Ujula söker jobbet som stadsdirektör i Vanda

Bild: Kristoffer Åberg

Jukka-Pekka Ujula, stadsdirektör i Borgå, är en av tio personer som har sökt tjänsten som stadsdirektör i Vanda.

Ansökningstiden gick ut i dag torsdag. Ujula säger till ÖN att jobbet i en större stad med kraftig tillväxt är så pass intressant att han ville söka det.

– Det finns ingen dramatik bakom min ansökan, men det känns naturligt att söka ett sådant här jobb i en stad som jag känner bra till och som ligger nära Borgå, och där näringslivet utvecklas snabbt.

Det är endast två år sedan som Ujula ingick ett nytt avtal om en andra sjuårsperiod i Borgå. Enligt det upphör hans tjänsteförhållande 2023. Ujula har varit stadsdirektör i Borgå sedan 2009.

– Inget speciellt har hänt sedan 2015 när det nya avtalet ingicks, men jag har varit här i åtta år och det är som sagt naturligt att fundera också på andra alternativ. Jag är väldigt nöjd med att jobba i Borgå och vill gärna vara med och utveckla staden, om det blir så att jag inte är den som väljs till Vandas nya direktör.

Han konstaterar att den offentliga sektorn genomgår stora förändringar just nu och att ingen riktigt vet hur kommunerna kommer att se ut i framtiden.

– Jag vill inte sätta Vanda och Borgå mot varandra och jämföra dem, båda är städer med starka sidor.

Jukka-Pekka Ujula, Borgå

Mika Aalto, Vanda

Anniina Kostilainen, Vanda

Ritva Viljanen, Vanda

Minna Karhunen, Hyvinge

Ahmed Shakeel, Kokkola

Timo Helander, Helsingfors

Timo Kiviaho, Kruusila

Aki Korhonen, Reso

Heidi Rämö, Lempäälä

Även om ansökningstiden gick ut den 21 september finns det möjlighet fram till den 20 oktober att ge sitt samtycke till att ställa upp i valet, skriver Vantaan Sanomat.

Vanda stadsfullmäktige väljer ny direktör den 13 november. Vandas nuvarande stadsdirektör Kari Nenonen går i pension vid årsskiftet.

Mer läsning