Var ska LiMo-bilen stanna till i sommar?

LIMON ÄR REDO. Det mobila ungdomsarbetet i Borgå rör sig i sommar på olika håll i staden. Bild: Petra Backman

Borgå stads ungdomsarbete vill ha tips om hållplatser för det mobila ungdomsarbetet.

Ungdomslokalerna i Borgå håller sommarpaus från den 25 maj och i stället startar det mobila ungdomsarbetets bil LiMo och rör sig på olika håll i Borgå. LiMo besöker platser där unga trivs och spenderar sin fritid.

Nu har ungdomarna chansen att berätta till vilka platser de önskar att LiMo ska komma under sommaren. Önskemål kan framföras till ungdomstjänsterna via sociala medier och snabbmeddelandetjänster som Snapchat: Liikkuvanuoriso, Instagram: Liikkuva_nuorisotyo_porvoo och Whatsapp: 040 192 8728.

– Det är viktigt för oss att nå de unga i deras egen miljö, säger ungdomsarbetare Meija Ahtinen. Samtidigt når vi också sådana unga som inte vanligtvis besöker ungdomslokalerna.

– I det mobila ungdomsarbetets bil finns utrustning för alla möjliga aktiviteter. Ungdomarna kan bland annat spela olika spel, lyssna på musik, prata med ungdomsarbetarna medan de dricker kaffe eller äter grillkorv, eller bara umgås, beroende på vad som står på dagens program och vad de unga vill göra.

På måndagar och onsdagar under sommaren rör sig bilen på platser som bestämts på förhand. Rutterna hittas på www.borga.fi/unga.

Under övriga vardagar, alltså tisdagar, torsdagar och fredagar, får de unga själva önska var bilen ska stanna.

Mer läsning