Vecka 38 inleds arbetena på Ebbovägen

GROP I VÄGEN. I början av oktober ska Ebbovägen vara som ny igen, lovar man på NTM-centralen. Bild: Ksf Media/ARKIV

Sju kilometer ny väggrund och ny vägyta kostar ungefär 600 000 euro.

Ebbovägen är i mycket dåligt skick men användarna har i sommar kunnat trösta sig med att Närings, trafik- och miljöcentralen har lovat att vägen ska åtgärdas ännu i år.

– Entreprenören har meddelat att arbetena inleds den 17.9., alltså vecka 38, säger projektchef Niklas Nevalainen på NTM-centralen. Vi uppskattar att vägen byggs färdig på två och en halv vecka, till den 3 oktober.

Den gamla vägytan slås sönder, krossas och blandas med bitumen, på det sättet åstadkommer man en stabil och jämn grund för den nya asfalten.

– Det är klart att man först måste göra något åt grunden, säger Nevalainen. Arbetet går ändå relativt snabbt eftersom man kan asfaltera en bit i taget, medan man samtidigt jobbar med stabiliseringen litet längre fram på vägen.

Inga andra asfaltprojekt

Totalt sju kilometer väg, från avtaget från Tarkisvägen till korsningen med Nybackavägen, ska åtgärdas, för uppskattningsvis 600 000 euro.

– Det är kostnadsberäkningen, säger Nevalainen. Först när vägförbättringen är klar vet vi det exakta priset.

Däremot kommer inga andra vägar i närheten att repareras i år.

– Alla årets asfaltprojekt är redan fastslagna, säger Nevalainen. Däremot finns det ju alltid möjlighet för mindre lappningar.

Mer läsning