Vikingarna får nytt datum – Borgåkonserten äger nu rum i augusti

Vikingarna spelar i Borgå den 13 augusti, inte i juli som ursprungligen var tanken. Bild: Promo

De svenska dansbandslegenderna Vikingarna skulle spela på dansgalan i Borgå i juli. Nu meddelas att konserten flyttas framåt med en månad.

Meningen var att dansgalan – med ett antal band och Vikingarna som huvudartist – skulle äga rum i Borgå sommaren 2020. Av uppenbara skäl kom ändå beskedet att konserten flyttas antingen till hösten 2020, eller sommaren 2021. Valet föll på juli i år, men nu kommer igen ett besked om nytt datum.

Nu är budet att dansgalan äger rum i augusti, specifikt den 13 augusti.

Arrangörerna meddelar om saken i ett pressmeddelande på måndagen, där man hänvisar till direktiv och råd från hälsovårdsmyndigheterna.

"Vi tror det då finns bättre förutsättningar att genomföra det efterlängtade sommarevenemanget, både när det gäller programtjänster och restaurangverksamhet", skriver arrangörerna i pressmeddelandet.

Bekräftade artister på dansgalan är Vikingarna med Christer Sjögren, Tommys, Yölintu och Wallo "Roy Orbison". Rose-Marie Backström, Ladies First Big Bands egen huvudsolist från Sibbo, står som värdinna för evenemanget. Det är 17 år sedan Vikingarna och Christer Sjögren besökte Borgå. Då såg 6 000 personer konserten.

Arrangörerna kommer med närmare information när evenemanget närmar sig.

Tidigare köpta biljetter och VIP-bokningar är giltiga och i kraft som de är. Redan köpta biljetter kan returneras om det nya datumet inte passar.

Mer information om evenemang fås på www.juhlatalo.com, eller per telefon (0400-647 723).

Det finns ett begränsat antal biljetter kvar.

Också musikfestivalen Porvoo Soi, som hade ägt rum i juni, meddelar om framflyttning – där till sommaren 2022.