Uusimaa: Posintras vd i utsökning

UTMÄTNING. Seppo Pietarinen dras med ekonomiska problem. Bild: Arkiv/Viivi Ikonen

Skulder på 100 000 euro från kreditkort och snabblån har fört Posintras nya vd i ekonomiska trubbel. Familjens lägenhet i Helsingfors kan komma att förloras.

På måndagen slog Helsingfors hovrätt fast att Seppo Pietarinen inte får överklaga Östra Nylands tingsrätts beslut kring en utsökning som gäller skulder på 100 000 euro. I Hovrättens beslut kan man läsa utmätningsmännens utlåtande där man konstaterar att hans andel i familjens lägenhet i Helsingfors var föremål för utsökning redan i februari, och att han efter det fått nya saker i utsökning.

Pietarinen fick jobbet som vd på Posintra i augusti, och tog över i oktober. Han kommenterar saken till Uusimaa som var först ute med nyheten.

– Skulderna har uppstått under en längre tid och de har avkortats från lönen under ett par år. Det är ingen ny sak, men en tung personlig börda som jag ska sköta genom att betala av skulderna under de kommande åren, säger Pietarinen till Uusimaa.

Han tillägger att det viktigaste är kunnande och motivation, som båda ligger på hög nivå.

Mats Nyman, ordförande i Posintras styrelse, uppger till tidningen att Pietarinen nämnde sina ekonomiska problem i samband med rekryteringsprocessen. Nyman påpekar att många företagare har erfarenhet av samma process.

Det finns ännu en teoretisk möjlighet att överklaga till Högsta domstolen.

Mer läsning