Tygmasker delas ut på popup-jippo i Gammelbacka

Borgå stad delar ut gratis tygmasker utanför köpcentret i Gammelbacka på onsdagseftermiddagen. Bild: Mostphotos

Borgå stad delar ut munskydd i tyg utanför köpcentret i Gammelbacka på onsdag. På eftermiddagen mellan kl. 14–16 kan man hämta ett gratis munskydd åt sig.

Syftet med den lokala popup-masksatsningen är att nå invånare som inte kan ta sig till centrum för att hämta munskydden som staden gratis erbjuder till mindre bemedlade. I utdelningen deltar en hygienskötare tillsammans med anställda från ungdomstjänsterna och invandrartjänsterna.

Erfarenheterna av tidigare maskutdelningar i Gammelbacka, Vårberga och centrum är goda.

– Vi har träffat många Borgåbor i olika ålder och med olika modersmål vid de tidigare utdelningarna, säger Annika Immonen, servicedirektör för tjänster för vuxna inom stadens social- och hälsovårdssektor i ett pressmeddelande.

Samtidigt som tygmaskerna räcks över får mottagaren tips om hur man använder munskydden och också om vad var och en kan göra för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Gratismunskydden delas ut till alla som upplever att de behöver dem, så långt som lagret räcker till. Noteras kan att utdelarna varken kontrollerar personuppgifter eller den blivande maskbärarens ekonomiska situation.

Popup-utdelningen vid köpcentret i Gammelbacka ordnas onsdag 3 februari kl. 14–16.