"Vi har haft en normal skoldag"

I TRYGGA HÄNDER. I Linnankosken lukio var antalet elever lite färre elever än normalt i dag, onsdag, efter att ett möjligt hot formulerats mot skolan på tisdagen. Polisen utreder fallet. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Linnankosken lukios lärare hade något färre elever än normalt i skobänkarna under onsdagen. Många var osäkra på om det skulle våga komma till skolan efter att ett hot formulerats på tisdagen i mobilappen Jodel.

– Dagen har gått bra, vi har haft en normal skoldag också om eleverna kanske varit något färre till antalet än vanligt, säger Linnankosken lukios rektor Kaisa Ryöppy när Östnyland når henne vid lunchtid.

Det var Ryöppy som i går i samråd med polisen i östra Nyland kom fram till att det fanns skäl att sätta ut en meddelande om diskussionerna i mobilappen, som kunde tolkas som hotfulla.

– Sådan här information sprids fort i sociala medier och samtidigt sprids också oron. Vi tyckte det var bäst att alla med koppling till skolan fick veta vad som är på gång så paniken inte får fotfäste, säger Ryöppy.

Borgå stad i samarbete med Östra Nylands polisinrättning arbetar just nu på ett pressmeddelande kring gårdagens oroväckande diskussionstråd och det underliggande hotet mot Linnankosken lukio. Informationen går ut senare i eftermiddag.