Utomjordiska toner under veckoslutet– Dreams Festival ordnas under veckoslutet

DEEP SPACE HELSINKI. Samuli Kemppi och Juho Kusti bjuder på utomjordiska rytmer i Konstfabriken. Bild: Deep Space Helsinki

Ambient musik, livliga houserytmer och stenhård techno kan höras i Borgå då festivalen Dreams kör i gång. Ett evenemang som passar alla oavsett ålder.

På lördag den 3 augusti ordnas festivalen Dreams, som fokuserar på inhemsk elektronisk musik, i Borgå. Evenemanget hålls på fyra olika platser runtom i Borgå: Konstfabriken där inträdet är 15 euro, åldersgränsen18 år; Kliffa där inträdet är 5 euro, åldersgränsen 22 år; Lyceiparken och Kiva Café vid strandpromenaden har båda gratis inträde och ingen åldersgräns. Festivalen börjar klockan 14.00 vid Lyceiparken och slutar 03.30 vid Kliffa.

Evenemanget ordnas för första gången. Arrangörerna Erno Pellinen och Juuso Koponen vill stärka Borgås anseende som kulturstad också hos de yngre målgrupperna.

Musiken varierar från elektronisk popmusik, svängande house till benhård techno. Några av artisterna som uppträder är bland annat Kokeile, Deep Space Helsinki och Kasumisu.

Festivalen dras i gång med techno: avantgard Kokeile-kollektivet uppträder med improviserade ljudlandskap och ambient musik i Lyceiparken klockan 14.00.

Följer man med elektronisk musik i Finland är man välbekant med Deep Space Helsinki. Artistduon som består av Samuli Kemppi och Juho Kusti har uppträtt runtom i Europa, bland annat i den ökända Berlinklubben Berghain. Deep Space Helsinki fungerar som en radioshow på Basso FM och har även en podcast där internationella artister och uppkommande finska artister uppträder med DJ mixar. Duon är berömd för deras rymdliknande sound och hypnotiska technorytmer. Deep Space Helsinki uppträder i Konstfabriken klockan 00-01.30.

Jannica Tapanainen som går under artistnamnet Kasumisu har varit verksam som DJ sedan 2014 och är ett välkänt namn på Helsingfors klubb- och undergroundscen. Känd för hennes blandning av svängiga och djupa rytmer inbjuder hennes musik till en intressant dansupplevelse. Kasumisu uppträder klockan 01.30-02.30 i Kliffa & Klubi.

Läs mera om evenemanget på Facebooksidan Dreams Festival Porvoo.

Mer läsning