri

Helén Kurri

Nyhetschef och chefredaktör för Östnyland

Senast publicerade artiklar

21.1.2020

Ledare: Testa, analysera och fatta beslut

För att Borgå ska nå målet att vara koldioxidneutralt före 2030 måste vi våga testa också radikala förslag.

Premium

17.1.2020

Ledare: Små saker har stor betydelse

Små saker, som bra service och generösa öppettider, har stor betydelse för hurdan upplevelse besökaren tar med sig från Borgå.

Premium

14.1.2020

Ledare: Dragkampen kring Söderkulla skola har börjat

Sibbo kommunfullmäktige har uttryckt sin vilja. Söderkulla skola ska byggas. Placeringen blir en kamp mellan alternativen att bygga den på Fröken Miilis väg eller vid Kompassgränd.

Premium

12.1.2020

Kolumn: Det är hippt att vara tant

Det var när jag skulle göra en gallup, fråga folk på stan om någon brännhet fråga, och vände mig till en dam med frågan: Ursäkta tant, får jag ställa en fråga? Damen fräste tillbaka att "tant kan du vara själv", och så gick hon.

Premium

10.1.2020

Ledare: Närhet är det viktiga, inte gränser

Kommunens attraktivitet beror på om lokalsamhället fungerar, har bra och smidig service, och skattenivån är på en rimlig nivå. Storlek och gränser är inte det avgörande.

Premium

3.1.2020

Ledare: Trygga framtiden för backen mitt i stan

Hur många städer kan stoltsera med en slalombacke nästan mitt i centrum? Inte många, men Borgå kan. Det skulle vara en förlust för invånarna och stadens image om slalombacken skulle stängas.

Premium

31.12.2019

Det handlar om vilja

Premium

31.12.2019

Ledare: Så länge det finns liv finns det hopp

Den klassiska frågan lyder om glaset är halvtomt eller halvfullt. Eller för att tala i nyårstermer – ser du ljust eller mörkt på nästa år och nästa decennium?

Premium

23.12.2019

Ledare: Tummen upp när landskapet Östra Nyland gör comeback

Förslaget att dela in Nyland i fem mindre områden som ska ansvara för vården innebär på sätt och vis att det östnyländska landskapet återuppstår. Förbered dig på ytterligare ett val.

Premium

19.12.2019

Ledare: En klar vilja behövs när Ströhös framtid avgörs

Strömborgska skolan, en arkitektonisk pärla eller en ful koloss? Nu töms den och Borgå måste avgöra husets framtida öde.

Premium

17.12.2019

Ta hem barnen, och deras mammor

Ska Finland ta hem kvinnor och barn, eller enbart barnen, från det syriska flyktinglägret al-Hol? En fråga som varit på tapeten onödigt länge, och som regeringen förhoppningsvis fattar beslut om den här veckan.

Premium

17.12.2019

Ledare: Följ med på en tur bland skyltfönstren

Tomma skyltfönster är ett tecken på att handeln inte går bra. Så ta en tur bland alla härliga skyltfönster som visar att än finns det liv i stan.

Premium

13.12.2019

Lucia sprider ljus och skapar minnen

Tretton uppdrag hann luciatrion Lisa Rönnberg och hennes tärnor Elvira Illman och Matilda Klemets med på fredagen. Dagen kröntes på Gamla Rådhusets trappa framför ett hav av människor som ville få en glimt av luciatrion.

6.12.2019

Ledare: En sann patriot bejakar mångfalden

I dag, den 6 december, är det okej att vara patriot. Att känna lojalitet och kärlek till landet man lever i är aldrig fel. Dessvärre har nationalister lagt beslag på ordet fosterlandskärlek.

3.12.2019

Ledare: Klotter är inte graffiti

Var man än promenerar i Borgå möts man av klotter. Husfasader, elskåp, staket och parkbänkar – inget får vara i fred. Flera av infoskyltarna på Borgbacken är svårtydliga på grund av klotter.

Premium