Visorna sjungs för full hals på Lilla Villan

FYRVÄPPLING. Trio Flamme, fr.v. Emilie Adolfsson, Daniela Fogelholm och Minna Nyberg, bjuder tillsammans med Bengt Ahlfors på konserten Tauro & Ahlfors – Visor för full hals på Lilla Villan. Bild:

Erna Tauros berörande tonsättningar och Bengt Ahlfors frimodiga visor om liv och lust handlar det om på Club Lilla Villan i Nickby på fredag.

Konserten Tauro & Ahlfors – Visor för full hals hade premiär på Lilla Teatern för ett år sedan och blev en omedelbar succé. Nu följer en höstlig turné i Svenskfinland som startar i Sibbo i öster och avslutas i Åbo i väster. Det är Trio Flamme, det vill säga Minna Nyberg (sång), Daniela Fogelholm (sång) och Emilie Adolfsson (piano och sång) som tolkar Erna Tauros kompositioner och Bengt Ahlfors visor.

Bengt Ahlfors, som gjort sig ett namn som en av Finlands ledande och mest älskade kulturpersonligheter, är själv med på turnén. et som alla kanske inte vet är att han vid sidan av sitt mångsidiga arbete som författare, dramatiker, regissör, teaterchef, poet, skådespelare och sångförfattare, även har komponerat musikkomedier och ett par hundra visor.

TRIO FLAMME. Emilie Adolfsson, Minna Nyberg och Daniela Fogelholm drar ut på visturné tillsammans med Bengt Ahlfors. Bild:

På konsertprogrammet Visor för full hals bjuds publiken på Ahlfors-klassiker som Har du visor min vän, Drömmen om Gun, Ellen Sjölund och Erna Tauros kända Muminvisor samt övriga pärlor som Konstberiderskan, Kärlekens rosor och Ensamvisan.

Erna Tauro och Bengt Ahlfors har även komponerat en rad fantastiska gemensamma alster såsom Visan om Helsingfors, Måsundring och Kejsarens vårvisa med flera.

Visor för full hals ljuder på Club Lilla Villan fredagen den 1 november klockan 19. Biljetter 25/20 euro kan bokas via tfn 044–728 4897 eller e-post liput@lillavillan.fi

Läs också: scentid-for-gamla-och-nya-teatervisor

Mer läsning