Carita Liljendahl

Reporter

Senast publicerade artiklar

1.6.2016

Att lämna Marko på ett vårdhem var inget alternativ

Tjugo år har Anneli Mäkinen som närståendevårdare tagit hand om sin son Marko. Hennes insats är en av otaliga som bidrar till att samhället sparar miljoner.

31.5.2016

Vårdreformen kan bli en ekonomisk katastrof

Frågorna om vårdreformen och Borgå sjukhus intresserade förstås under SFP:s ordförandedebatt i Borgå folkakademi på tisdagskvällen. Men intressant var det också att höra åsikterna som gick isär om Nato och kärnkraftverk.

30.5.2016

Unik hästkavalkad i Lappträsk

Lördagen den 11 juni tar sig nio ståtliga ekipage tar sig från Brofogdas till Kycklings där den traditionella hembygdsfesten firas.

27.5.2016

Hörnan ska få leva vidare

Verksamhetstiden för kompanjonskapsprojektet Gemensamma Segel går ut vid årsskiftet. Men det betyder inte att dörren till Hörnan i Lovisa stängs.

26.5.2016

Lättsamt om spansk kultur och mat

Borgå folkakademi erbjuder från och med mitten av augusti en kurs där deltagarna får bekanta sig med såväl spanska språket som med landets kultur.

25.5.2016

Lovisa vill bevara byskolorna

Efter tre röstningar i Lovisafullmäktige stod det klart på onsdagskvällen att skolnätet med byskolornas bevaras. Dessutom byggs en ny svensk högstadieskola i Lovisa och en ny finsk skola i Forsby under åren 2017-2020.

25.5.2016

I Tolkis har man dansat i snart hundra år

Ett dansgolv byggdes på holmen 1920. Ungefär fyrtio senare uppstod paviljongen. År efter år har byggnaderna förstorats. I år arrangeras fyra danser på Dansholmen och en av dem utgörs Tolkis Bollklubbs 60-års jubileum.

25.5.2016

Vi har råd att ge av vårt överflöd

Varje gång Anja Luoma återvänder efter sina sex veckor i Malawi i sydöstra Afrika blir kulturchocken större. Hon säger att många inte tänker på hur bra vi har det i Finland.

25.5.2016

Motion på mångsidigt sätt

En dag utomhus med lite annorlunda men roliga lekar och spel arrangerades för personer med funktionsnedsättningar i Lovisa.

24.5.2016

Trädgården är en tidskrävande men kär hobby

Instundande söndag håller femton trädgårdar öppet hus i Lovisa. Engströms enorma parkliknande gård är en av dem.

20.5.2016

Historiska Lovisa charmade Borgåbor

Sång, skratt och sol präglade utflykten som invandrarkvinnor från gruppen "Vi läser tillsammans" nyligen gjorde till Lovisa.

19.5.2016

Caline från Borgå segrade i internationell teckningstävling

Caline Tumukunde som är elev i Albert Edelfeltin koulu har vunnit första pris i världens största teckningstävling.

19.5.2016

Företagsidéer finns, marknadsföring svårare

Nya företag har sett dagens ljus i Strömfors och idéer för framtiden finns. Men marknadsföring och koordinering av såväl evenemang som företagares tjänster står på önskelistan.

18.5.2016

Postbacken presenterar sig för skolelever

I fjol arrangerades kulturpicknick för skolelever för första gången på Postbacken. Då bjöds elever från lågstadier i Borgå in. I år står Lovisaskolorna på tur.

17.5.2016

Lovisa vill utveckla busstationen

Fem olika förslag om hur busstationen i Lovisa kan utvecklas har behandlats av stadsstyrelsen. Nu blir det utvecklingsbolaget Posintra som får ta över projektet.