Visor i höstmörkret på lördag

MED IGEN. Daniel Andersson och Alexander Beijar uppträder på Höstvisan i år igen efter en paus på två år. Bilden är från Höstvisan 2015. Bild: KSF Media ArKIV

Det är dags för årets upplaga av Höstvisan. På lördag klingar visorna igen i den bekanta miljön på Lill-Pellinge. Bland artisterna i år finns både gamla bekanta och helt nya namn.

Scenen på Solhälla på Lill-Pellinge äntras av trubadurer på lördag. Under två konserter får publiken njuta av visor framförda av både lokala och mera långväga artister.

– Vi följer det beprövade konceptet och det kommer säkert att finnas någon pärla för envar i år också, säger Denise Lindh som är ordförande för föreningen Visans Vänner i Östnyland.

De unga trubadurer Daniel Andersson och Alexander Beijar är med på Höstvisan i år, efter en paus på ett par år. Förutom duon uppträder också trubaduren Jonas Lemberg som just flyttat tillbaka till Borgå, sångaren Emmi Ekholm från Pernå ackompanjerad av Ville Malm på gitarr och Stella Jonasson som ackompanjeras av Janne Mansikka på piano.

Emmi Ekholm och Ville Malm har inte tidigare uppträtt på Höstvisan.

De mera långväga artisterna kommer från Sverige. Anders Stävarby från Stockholm tillhör den klassiska visskolan och han har med sig duon Ingmarie Romell och Ann-Cathrine Persson från Göteborg.

– Anders Stävarby sjunger allt från Fröding till Bellman men han gör också egen musik, och det kommer att bli en del egna sånger på Höstvisan, säger Denise Lindh.

– Ingmarie och Ann-Cathrine är en väldigt anlitad duo hemma i Sverige. De är mycket populära och roliga med lite småfräcka texter. De spelar också både nyckelharpa, bas och gitarr, fortsätter hon.

Man kan köpa sin biljett i förväg på Luckan i Grand i Borgå.

Ordnas i ungdomsföreningshuset Solhälla på Lill-Pellinge lördagen den 9 september.

Årets höstvisa är den 22 Höstvisan sedan starten 1987.

Föreningen Visans vänner i Östnyland står värd för evenemanget.

Två konserter ges, klockan 13.15 och klockan 17.00.

Mer läsning