Tre till sjukhus efter frontalkrock i Lovisa

FEL SIDA. Personskadorna blev lindriga efter att en bil som kört på fel sida om en refug vid Valkomavtaget på Helsingforsvägen i Lovisa frontalkrockat med en annan bil. Bild: Arto Henriksson/Loviisan Sanomat

Båda bilarnas förare och en passagerare fördes till sjukhus efter en kraftig frontalkrock på Helsingforsvägen i Lovisa vid tolvtiden på onsdagen.

Jourhavande brandmästare Villu Ojassoo säger att personerna blev lindrigt skadade, och att de fördes till sjukhus för granskning. Att bilarnas krockkuddar utlöstes tros ha lett till att personskadorna inte blev ännu mer omfattande. Samtliga tre inblandade var äldre personer från Östnyland, berättar Ojassoo.

Olyckan skedde då en bil som kom från Lovisahållet av okänd anledning körde på fel sida av refugen vid avtaget mot Valkom, strax invid S-Market. Den högsta tillåtna hastigheten på vägsträckan är sextio kilometer i timmen.

– Man kan förstås spekulera i varför den ena bilen körde på fel sida om vägen, men den förklaring jag tycker låter trolig är att den höga temperaturen just nu har gjort chauffören dåsig och oskarp, vilket lett till att han hamnat på fel sida av refugen, säger Ojassoo.

Vid halv ett-tiden fördes bilvraken bort från olycksplatsen. Ojassoo meddelar att trafiken flyter på som normalt vid 14-tiden på eftermiddagen.

Loviisan Sanomat var först med nyheten.