Wessö FBK räddade intrasslad kråkunge

RÄDDARE I NÖDEN. Kårchef Patrick Nyholm på Wessö FBK pysslar om kråkungen efter det lilla äventyret. Bild: Wessö FBK

Historien om en intrasslad kråkunge fick ett lyckligt slut tack vare Wessö FBK.

På tisdagen hittade Marianne Ekström en otrevlig överraskning på sitt tak. En kråkunge hade trasslat in sin klo i fisknät som i sin tur hade fastnat i Ekströms tv-antenn.

– Klon var riktigt blodig. Den försökte komma loss och tvinnade omkring där på taket. Ibland hängde den men huvudet neråt och såg mycket olycklig ut.

Ekström bestämde sig för att kalla på Wessö FBK som genast ryckte ut för att rädda kråkungen.

– Det var inte alltför lätt att få ner den och så var den inte så samarbetsvillig heller, säger kårchef Patrick Nyholm som var enhetschef vid tillfället.

Jag trodde att den skulle hålla sig undan, men senare på kvällen såg jag hur den hoppade på ett ben tillsammans med de andra kråkorna.

Vanligtvis brukar Wessö FBK få hjälpa hästar upp ur diken eller svanar som fryser fast i isen. Det är ganska få gånger de har fått rädda kråkungar som har fastnat i en antenn.

Efter att brandkåren hade fått ner ungen och pysslat om den en stund kunde den återförenas med sina kråkkompisar.

– Jag trodde att den skulle hålla sig undan, men senare på kvällen såg jag hur den hoppade på ett ben tillsammans med de andra kråkorna. Benet är säkert ganska ömt, säger Ekström.

Nyholm blev glad då han fick höra att kråkungen hade klarat sig bra efter strapatserna. Ekström är också mycket glad över att historien slutade så lyckligt.

– Jag vill tacka Wessö FBK för att de gjorde ett så bra arbete, säger hon.