Unga stjärnor intar Lypas scen

STJÄRNOR. Fr.v. Lina Henning och Elvira Illman (bakom gardinen), Kea Rannström, Jessica Saari, Karla Lindholm och Evy Nystedt ser fram att uppträda på Lyceiparkens skolas elevshow på torsdag. Bild: Antonia von Etter

Det drar ihop sig till talangshow i Lyceiparkens skola på torsdag då eleverna intar scenen i skolans nyrenoverade festsal.

Showen går under namnet Stjärnor och så är det också en rad unga talanger som visar framfötterna.

– Programmet är mångsidigt, i år blir det inte bara musik utan också akrobatik och ståuppkomik, säger musiklärare Magnus Strandvik. Jag har alltid uppmuntrat all slags talanger att delta, men först i år bjuds publiken på annat än musik.

För showens akrobatiska nummer står sjundeklassaren Karla Lindholm och åttondeklassaren Kea Rannström, medan det är en tuff kille i åttan, Glenn Johansson, som vågar sig på att roa skolans elever i ståuppkomikens tecken. Som ett utropstecken kan man också se Amanda Eriksson som sjunger en operaaria av Händel. Klara Jansson ackompanjerar på piano.

I övrigt handlar musiknumren mycket om det som är populärt just nu, och till exempel blir det några låtar av Ed Sheeran. Strandvik berättar att han också uppmuntrat eleverna att hitta lite äldre stycken att framföra, sådana som säkert går hem hos föräldragenerationen i publiken.

Tidshopp

Nittiotalet representeras av Backstreet Boys-hiten I want it that way medan den stora finallåten går ännu lite längre tillbaka i tiden.

– Vi avslutar showen med Whams Wake me up before you go-go, säger Magnus Strandvik.

Lypas unga stjärnor framför också skolans egen låt som eleverna skrivit tillsammans med Strandvik. Låten handlar om hur alla elever är stjärnor, på olika områden. I skolans durklingande melodi sjunger eleverna: "Alla lyser på sitt eget sätt. Hundratals men ändå är vi ett".

Showens soliststjärnor backas upp av ett band där uppgifterna roterar. Enligt Strandvik är tanken att så många som möjligt ska få uppträda, det vill säga en rad elever ses traktera de olika instrumenten – till exempel står man sig med fem olika trummisar.

– Det finns en mångfald av personligheter och talanger i skolan, och det är viktigt att alla inkluderas i gemenskapen, säger Magnus Strandvik.

Lyceiparkens skola presenterar Stjärnor torsdagen 17 maj klockan 18.30 i Lyceiparkens skolas festsal. Inträdet 5 euro betalas kontant. Intäkterna går till produktionen samt till instrumentanskaffningar.

Mer läsning