Ungdomsishallen öppnas nästa vecka

Bild: Kristoffer Åberg

Ungdomsishallens reparationsarbeten är inne på slutrakan och isturerna är planerade att börja måndagen den 5 februari.

–­ Rinken är installerad och vi har börjat göra isen. Plex­iglasen, skyddsnäten och annat material installeras ännu hela veckan, säger Per Högström, chef för idrottstjänster.

Ungdomsishallen stängdes i november 2016 av säkerhetsskäl, efter att det framkommit att hallens bärande konstruktioner var riskkonstruktioner.

Nu är ishallens takreparation klar, grunden har förstärkts och plåtarbeten på utsidan håller på att slutföras. Myndighetsgranskningar inför öppnandet görs tisdagen den 30 januari och onsdagen den 31 januari. Efter godkända granskningar kan ishallen öppnas. Det här meddelar Borgå stad i ett pressmeddelande.

– Issportens föreningar har varit väldigt flexibla i över ett år. Vi har ändå med glädje fått följa med fina framgångar i flera isgrenar. Det här visar att issportföreningarna i Borgå sköts professionellt och man har lyckats utveckla verksamheten trots begränsade förhållanden, säger Högström.

Utöver föreningarna så använder skolor och daghem ungdomsishallen dagtid, så hallen är i flitig användning från morgon till kväll. Ungdomsishallen hålls öppen fram till slutet av mars.

Mer läsning