Helén Kurri

Helén Kurri

Nyhetschef och chefredaktör för Östnyland

Senast publicerade artiklar

25.9.2018

Vill du ha minnen och vänner för livet? Kanske luciauppdraget är något för dig - se video!

Den 13 december är det dags att kröna Östnylands lucia 2018. Före det ska lucia och hennes tärnor utses.

25.9.2018

Ledare: Fick du din tidning i dag?

Och hur var det med den övriga posten – kom den i tid? Postens svårigheter att leva upp till sitt gamla och pålitliga varumärke är närmast ett skämt numera. Ett skämt som det är svårt att skratta riktigt gott åt, eftersom det i praktiken innebär att människor blir utan post och tidningar.

24.9.2018

Först får vägen nya streck, sen asfalteras de över

Bembölefasoner, tycker ortsborna när Bjurbölevägen först får nya vägmarkeringar som sedan döljs av ny beläggning.

21.9.2018

Välkommen på kaffekonsert med allsång på Dansholmen

Sånggruppen Tre Ljufva, det vill säga Linda Slätis, Mia Mårtenson-Antas och Tove Matsinen underhåller publiken med sång på Dansholmen i morgon lördag.

18.9.2018

Ledare: Varje elev måste få lyckas

I Borgå och Lovisa satsar man nu på att stötta särskilt begåvade elever. En kontroversiell fråga som länge har varit nära på tabubelagd att ens diskutera.

14.9.2018

Snart blir det party på stan!

I dag fredag klockan 16 brakar den loss – karnevalen på Lundagatan i Borgå. Festen avslutas strax före klockan 22 med ett festligt fyrverkeri.

12.9.2018

Loviisan Sanomat vill ha hemligstämplad utredning om kulturbråk

Om nämnden beslutar att inte häva sekretessen kan LS gå vidare till förvaltningsdomstolen.

11.9.2018

Ledare: Se på yrkesskolan med de ungas ögon

Somliga fick morgonkaffet i vrångstrupen när det i fredags verkade som om fusionen mellan Inveon och Prakticum på nytt är hotad. ÖN kunde berätta redan i våras att ett tiotal av Inveons personal troligen inte får jobb i Prakticum, och nu dök frågan upp igen.

4.9.2018

Ledare: Samarbete garanterar evenemang ett långt liv

I sommar har östnylänningar och turister åter kunnat njuta av fina evenemang. Grannstäderna Borgå och Lovisa kompletterar varandra och bidrar båda till att det positiva ryktet om regionen Östnyland sprider sig.

31.8.2018

Ledare: Vanskötta Sibbostrand har fortfarande potential

Intresset var enormt när projektet startade för knappt tio år sedan. Sibbostrand skulle få 250 bostäder, en marina med 400 båtplatser och ett torg i anslutning till den med restauranger, bar och mataffär. Vad händer nu?

20.7.2018

Ledare: Kan man köpa lycka för pengar?

6, 9, 16, 21, 28, 30 och 32, tilläggsnumret 26 och plusnumret 7. Lottoraden spelades i Tokmanni i Borgå i lördags och vinnaren kan kassera in 1,2 miljoner euro. Nu går många i Borgå runt och funderar på vem den lyckliga lottomiljonären är. Och önskar att man var i hens ställe.

17.7.2018

Ledare: Kyrkbygge med attityd

Så många gånger som man har kört förbi kyrkbygget i Söderkulla och undrat: Varför i hela världen bygger man en kyrka i dag?

16.7.2018

Vatten och glass svalkar i sommarhettan

Turister och Borgåbor njuter av rekordvärmen, och glassförsäljarna gläder sig åt en strykande åtgång på den svalkande varan. I var och varannan hand hittar man en vattenflaska, och solhatt och solglasögon sitter på de flesta. Också små barn och hundar verkar ha det skönt trots värmeböljan. Även om det är svettigt så utropar många: Det här ska vi komma ihåg i vinter!

16.7.2018

Tre FM-guld på en helg för Arnella Nyman

Landslagsryttarinnan Arnella Nyman från Sibbo kammade hem tre guld i finska mästerskapen för islandshästar under helgen.