Tyllkjol pop i porträttstudio

I slutet av juni skrev Östnyland om porträttstudion Vintage Circus som fotografen Lotta Åberg på begäran byggt upp i anslutning till utställningen Ikoner.

I Åbergs studio, en beundransvärd sådan både när det gäller vackert kolorerade kulisser och passande rekvisita, kan man ännu i några veckor till låta sig fotograferas i valfri cirkusmundering. I studion finns välfyllda klädstänger där man kan välja mellan olika kostymer och tillbehör men det går också bra att ta med en egen cirkusdräkt.

Fotograferingen kräver ingen tidsbeställning men Åberg råder dem som kommer med barn att reservera litet mer tid för fotandet. Hittills har hon fotograferat cirka fem porträtt per dag. Såväl familjer som enskilda personer har tagit tillfället i akt och för Åberg har det varit roligt att se hur ivriga modellerna varit över konceptet.

– Det här är ett roligt uppdrag och jag hoppas att ännu fler hittar hit för det finns utrymme för fler porträtt per dag.

De populäraste dräkterna har varit tyllkjolarna och kraftkarlsdräkten.

– Många mammor har fått sin dröm att få vara en ballerina eller lindansös förverkligad här, ler Åberg.

Lotta Åberg är på plats varje vardag kl. 12-16 och lördagar kl. 11-15, förutom den 20.7 och 29.7. Sista dagen att låta sig fotograferas är fredagen den 4.8.