Vattnet avstängt i Kerko – är du en av dem som berörs?

DRICK INTE. I det här området råder förbud mot att använda vatten i Kerko i Borgå. Bild: Borgå stad

Problemstället har nu hittats i norra Borgå. Tre personer har rapporterat att de haft symptom i magen till följd av att ledningsvattnet nedsmutsades.

Borgå vatten meddelade 13.30 på måndagen att vattennätet i Kerko kloreras och att 17 fastigheter berörs av arbetena. När kloret verkar ett tag ska rören spolas och då kan boende småningom börja använda det som tvättvatten. Borgå vatten meddelar när vattnet kan användas som normalt igen.

Vattenkärror finns på tre ställen i området och i dag måndag och i morgon har invånare möjlighet att tvätta och duscha sig på Kerko skola mellan klockan 18 och 20. Adressen är Savimäkivägen 6.

Orsaken till nedsmutsningen en felaktig avloppsanslutning i ett egnahemshus i området. Anslutningen togs i bruk förra veckan och redan på lördagen stängdes vattnet av då boende noterade en avvikande smak och lukt.

Vid 14-tiden på söndagen gick Borgå vatten ut med att stället som förorsakat problem i vattenförsörjningen hittats. Tidigare under dagen hade ett förbud att använda kranvattnet utfärdats, och förbudet är fortfarande i kraft på måndagen.