Ungdomsarbetarna finns till för unga på lördag

Bild: ARKIV/Kristoffer Åberg

På onsdag nästa vecka börjar skolorna i Borgå, och många unga har som tradition att fira av sommarlovet den sista lördagen av ledigheten. Ungdomsarbetarna kommer att röra sig bland de unga under lördagskvällen.

Borgå stads ungdomsarbetare har jour på ungdomarnas favoritplatser på lördagskvällen mellan 18 och 02.

De är tillgängliga för alla unga som vill tala med en vuxen. Ungdomsarbetarna hjälper till vid eventuella nödsituationer. Man kan också vara i kontakt med ungdomsarbetarna ifall den unga eller vårdnadshavaren känner oro för hur någon ungdom mår under kvällen.

– Jag hoppas att ungdomarna håller sig i små trygga kamratgrupper. Coronan sprider sig fortfarande bland oss. Det är ännu viktigt att hålla säkerhetsavstånd och det är inte alls pinsamt att använda munskydd, jag uppmuntrar ungdomar att använda munskydd. Vi hoppas att man hemma diskuterar med de unga om säkerhetsanvisningar samt om användningen av rusmedel, och att man vet var den unga rör sig, påminner chefen för ungdomstjänsterna Nina Jorkama.

Under kvällen får man kontakt med ungdomsarbetarna genom att ringa det mobila ungdomsarbetets telefonnummer: 040 192 8728