Helén Kurri

Helén Kurri

Nyhetschef och chefredaktör för Östnyland

Senast publicerade artiklar

19.11.2019

Ledare: Konst och kultur är bra för hälsan

Att kultur har en positiv inverkan på hälsan är inget nytt, men nu har också världshälsoorganisationen WHO kartlagt sambandet mellan kultur och hälsa.

Premium

14.11.2019

Ledare: Gammaldags tänk i ny rekrytering

I Sari Gustafsson får Borgå en kompetent bildningsdirektör, men rekryteringsprocessen såg allt annat än öppen och demokratisk ut.

Premium

12.11.2019

Ledare: Bra service och hög kvalitet ger livskraft

Den senaste tiden har de lokala företagsnyheterna duggat tätt. Restauranger, kaféer och butiker stänger, och nya öppnar i stället.

Premium

8.11.2019

Ledare: Digitaliseringens smärtsamma effekter

"Vi har flexibla öppettider." Informationen i Aktia-bankens fönster kan tolkas på olika sätt, men efter måndagens besked att Aktia slår samman 18 av sina kontor med andra kontor betyder det åtminstone i Lovisa att bankkontoret snart inte är öppet över huvud taget.

Premium

5.11.2019

Ledare: Risiga vägar utgör en säkerhetsrisk

"En person omkom efter att ha störtat ned med bilen från motorvägen". Bil nära att rulla på fem barn och mamma."Två nyhetsrubriker från förra veckan, då vinterhalkan överraskade. Eller var det vägarnas konstruktion och kondition som bidrog till olyckorna?

Premium

1.11.2019

Ledare: Kyrkpressen väljs bort i Lovisa

I Lovisa kommer medlemmarna i Agricola svenska församling inte få Kyrkpressen längre.

Premium

1.11.2019

Ledare: Lucia kommer med ljus – men hur länge?

På flera håll i Svenskfinland försvinner luciatraditionen eftersom allt färre flickor vill vara lucia. Skulle lucia kunna vara en kille med en varm basröst i stället?

Premium

30.10.2019

Akans trähus fylls av musik

Det charmiga trähuset på Borgå Folkakademis gård har fått nya invånare och ny verksamhet.

Premium

29.10.2019

Ledare: Ny ordförande med diffust uppdrag

Det går bra för socialdemokraten och Borgåbon Anette Karlsson just nu. I våras var hon nära att knipa en plats i riksdagen, och i söndags valdes hon till ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater.

Premium

28.10.2019

Fullsatt Grand när Paul Oxley's Unit tog farväl

Popbandet Paul Oxley´s Unit har besökt Borgå flera gånger under sin långa musikkarriär. I fredags var det för allra sista gången de spelade i Borgå, på Grand.

Premium

27.10.2019

Kolumn: Se mig för jag behöver dig

Vad gör det åt en människas personlighet att växa upp utan att bli sedd?

Premium

22.10.2019

Ledare: Innehållet viktigare än väggarna

Förvåningen var stor när det gemensamma kyrkofullmäktige förra veckan röstade för att skjuta upp beslutet om att renovera svenska församlingshemmets vattenledningar. Var finns logiken?

Premium

22.10.2019

Ledare: Politikerna har en seg bit att tugga på

Föräldrar aktiverar sig och kämpar för sina barns skolgång, och för det som man upplever att man har blivit lovad. Samtidigt måste man ge stadens tjänstemän cred för att de så att säga tänker utanför ramarna.

Premium

18.10.2019

Ledare: Längtan efter det bildade samtalet

Hatretorik är inget nytt fenomen. Redan på medeltiden spreds hattal. Men det är i vårt årtionde som sociala medier har fått hatretoriken att explodera. Tröskeln för vad till synes vanliga och civiliserade människor vräker ur sig tycks vara nära på obefintlig.

Premium

17.10.2019

Konst visar vägen i Nickby

Snart får rondellen mellan Mårtensbyvägen och Nickbyvägen sina vargar. I kväll invigs en efterlängtad gång- och cykelväg, och tre av fem vargar visas upp.