Två inbrott i Poukama på kort tid

UTSATT. Seikkailulaakso heter numera Poukama, men företaget bakom varunamnet heter fortsättningsvis Seikkailulaakso. Anläggningen har blivit utsatt för två inbrott på kort tid. Bild: Kristoffer Åberg

Upplevelse- och konferenscentret Poukama utsattes för ett inbrott natten till onsdagen. Det var andra gången på en kort tid.

– Första gången kändes det som ett personligt angrepp. Nu andra gången inser jag att det inte är personligt. Det är yrkestjuvar som är ute efter snabba pengar, säger John Rönnholm från det Emsalöbaserade Poukama, som tidigare gick under namnet Seikkailulaakso.

Rönnholm uppger att någon liga sannolikt är i farten i trakterna, och att det kan löna sig att hålla ett öga på sin egendom om man har stuga eller hus i området. Poukamas första inbrott ägde rum tidigare i år, och då stal tjuvarna allt från kassaskåpet till datorer och spritlaget.

– Och så bilen från gården. De kom tydligen med en bil och åkte i väg med två.

Den här gången, natten till onsdagen, slog tjuvarna till mot alla fem garage som finns på anläggningens område. De stal alla maskiner av värde som de kunde komma åt.

– Jag gissar att de visste om vad som finns i huvudbyggnaden eftersom de inte tog sig in där den här gången.

Han tillägger att polisen tagit inbrotten på stort allvar, och att utredarna bland anant kollat allt från DNA till fingermärken.

– Utredarna har varit noggranna, och jag har bara positivt att säga om deras jobb.

Rönnholm misstänker att tjuvarna vet precis vad de sysslar med, och att de följer med hur folk rör sig på de fasigheter där de slår till.

– Personalen här har lagt märke till bilar som rört sig, och vi har tagit en bild som kanske är till nytta i utredningen. Min rekommendation är att folk med hus eller stugor ser till att det inte är lätt att räkna ut rutinerna. Till exempel stod här tre bilar i natt, men tjuvarna visste ändå att här inte fanns någon.

Mer läsning