Två chanser på en vecka – Kaj Bärlund berättar om sina memoarer

MEMOARER. Kaj Bärlund berättar om sina memoarer i Lovisa bokcafé på lördag och på biblioteket i Borgå nästa onsdag. Bärlund satt som miljöminister i regeringen 1989–91, här lägger han ut texten för ministerkollegan Matti Puhakka, Bild: Ksf-arkiv/Leif Weckström

Kaj Bärlund berättar om sina memoarer i Lovisa bokcafé på lördag och på biblioteket i Borgå nästa onsdag.

Kaj Bärlund var länge riksdagsledamot, och han var också miljö- och bostadsminister under en tid. Dessutom har han varit generaldirektör för Finlands miljöcentral samt jobbat i Geneve som chef på miljö- och bostadsavdelningen vid FN:s ekonomiska kommission för Europa. Bärlund har också bland annat verkat som stadsstyrelsens ordförande i Borgå.

Bärlunds memoarer Ge miljön on chans – en minister minns utkom förra året och nu berättar han om boken både i Lovisa bokcafé och i biblioteket i Borgå.

Bild:

Bärlund minns sin tid under den period på 1980-talet då miljöfrågorna första gången började tas på allvar. Han satt då själv på de högsta posterna, och ger i boken inblickar i det miljöpolitiska spelet, också bakom kulisserna. Berättelsen sträcker sig genom barndom och turbulenta ministerår till pensionsdagar i hemstaden Borgå.

HÄR kan du läsa Egil Greens recension av boken

I Lovisavikens skola samtalar Bärlund med Thomas Rosenberg med start klockan 13 på lördag. I huvudbiblioteket i Borgå intervjuas han av Hans Jern nästa onsdag klockan 17.30.

Evenemanget är tvåspråkigt, gratis och öppet för alla.

Lovisavikens skola, lördag 22 februari kl. 13.

Borgå huvudbibliotek, onsdag 26 februari kl. 17.30.

Mer läsning