Välgörenhetsauktion för Albin

Medan femåriga Albin Backman specialvårdas för cancer i Tyskland visar hembygden Vessö sitt stöd för familjen. Den 19.8 ordnas det en välgörenhetsauktion för Albins välbefinnande och framtid.

Femåriga Albin Backman fick sitt andra cancerbesked i år. ÖN skrev om Albins kamp mot cancern (2.7) och familjen Backman är nu i Tyskland där Albin får specialistvård.

I hembyn Vessö ville ortsborna också hjälpa Albin. Därför ordnar Wessö Frivilliga Brandkårsförening och Wessö ungdomsförening en välgörenhetsauktion fredag 19.8.

– Både Albins mamma och pappa är aktiva Vessöbor. Därför var det ganska naturligt att vi ville vara med och göra något positivt för Albin, säger Patrick Nyholm på Wessö FBK.

I dagens läge har 15 företag redan sagt att de deltar och donerar produkter och tjänster till auktionen.

– Det kommer säkert att vara en lång väg för Albin även efter behandlingarna. Därför valde vi att skriva att auktionen är för Albins väl och framtid.

Många vill hjälpa

Nyholm berättar att de fått väldigt positiv respons på evenemanget som lades upp på Facebook den här veckan.

– Jättemånga har delat evenemanget och det har inte varit något problem att få firmorna med. Det visar att det finns en vilja att hjälpa.

Familjen Backman har också skrivit till arrangörerna att de är tacksamma och tagna av hur alla ställer upp.

– De kommer att vara i Tyskland ännu när auktionen äger rum men de hoppas få se foton och filmsnuttar senare och delta på så sätt, säger Nyholm.

Om någon vill donera prylar går det att kontakta arrangörerna, men Nyholm säger att det ser bra ut på donationssidan med tanke på att de inte kan lagra sakerna någonstans. Han uppmuntrar däremot alla att komma på auktionen.

Auktionen inleds klockan 16, men alla kan komma och titta på vad som auktioneras ut redan en timme på förhand.

– Folk får gärna komma dit och ropa in saker och stödja på det sättet. Min rädsla är att det inte kommer tillräckligt med folk. Och jag hoppas givetvis på bra väder.

Välgörenhetsauktion för Albin Backman

Inleds klockan 15 den 19.8 på Bjurböle sommartorg

Länk till Facebook-evenemanget: https://www.facebook.com/events/1631383223822441/