Två nya smittfall i Sibbo som exponerade många

Sibbo uppmanar passagerare som åkt busslinjen 841, som avgick från Nickby i måndags vid 14-tiden, att coronatesta sig. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

Har du åkt busslinjen 841 som avgick från Nickby i måndags vid 14-tiden? Du kan ha exponerats för coronasmitta.

I ett pressmeddelande på torsdag eftermiddag informerar Sibbo kommun om två nya smittfall, som kan ha lett till att ett stort antal människor har exponerats för corona.

Det handlar om två elever i två olika skolor i Sibbo.

Den ena av eleverna har åkt med busslinjen 841 som avgick från Nickby till Söderkulla den 1 mars cirka kl. 14.05. Andra passagerare som åkt med samma buss samtidigt kan ha exponerats för smittan. De uppmanas att testa sig även om de inte har symtom som tyder på en coronavirusinfektion.

De två eleverna som har smittats har isolerats. I båda skolorna har de insjuknade eleverna vistats i skolan under smittsamhetstiden. De som har exponerats i nära kontakt med de insjuknade eleverna i skolorna har försatts i karantän. De elevgrupper och elever i båda skolorna som eventuellt exponerats för smittan övergår till distansundervisning och hänvisas till coronatest.

Man kan själv beställa tid till provtagningen via Coronaguiden eller ringa Sibbo hälsocentral på numret 09 2353 6001 vardagar kl. 8-16 samt veckoslut och helger Jourhjälpen tfn 116 117.