Varma kläder blev resultatet av välgörande konsert

VARMA PLAGG. Overaller, vinterskor och handskar blev summan av Borgå Rotaryklubbs välgörenhetskonsert härom veckan. Fr.v. socialarbetare Linda Roos, Kristina Huopalainen, tillförordnad servicechef på barn- och familjeservicen, och socialarbetare Pernilla Lönnström har nu glädjeuppdraget att dela ut plaggen till behövande barnfamiljer. Bild: Borgå stad

En summa på nästan 1 800 euro lyckades Borgå Rotaryklubb få in i samband med välgörenhetskonserten som klubben ordnade för några veckor sedan.

Målet för konserten där sopranen Hedvig Paulig, pianisten Eric-Olof Söderström och basbaryton Jan Salvén, medverkande också i egenskap av medlem i Rotarkyklubben, uppträdde med musikallåtar, jazzstycken och operetter var klar från början: Intäkterna skulle via Borgå stads barn- och familjeservice omsättas i värmande vinterplagg för behövande barn.

Förra veckan kunde Jan Salvén och Kristina Huopalainen, tillförordnad servicechef på barn- och familjeservicen, gå på shoppingrunda och resultatet blev 20 vinteroveraller, 20 par vinterskor och 20 par vinterhandskar i barnstorlekar.

Härnäst ser Huopalainen och hennes kolleger till att de värmande vinterplaggen kommer vidare till barnfamiljerna – utmärkt tajmning med tanke på att det minusgradiga vintervädret verkar ha kommit för att stanna. ÖN

Mer läsning