Videomöte med alla ansökande – VBO rekryterar på nytt sätt

I östra Nyland erbjuder Varuboden-Osla ungefär tvåhundra sommarjobbs- och praktikplatser. Bild: Arkiv/Max Nyberg

Som en följd av coronan väntar sig Varuboden-Osla eventuellt ett nytt rekord i antalet ansökningar om praktik- och sommarjobbsplatser. Eftersom jobben handlar om kundbetjäning ser handelslaget intervjuer per video som det bästa sättet för ansökarna att föra fram sina bästa sidor.

Fyrahundrafemtio arbetstillfällen under nästa sommarsäsong står till buds i östra Nyland, västra Nyland och på Åland då Varuboden-Osla körde i gång sin rekrytering i början av året. Personalchef Paula Pajunen säger att det för östra Nylands del betyder sammanlagt ungefär tvåhundra platser i Borgå, Sibbo, Lovisa, Lappträsk, Pukkila och Borgnäs.

– I väst erbjuder vi ungefär lika många platser och cirka femtio på Åland.

Sommarjobben och praktikplatserna finns på ABC-stationer, S-marketar, Sale-affärer, Prisma och Sokos och i S-Rauta och S-Garden. Det finns många olika slags arbetsuppgifter, man kan jobba som försäljare, trafikbutiksarbetare, servitör eller kock. För en del uppgifter behovs utbildning och arbetserfarenhet, men många av uppgifterna är sådana att de går att lära sig under handelslagets arbetsintroduktioner. Det viktiga är att man är intresserad av kundbetjäning.

Rekrytering på nytt sätt

På handelslaget har man märkt att alla ungdomar inte lyckas föra fram sina styrkor om rekryteringen baserar sig på att fylla i blanketter. Därför har man satsat på mer innovativa lösningar. I fjol ordnades så kallade S-dates på fyra orter där ansökarna fick träffa varandra och rekryterarna. Initiativet fick en hedersutmärkelse i tävlingen Vastuullinen kesäduuni (Ansvarsfullt sommarjobb).

Vi hoppas att många ska vara intresserade av våra sommarjobbsplatser och vi vill erbjuda alla ansökanden samma möjligheter.

I år är det på grund av coronan inte möjligt att ordna stora träffar men på handelslaget vill man ändå förverkliga möten ansikte mot ansikte. Därför kommer alla ansökanden att intervjuas per video.

– På VBO.fi kan man skicka in en ansökan som består av namn, kontaktuppgifter och var man vill jobba. Sedan kontaktar vi de ansökande per e-post om tiden för videointervjun. Så det är viktigt att man håller koll på e-posten, säger Pajunen.

Under normala år brukar handelslaget få mellan 1 500 och 2 000 ansökningar om arbete under sommarsäsongen. Men eftersom coronapandemin lett till större arbetslöshet särskilt bland unga tror Pajunen att antalet ansökningar i år eventuellt blir ännu större.

Att videointervjua varenda en ser Pajunen som ett stort men viktigt jobb.

– Vi hoppas att många ska vara intresserade av våra sommarjobbsplatser och vi vill erbjuda alla ansökanden samma möjligheter. Vi har ett internt coachningsprogram för blivande butikschefer och de som är med i programmet kommer att vara med och göra videointervjuerna. Det här ger också dem värdefull erfarenhet av rekrytering.

Ansökningstiden för VBO:s sommarjobb slutar den 14.2. Mera information på vbo.fi.

Mer läsning