Visuell konsert på Lilla Villan

KONSTNÄRLIG MIX. Sibboviolinisten Janne Nisonen och målaren Bridget Allaire kommer samman på lördag på Lilla Villan i Nickby med visuella konserten Jalostustehdas. Bild: Ida Nisonen

Flygelkonsertserien på Lilla Villan i Sibbo fortsätter på lördag med den visuella konserten Jalostustehdas som baserar sig på en årslång intensiv dialog mellan målaren Bridget Allaire och violinisten Janne Nisonen.

Janne Nisonen, som nyligen valdes till chefsdirigent för Pori Sinfonietta, fungerar som konstnärlig planerare för Jalostustehdas-konserten och på Lilla Villan får man höra den mångsidiga Sibbomusikern i rollen som solist och kammarmusiker. Med sig har han pianisten Heini Kärkkäinen, altviolinisten Riitta-Liisa Ristiluoma och cellisten Klaus Mäkelä. Konserten innehåller kammarmusik bland annat av Johan Sebastian Bach, Anton Webern, Claude Debussy, Maurice Ravel och Wolfgang Amadeus Mozart.

Konserten lördagen den 20 februari klockan 16 på Lilla Villan är samtidigt en visuell konsert med målningar av konstnären Bridget Allaire. Allaire har undersökt och experimenterat med förhållandet mellan bild och musik under de senaste fem åren och i hennes målningar smälter ljudet in i bilden. Tillsammans med Nisonen utforskar hon relationen mellan musikuppförandets förgänglighet och målningens beständighet. För konsertens ljusplanering svarar Sibbobon Nina Sivén.

Biljetterna kostar 15/10 euro via tfn 044-755 1101 eller info@lillavillan.fi.

Bridget Allaires utställning pågår på Lilla Villan från den 20 februari till den 30 mars.